Widok

patologia ciąży - Zaspa czy Kliniczna

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Gdzie lepiej udać się na badania kontrolne na patologię ciąży - na Zaspę czy na Kliniczną? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam na Klinicznej - traktowali mnie okropnie ale mają dobry sprzęt i przynajmniej w moim przypadku postawili dobrą diagnozę. W każdym razie po przezyciach na patologii nie zdecydowałbym się tam rodzić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to mnie zmartwiłaś :((( bo jeśli nie uda mi się do 2 lipca urodzić, mam się stawić u nich na patologii. a może ktoś ma jakieś pozytywne doświadczenia??? bardzo by mnie to psychicznie podbudowało....
lezalam na patologii na klinicznej 3 razy - w sumie ok. 1 miesiac - nie moge narzekac - udalo mi sie donosic bardzo zagrozona ciaze; jak dla mnie ponad 90% siostr jest ok; a lekarze - rozni jako ludzie ale jako fachowcy uwazam bardzo dobrzy
Byłam na patologii i na Klinicznej (4 doby) i na Zaspie (5 dób na patologii i 3 po cc na położnictwie).
Na Klinicznej byłam w 34-35 tyg ciąży. Szybko zdiagnozowali mnie, za co jestem b. wdzięczna. Ale rodzić wolałam na Zaspie.
Na Zaspie byłam w 39-40 tyg ciaży. bardziej komfortowo (3 osobowe salki) i znacznie lepsze jedzenie (co przy diecie cukrzycowej tez ma znaczenie), szpital w zacisznej dzielnicy - w przeciwieństwie do Klinicznej, gdzie wciąż słychać hałasy z ulicy. I na Zaspie nie ma odwiedzin na salach po porodzie. Lekarze i tu i tu fachowcy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Leżałam krótko na Klinicznej - miły personel, lekarze jak wszędzie;-) ale większość to dobrzy fachowcy (zwłaszcza męska część obsady). Wyżywienie takie sobie, za to czyste prysznice (poza grzybkiem na ścianie:-D), obszerna, wygodna toaleta... Sale są duże i jasne, na sali czterosobowej nie czułam się przytłoczona.
Leżałam z kobietami, które były tam dłużej niż tydzień i za bardzo nie narzekały. Więc może nie jest tak źle?
z patologii na Klinicznej byłam zadowolona;]
image
Ja również miło wspominam pobyt na Klinicznej. Spędziłam tam 5 dni... zagrożenie przedwczesnym porodem. Dobrze zdiagnozowana, spokojnie (jeszcze 2w1) wróciłam do domku.
Ja byłam na ZASPIE 2 tyg. w 35 -36 tyg. CHolestaza ciążowa.
Nie narzekam jedzienie dobre, obsluga miła i śmieszna:)
image
[url=http://pierwszezabki.pl]image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
przez kilka dni leżała na klinicznej na obserwacji wczesnego porodu, jedzenie fujjj, personel w porządku. Jak się człowiek nie zapytał o coś na obchodzie lekarza to milczeli.
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
aha, jak wróciłam do domu tylko z no- spą. Reszta leków od lekarza prowadzącego ciążę
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
hej zocha my chyba jesteśmy sąsiadkami? Rumia? rozmawiałyśmy w niedziele o klinicznej. pozdrowionka :)
Na to wygląda :) Jaki ten świat mały... nawet tu się spotykamy :) Jak tam Maleństwo? Odesłali Was do domku? W poniedziałek mieliście jechać do szpitala...
Pozdrawiam :) I duużo zdrówka życzę!
byliśmy w poniedziałek, robili mi ktg i zbadali. na jutro mam skierowanie na patologie i będę miała najprawdopodobniej wywoływany poród. jestem strasznie skulgana tym wszystkim psychicznie i bardzo bym chciała to już mieć za sobą :(
Sąsiadka głowa do góry! Kobiety są stworzone do rodzenia dzieci! Jesteśmy do tego przystosowane i co jak co ale my potrafimy to najlepiej ;) Pomyśl sobie, że już niedługo zobaczysz swojego Maluszka :) I to jest najpiękniejsze, co może nas spotkać!!! I tylko o tym myśl. O tym, że już niedługo będziecie mogli GO przytulić, no i zobaczyć :D
buziaki
3mamy kciuki!
dzięki Ryba!!! odezwę się jak już wrócę "po". i mam nadzieje że we wrześniu wszystkie trzy (tzn. ja, Ty i Dorota) dziarsko będziemy pchały nasze wózki pod tą górkę :)
Oczywiście! Będziemy pchać... i wyrabiać mięśnie ;) 3mam za Was kciuki!!! Buziaki
wszędzie tylko nie zaspa i nie patologia ciazy, moja żona leży tam własnie, jest ponad 14 dni po terminie i jedyne co słyszy to "spokooojnie samo przyjdzie", obchód wygląda tak ze lekarz wsadza głowę przez drzwi i zadaje pytanie "dobrze sie czujemy???" - i wychodzi, jak o coś się go ktoś spyta to słychać - ja nie wiem ja tu tylko doglądam. Ordynatora nie widziałem na oczy przez 2 tygodnie mimo ze często chcę z nim porozmawiać, nikt nie wie gdzie jest, ale niby jest w szpitalu,, tylko ciekawe czy w tym czy na innym fuchę wali, Pielegniarki i położne bardzo miłe, ale lekarze NIC nie robią i mówią ze termin ciązy to zaden powód, oni nie sugerują się czymś takim jak termin. w tym czasie jak leży moja żona tylko 1 babka urodziła normalnie, reszta to cesarki, bo trzymają dziewczyny do konca a jak spada juz tętno dziecka to wtedy narkoza i cesarka ( taka sytuacja była teraz z dziewczyną co leżała z moją żona- tętno dziecka spadło na 40) całe szczęście dzidzia cała ale wody były zielone juz (dziewczyna tydzien po terminie) ogólnie omijajcie zapę z daleka, to chyba najgorszy szpital pod względem zainteresowania pacjentem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety kliniczna jest ponizajaca pacjentki. W sezonie studenckim tabuny studentow i lekarzy. zadnej intymnosci, trakotuja ciebie jak fantom do badania. nigdy wiecej takiego upokorzenia...
Zaspa jest ok
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Magda- na Klinicznej jest klinika a to wiąże się z obecnością studentów- jakoś muszą się młodzi ludzie uczyć, żeby potem nam pomóc- nie wiem co Cię tak upokorzyło- ja w czasie porodu byłam obserwowana i badana przez studentów i jakoś nie czuję upokorzenia- wybierając kliniczną liczyłam się z ich obecnością i nie czułam się upokorzona- bardziej mi zależało na zdrowiu mojego dziecka- czyli doświadczeniu lekarzy i odpowiednim sprzęcie
niestety, w przypadku poronienia za grosz wyczuciaze strony lekarzy.
Bo jak nazwac lekarza, ktory wchodzi ze stodentami do pacjentkami po zabiegu po poronieniu i pyta sie; czy zabieg sie udał?najweikszemu wrogowi nie poelcam takiego traktowania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja sobie chwaliłam pobyt na Klinicznej, opieka była bardzo fachowa. Na obecność studentów w czasie badania można nie wyrazić zgody. Moim zdaniem, w czasie zbierania wywiadu też są w stanie wiele się nauczyć, a jeśli ktoś będzie chciał zostać ginekologiem, to wszystkiego nauczy się w czasie specjalizacji, już jako lekarz. Przeciętnemu studentowi badanie iluśtam pacjentek do szczęścia nie jest potrzebne - i piszę to jako absolwentka tej uczelni ;) Tak czy inaczej - następny poród tylko tam (chociaż ja z racji cukrzycy nie mam wyboru, ale naprawdę nie mam zastrzeżeń do opieki w tym szpitalu).
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
abstrahując od tego czy to dobry szpital czy nie uważam że duzo zalezy od samej pacjentki i to czego oczekuje dana osoba.

szpital to nie pobyt w hotelu 5 gwiazdkowym ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

do góry