Widok

operacja tarczycy

Orłowo Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Bardzo proszę o polecenie dobrego lekarza endokrynologa, chirurga/?/w leczeniu, operowaniu tarczycy w Trójmieście. Wykryto u mnie guzka tarczycy ok. 2.8 mm i chyba będę musiała się go pozbyć. Jestem przerażona. Będę wdzięczna za jakieś wskazówki. Nie mam żadnej wiedzy w tym temacie, do kogo się udać. Mieszkam w Gdyni, mail: as445@wp.pl
Dziękuję za odpow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi guza wycnali 4 lata temu. Chodziłam i chodze do endokrynologa dr. Zapały. Zabieg miałam w Redłowie ale teraz chyba nie robia. Zabieg pod narkozą, po 4 dniach wyszłam ze szpitala. Ogólnie wiadomo nieprzyjemnie jak znieczulenie puszcza, i cięzko sie je i połyka. Ale spoko da sie przezyć :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
dzięki, jak się teraz czujesz?, kto Cię operował?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
teraz czuje sie swietnie, ale oczywiście pod stałą opieka endo jestem Operował mnie dr. Łobodziński super specjalista. Nie masz co sie bać naprawde to jest do przezycia. Bedzie dobrze :)
b.dziękuję i pozdrawiam
wykryto u Ciebie guzek, ale czy robili Ci biopsję? z tego co wiem tylko na tej podstawie stwierdza sie czy guzek jest do leczenia operacyjnego czy tez hormonami mozna sie go pozbyc. Ja mam guzek tarczycy od jakich 6 lat, powolutku sobie rosnie, obecnie ok 12mm i poniewaz rosnie (niewazne ze powoli), zalecono mi biopsję. Gdybym miala kilka guzkow- biopsji sie nie robi,ale jak jest jeden guzek - to juz nie jest tak kolorowo. A wiec mialam biopsje, guzek opisany jako guz pecherzykowaty. Niestety w przypadku takich guzkow, ich zlosliwosc mozna ocenic tylko po wycieciu i rozkrojeniu. :( a wiec konsultuje sie z lekarzami co powinnam zrobic. Profesor, ktory robil mi usg- zalecił konsultację z chirurgiem endokrynologicznym w celu okreslenia dalszych poczynan. Wskazal na Prof. Sworczak z AM - jest to wojewodzki konsultant w sprawie chorob tarczycy i ze jesli Prof. Sworczak stwierdzi, ze mam miec operacje to mam sie bezwzglednie jej poddac. Tylko jeden problem- pan Profesor nie przyjmuje juz nowych osob, pierwsze wolne terminy za 6 miesiecy :(
a co sądzicie o moich guzkach? będzie potrzebna biopsja lub operacja? w obu płatach pojedyńcze zmiany ogniskowo hipoechogenne w płacie prawym w biegunie górnym brzusznie 13 na 8 w płacie lewym w biegunie dolnym 11 na 9 wymiary płatów prawy obj 7ml
cieśn 4mm
lewy obj.5ml prawy po ciąży(poprzednie usg6 miesięcy temu) guzek mi przyrósł z wymiarów 7 na 7 mm
jestem zupełnie zielona w tym temacie a wizyta za 2 tyg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jestem po operacji tarczycy. Polecam szpital MSWiA w Gdańsku, ze względu na specjalizację oddziału chirurgii w tym zakresie. Chirurdzy na najwyższym poziomie, a operacje tarczycy opanowane do perfekcji.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
sprostowanie:
prof.Sworczak nie jest chirurgiem endokrynologicznym tylko internistą endokrynologiem.
Co do chirurga znającego się doskonale na tarczycy mogę polecić doc. Łachińskiego lub prof.Śledzińskiego z Akademii Medycznej (Klinika Chirurgii Ogólnej, Endokrynologicznej)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kto Ci kazał operować sie z powodu 3 milimetrowego guzka?
Idź do dr Szafrana - endokrynolog z Gdyni
To chyba 2 cm i 8 mm.
dzieki wielkie za namiary, na pewno skorzystam :)
2.8 mm to właśnie ok.3 mm, a 2 cm i 8 mm to byłoby 28 mm - a to oczywiście zasadnicza różnica. Do endokrynologa iść trzeba tak czy owak.
dr Szafran uratował mojej kolezance zycie, gdy juz wszyscy skazali ją na smierc i dziewczyna miala straszliwie rozregulowaną tarczycę. Czytałam różne opinie o dr Szafran na forach internetowych, jednak sama również do niego zawitam po opinię. Z tego co czytalam to prywatnie przyjmuje w Gdyni w Vip-medzie.

wiesz...ja bym nie polegała na opinii forumowiczów, gdyż my bazujemy na własnych doświadczeniach i przypadkach, a jak wiadomo każdy przypadek jest inny. Może Twoje guzy to tylko wole i można je potraktować jodoterpią? Nie mam zielonego pojęcia i jestem pewna, że żadna z nas nie odważy się wypowiedzieć w temacie Twojego problemu tarczycy, gdyż nie mamy takowej wiedzy. Ja osobiście sugeruję Tobie zasięgnięcie opinii kilku endokrynologów i bez paniki proszę :) strach ma duże oczy :)
Obraz i rozmiar guzka z pewnością znasz z USG. Pierwszy krok więc już wykonany. Teraz szybko do endokrynologa, on zadecyduje co dalej z Twoją zmianą. Czy poddać ją biopsji, czy zastosować leczenie tabletkami i obserwację. Jednak przy takiej wielkości guzka, biopsja jest raczej konieczna. Moze to być zwykła torbiel, a może to być tez inna zmiana ogdniskowa. Lekarz po biopsji zapewne zadecyduje, jakie podjąć dalsze leczenie. Powodzenia!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
17.12 miałam zabieg wycięcia prawego płatu tarczycy.Cały zabieg pod narkozą.Czuje się już lepiej.Z nia na dzień gardło mniej boli :) Nie ma czego sie bać.Przede mną tylko usunięcie szwów :)
Witam! Proszę sie tak bardzo nie martwić może wcale nie będzie potrzebna operacja.Proszę sie udac do prof Sworczaka Krzysztofa.Wiemże przyjmuje we Wrzeszczu na Wajdeloty .Najlepiej wpisać na gogle prof.Sworczak Gdańsk i wyskoczy dużo infformacji.Jest to najbardziej kompetentny lekarz endokrynolog.Ja się u niego już lecze 25 lat inni już dawno mnie kierowali na operacje a on powiedział że nie ma takiej konieczności.Jesli mam służyć jakąś informacja podaje lrajska@wp.pl
najlpszym endokrynologiem wg mnie na pomorzu jest doktor Mizan Gross Krystyna
80-230 Gdańsk, B.Chrobrego 6 / 1
tel: 58 341-59-18, 501-945-889
Mnie i moją mamę prowadzi od kilkunastu lat, miałam operację , prowadziła mnie w ciązy i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Bardzo rzeczowa i konkretna babka, prowadzi chyba także wykłady na Akademii, ma ogrom wiedzy i lata praktyki, nie wiem czy ona ykonuje operacje, ale na pewno ci kogoś poleci.
dr Mizan-Gross tak jak prof.Sworczak jest internistą -endokrynologiem, a nie chirurgiem, no to nie operuje.
Też nie można się do niej dostać, ale w styczniu rejestruje znów przez jakiś czas nowych pacjentów, tylko trudno się dodzwonić, tyle osób dzwoni (byłam na wizycie i telefon w rejestracji dzwonił non stop). Też sie u niej leczę od lat i dla mnie jest o.k.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry