Widok

pessar-globulki-jakie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Do dziewczyn, ktore mialy w ciazy zalozony pessar - jakie aplikowalyscie globulki i co ile?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miałam przepisany Macmirror. Aplikowałam raz w tygodniu - profilaktyka zakażenia.
w pierwszej ciąży nic nie aplikowałam i obyło się bez jakiegokolwiek zakażenia, ale higiena musi być "intensywna" - podmywaj się kilka razy dziennie płynem do hig. intymnej.
w drugiej ciąży stosowałam Lactovaginal by utrzymać prawidłową florę pochwy i to wystarczy by nie zagnieździło się jakieś paskudztwo.
powodzenia
Mimi, czy moglabys napisac, ile utrzymywal sie wyplyw tej zoltawej wydzieliny- u mnie juz wyplywa 3 dzien, mimo intensywnej higieny. Czy przy stosowaniu Macmiror mialas robione posiewy, mierzone CRP z krwi? Dzieki
Ja tez stosowalam Macmiror raz w tygodniu, żółta wydzielina 2-3 dni, posiew miałam robiony tylko przed założeniem pessara i później standardowo przed porodem na paciorkowca, CRP nie pamiętam czy było robione.
Dziekuje za odpowiedz:) A czy mozesz napisac, jak Ci sie funkcjonowalo z pessarem, czy dotrwalas do terminu, itd. Ja mam zalozony od tygodnia, jednak ze wskazaniem nadal na lezenie.
U mnie pessar założony był w 22 tyg. na szyjke 25 mm, po założeniu pessara "normalnie" funkcjonowalam, duzo odpoczywalam ale nie lezalam całymi dniami plackeim, urodziłam w 38 tc. dwa dni po wyjęciu krążka.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry