Widok

pc invest OSIEDLE RUMIA

ktoś słyszał?

http://pcinvest.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
W pierwszym (A), mieszkamy już od dwóch tygodni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My z mężem zarezerwowalismy wstepnie mieszkanie w szeregu C. Pojechalismy tak po prostu zobaczyć inwestycje i strasznie nam się spodobało. Gdynianko w którym kupiliście szeregu, my tez z Gdyni?

osiedle

Moja rada jest taka, żeby na bieżąco zmieniąć informację na stronie, bo z niej wynika, że w budynku B są ciągle do kupienia szeregi z garażem.

Budynek C

Witam, chciałam się dowiedzieć, jak wygląda sytuacja w budynku C i D, na stronie dewelopera są mieszkania na parterze, I piętrze i poddaszu do kupienia, natomiast z tego co czytam na forum to obecnie w budynku C można kupić parter i I II razem, o powierzchni około 120. Czy ktoś kupuje I piętro albo poddasze oddzielnie? Mnie interesuje niestety tylko małe mieszkanie tzn. do 60 metrów.
I super, życzymy szybkiej sprzedaży, zwłaszcza w dwóch pierwszych szeregach ;)

A wszystkim zaniepokojonym i niezdecydowanym naprawdę polecam spotkanie z deweloperem. My jechaliśmy na takie spotkanie będąc już zdecydowanymi na zupełnie inną inwestycję, ale że nie chcieliśmy mieszać i odwoływać umówionego już spotkania to tak w zasadzie z czystej przyzwoitości pojechaliśmy. I tak w przeciągu kilku godzin zmieniliśmy decyzję.
Witam ,moze odpowiem na kilka pytan w imieniu Developera.

Budynek A składa sie z 5 lokali z ktorych częsc jest sprzedana pozostałe nie beda zmieniane.

Budynek B został zmieniony na dwa lokale czyli parter oraz 1 piętro i poddasze poniewaz inwestor stwierdził iz większe zainteresowanie jest mniejszymi lokalami a co za tym idzie łatwiejsza sprzedaz.

Budynek C,D,E składa sie z samodzielnych lokali na parterze oraz tak jak w budynku B -1 pietro i poddasze .Klient ma prawo kupic lokal o powierzchni około 120m2 lub deweloper w przypadku braku zainteresowania tak duzymi lokalami ma prawo podzielic takowy lokal na dwa mniejsze .Procedura podziału jest uzależniona od stanu zawansowania prac budowlanych i jest mozliwa dopiero po zgłoszeniu budynku do uzytkowania. Prace budowlane trwają i inwestor jest na etapie prac koncowych wewnętrznych w budynku C oraz D natomiast infrastruktura drogowa dla całej inwestycji zostanie zakonczona około 25 marca .
Wydzielenie w budynkach C i D samodzielnych lokali o powierzchni około 50m2 na 1 pietrze oraz poddaszu potrwa jeszcze około 6 miesięcy.

Deweloper jest osobą która chetnie udzieli informacji na róznego rodzaju pytania nie unika kontaktu z zainteresowanymi klientami ponadtto Panie Urszula i Dorota z nieruchomosci Tyszkiewicz sa do dyspozycji pod nr telefonów dostepnych na stronie http://www.pcinvest.pl
Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do biura Inwestora w Goscicinie lub do umówienia sie na inwestycji.
Zaniepokojona, serio? A co z tymi wszystkimi rezerwacjami? Wersja z dwoma mieszkaniami to tak na prawdę pierwotna wersja, pamiętam że właśnie to 118mkw braliśmy na samym początku pod uwagę, tylko przeszkadzał nam tam brak garażu.

A z tym budynkiem B to się nie dziwię że przerabiają, bo kto kupi mieszkanie 125mkw, gdzie salon z aneksem kuchennym ma zaledwie 23mkw?
Ja ciągle mam wątpliwości...W budynku C i D miały być trzy mieszkania, a tu nagle zrobiły się dwa... bo problem z papierami, budynek B też przerabiają z domu szeregowego z garażem na mieszkania... dziwne to wszystko...
Na początku spróbowaliśmy w "naszych" bankach, później poprzez doradcę finansowego (chyba expander), który właśnie chciał nam doradzić Deutsche Bank jako najtańszy, ale ponieważ czasu było mało a nam zależało na tym żeby ten kredyt DOSTAĆ nie ważne jakim kosztem, to złożył za nas wniosek do droższego Getina, bo jak twierdził tam "nikomu nie odmawiają", niestety głupie bankowe procedury i tu wygrały i został nam jedynie Invest (wiadomo, wiarygodności swojego dewelopera nie będzie podważał).
A kto wam załatwiał kredyt? Nam " pomaga" Pani, która współpracuje z Tyszkiewiczem.
My bierzemy pod uwagę PKO, Deutsche Bank, Pocztowy. Mają najniższe oprocentowanie.
Mieliście 60% wkładu własnego i banki odmawiały- no way! głupota.
Dobrze, że już teraz budynki stoją, ponieważ wtedy łatwiej dostać kredyt.

Jeśli chodzi o bramę na pilota- to tak nam mówiono, na stronie też tak jest napisane!
Jednak potem jak oto pytałam- to Inwestor powiedział, że będzie czekał aż powstanie Wspólnota, która zadecyduję, czy będzie partycypować w kosztach utrzymania bramy.
Sterowany na pilota to chyba tylko szlaban będzie, tak jak jest na wizualizacji.

Kredyt niestety w Invest Banku, tj. tym który finansuje dewelopera, bo tylko on nie podważył jego wiarygodności. Piszę niestety, bo to chyba jedyny, w którym za złożenie wniosku trzeba płacić, a i opłata za prowadzenie konta to aż 15zł/mc! Na decyzję czekaliśmy ponad 2 miesiące.Po fakcie dowiedzieliśmy się że jeszcze w PKO mielibyśmy szansę. Na pewno nie warto próbować w Millenium, BZW BK i Getinie, bo dla nich liczy się tylko deweloper z co najmniej 2 letnią historią deweloperską.
Może źle się wyraziłam z tym "100% zamknięte".
Na stronie jest informacja, że będzie to osiedle z bramą wjazdową steraną na pilota i ogrodzone. Jednak to, czy tak będzie " podobno" ma zadecydować wspólnota.

Jeśli chodzi o gaz, to niestety dużo ludzi boi się gazu! Ale często tak bywa, że ludzie nie wiedzą - a mówią:)
Ja mam nadzieję, że w kwietniu będziemy mogli już zacząć remont- choć jak wy mieliście takie opóźnienia, to nic nie wiadomo.

A w jakim banku macie kredyt?
My remont skończymy w marcu - mam nadzieję, więc będziemy pewnie pierwsi na placu boju.

Właśnie słabo się sprzedają ponieważ jest to inwestor bez historii deweloperskiej i nam na przykład mimo 60procentowego wkładu własnego kredytu odmówiły aż 3 banki, a nie każdy dysponuje taką gotówka żeby kupić bez kredytu. A Pani prawnik, która sprawdzała mi umowę stwierdziła że w życiu nie kupiłaby mieszkania od nieznanego dewelopera dopóki nie byłoby w 100procentach ukończone, więc chyba wszyscy boją się ryzyka.

Przecież gaz jest the best, nawet w finale masterchefa gotowali na gazie :P

Ale jak 100% zamknięte? Łącznie z tą drogą, z której korzystają domki jednorodzinne położone za naszym osiedlem?
Widać, że masz te same obawy co Ja- też się boję, że będzie pusto na osiedlu! :) a jak my skończymy remont to inni dopiero zaczną! :(
Wy już macie o tyle dobrze, że macie formalności z kredytem załatwione - my musimy czekać, aż Inwestor załatwi wszystkie formalności- dlatego w budynku C są same rezerwacja, nie można jeszcze kupić mieszkania. Jestem zdziwiona, że te mieszkania się tak kiepsko sprzedają, cena jest naprawdę atrakcyjna. Chyba ludzie boją się gazu i to jest głównym powodem małej popularności tego osiedla. A masz już jakieś informację co do tego, czy osiedle będzie na 100% osiedlem zamkniętym? Ponieważ podobno Inwestor na tą decyzję będzie czekał, aż powstanie Wspólnota Mieszkaniowa, która zadecyduję.
My się właśnie dowiedzieliśmy że odbiór był już jakiś czas temu (na budynki A i B); tyle że z podpisaniem ostatecznej umowy u notariusza i tak trzeba czekać jeszcze na energetykę, a niestety kredyt przez to dalej leci z wyższą ratą.

Z ekipą mieliśmy podpisaną umowę na październik (liczyliśmy wtedy na sierpniowy odbiór)-przesunąć musieliśmy na styczeń, bo dopiero wtedy podłączyli nam prąd i wodę.

Neighbour, daj znać proszę kiedy czegoś się dowiecie, bo miło by było gdyby ktoś jeszcze oprócz nas się tam kręcił :) nie chciałabym mieszkać sama ze stróżem na placu budowy :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Własnie nie ma jednoznacznego terminu! :( w następnym tygodniu jestem umówiona na spotkania i chcę już wtedy informacje kiedy itp.
Ponieważ też trzeba remont zaplanować i zarezerwować ekipę remontową.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
My będziemy mieszkali w A, odbioru jeszcze nie ma, a dla budynku C kiedy jest przewidywany odbiór?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a w jakim budynku zarezerwowałaś?
Wiecie już kiedy macie planowany odbiór?
Witam
Zarezerwowałam mieszkanie w budynku C. Jest ktoś na forum kto również wybrał mieszkanie w tym budynku? Z chęcią bym porozmawiała z osobą, która dokonała podobnego wyboru do mnie :)
Wejherowianka, a co chciałabyś wiedzieć?
Polecam wizytę w biurze w Gościcinie, można się tam sporo dowiedzieć.
do góry