Widok

pc invest OSIEDLE RUMIA

ktoś słyszał?

http://pcinvest.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak się zastanawiam o co tu chodzi --> http://olx.pl/oferta/mieszkanie-63-70-m2-rumia-grunwaldzka-pc-invest-CID3-IDaT3O3.html#f400a2a1c7

To osiedle znajduje się w Redzie (róg obwodowej - krajowa 6-stka).
Swoją drogą, zawsze się zastanawiałem, czym się trzeba kierować stawiając bloki w takim miejscu! A może po prostu, ludzie są tacy głupi...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie ma takiej opcji gdyby były problemy osiedle nie rosło by jak grzyby po deszczu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
również zimno jest, ogolnie duze problemy jakies
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Słyszałam od znajomej z redy, ze wlasciciel ma ogolnie duze problemy z długami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
So True
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pozdrawiam Developera- autora posta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Radosc przedwczesna do umow nie dojdzie jesli nie zrobia aneksow z parterami - udział w gruncie jest zrobiony na dwa lokale a sa trzy. Kolejna sprawa to przekazanie lokalu, nie ma drzwi, pieca itd. i nie liczcie ze do lipca cos sie zmieni. My rezygnujemy
To amatorzy bez poczucia przyzwoitosci. No i jeszcze jedna sprawa, wilgoc jest i poczatki grzyba - odpowiedz onwestora - tak bywa. Pozdrawiam nieszczesnikow, ktorzy utopili tam swoje oszczednosci
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Budynki C, D, E mają już wydane pozytywne wyroki sądu jeśli chodzi o podział lokalu :))
Czekamy na odbiór budynków.
Mieszkania są okej - poza wilgocią - zastanawiam się czy nie zostały po prostu zbyt szybko oddane. Proponuje "dogadywać się " na piśmie bo wszystkie obietnice można między bajki wsadzić. Zastanawiający jest fakt że nowi ewentualni nabywcy zwracają się do mieszkańców z prośba o udzielanie informacji np. na temat etapu wydzielania mieszkań :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Można się dogadać to jest bardzo miło napisane jednak mija się z prawdą. Mieszkania są ok, nie mają specjalnie jakichś usterek poza notorycznie zbierającą się wilgocią w mieszkaniach. Problemem jest obsługa klienta PO sprzedaży mieszkania i czas jaki potrzebuje developer na reakcję gdy zgłosi mu się jakąś usterkę. Najzabawniejsza jest sytuacja z miejscami parkingowymi przy budynku nr 154, developer od września toczy nierówna walkę z ich oznaczeniem :) Kiedy próbuje zaparkować na swoim miejscu(dodajmy że wykupionym) a po raz kolejny widzę jak jest zajęte i nie mogę nic z tym zrobić to mnie krew zalewa.
Trzeba wziąść pod uwagę, że deweloper jest początkujący i też wszystkiego od razu nie wie. Ja jestem zadowoloną mieszkanką osiedla. Były problemy i są, ale wszystko jest do rozwiązania, można się dogadać czego nie uświadczysz w innych konkurencyjnych firmach.
Czy "późniejsze nerwy" związane są tylko z kompetencją Pracownika, czy chodzi jeszcze o coś więcej. Może same mieszkania mają jakieś ukryte problemy?
Nie ukrywam że zastanawiam się nad tym mieszkaniem i co prawda pewne sprawy się przedłużają, ale poza tym nie narzekam na relację z Nimi. Chociaż z drugiej strony zbyt wiele jak na razie nie wymagałem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,
szczerze odradzam zakup mieszkania w tej inwestycji- zerowy kontakt z developerem .. Początkowo jest miło ale późniejsze nerwy nie są warte niczego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam,
mam pytanie do mieszkańców, najlepiej metrażu 55m2:)
Ile wynoszą Was opłaty - gaz, prąd, itp.
Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Wlasnie o to chodzi nie zamontowal ogrzewania bo jak wspolne to nie grzejemy, mieszkania po raz ktorys zostaly pozmieniane a ogrzewanie zostalo po staremu. Mozna by sie pytac pana P. ale on wie ze niz nic wie a moze jeszcze mniej...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
A czy wiadomo w których budynkach i gdzie pojawiła się wilgoć?Mogę się domyślać że inwestor nie zamontował ogrzewania w przedsionkach wspólnych, albo co nie daj Boże w byłych garażach przerobionych na pokój. Kupiliśmy mieszkanie, lecz jeszcze nie mieszkamy i nie jestem w stanie sprawdzić ogrzewania.
z tego co mi wiadomo to wilgoc sie pojawila, inwestor nie zalozyl ogrzewania wszedzie efektem czego jest to wlasnie.
Bardzo proszę mieszkańców o informację jak mieszka się na parterze, czy nie ma wilgoci, czy ogrzewanie podłogowe zdaje egzamin, czy jest choć trochę słońca z obydwu stron???
Witam.
Po przeczytaniu wszystkich postów na forum postanowiłem odpisać.

Po pierwsze chciałem poinformować wszystkich iż firma PC-Invest zmieniła swoją siedzibę na Wejherowo ul. Budowlanych 8, wjazd od ul. Pierwszej Brygady Wojska Polskiego (Trasa A6), więc zapraszamy wszystkich zainteresowanych inwestycją do nowej siedziby firmy.

W budynku A zostały tylko wolne 2 segmenty czyli 3 kondygnacyjne mieszkania z garażem o metrażu 134 m2.

W budynku B zostały wolne 3 partery z ogródkiem o metrażu 48,74 m2 , oraz 3 dwupoziomowe mieszkania o metrażu 80,26 m2.

W budynku C wszystkie partery z ogródkiem zostały sprzedane, oraz jedno mieszkanie dwupoziomowe. Reszta jest zgłoszona do podziału na mniejsze, czyli I piętro i poddasze. Po zmianie będą dostępne mieszkania o metrażu ok. 45,55 m2 na piętrze jak również ok. 54,58 m2 z garderobą na poddaszu .

W budynku D również wszystkie partery o metrażu 53,49 m2 z ogródkiem zostały sprzedane. I piętro i poddasze również zgłoszone do podziału na mniejsze, czyli metrażowo tak samo jak w budynku C. Rezerwacje przyjmujemy na ostatnie mieszkania w budynku D, I piętro i poddasze.

Wszystkie wyżej wymienione budynki zostały oddane do użytkowania. Do każdego mieszkania jest przynależne miejsce parkingowe z numerem, zapisane w akcie notarialnym.
Termin odbioru natychmiastowy. Dziś umowa , jutro klucze... Termin podpisania aktów notarialnych 7 - 10 dni roboczych. Istnieje możliwość negocjacji cenowej.

Zapraszamy do kontaktu telefonicznego w celu uzyskania więcej informacji.
Pan Piotr Cierzniewski 503 032 908
Pani Anita Cierzniewska 503 032 907
Pan Piotr Wójcik 509 550 776.

Budynek E oddany zostanie do użytkowania w terminie do 30.11.2013 roku. Przyjmujemy rezerwację na 2 ostatnie lokale mieszkalne o metrażu 53,49 m2 z ogródkiem przydomowym, jak również na I piętro i poddasze o metrażu podobnym do budynku C i D.

Na przełomie roku 2013/2014 rozpoczynamy drugi etap inwestycji Osiedla Rumia - mieszkania dwupoziomowe 60 - 75 m2, więcej szczegółów oraz wizualizacje dostępne na stronie http://www.pcinvest.pl

Firma Tyszkiewicz nie posiada już umowy na wyłączność, więc nie trzeba się z nimi kontaktować w celu rezerwacji lokali . Wystarczy zadzwonić do Firmy PC-Invest na wyżej wymienione numery telefonów i gwarantujmy , iż każdy klient zostanie indywidualnie obsłużony przez naszego pracownika.

Z wyrazami szacunku.
PC Invest
Ok, dziękuję.
do góry