Widok

pessar-globulki-jakie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Do dziewczyn, ktore mialy w ciazy zalozony pessar - jakie aplikowalyscie globulki i co ile?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie pessar założony był w 22 tyg. na szyjke 25 mm, po założeniu pessara "normalnie" funkcjonowalam, duzo odpoczywalam ale nie lezalam całymi dniami plackeim, urodziłam w 38 tc. dwa dni po wyjęciu krążka.
Dziekuje za odpowiedz:) A czy mozesz napisac, jak Ci sie funkcjonowalo z pessarem, czy dotrwalas do terminu, itd. Ja mam zalozony od tygodnia, jednak ze wskazaniem nadal na lezenie.
Ja tez stosowalam Macmiror raz w tygodniu, żółta wydzielina 2-3 dni, posiew miałam robiony tylko przed założeniem pessara i później standardowo przed porodem na paciorkowca, CRP nie pamiętam czy było robione.
Mimi, czy moglabys napisac, ile utrzymywal sie wyplyw tej zoltawej wydzieliny- u mnie juz wyplywa 3 dzien, mimo intensywnej higieny. Czy przy stosowaniu Macmiror mialas robione posiewy, mierzone CRP z krwi? Dzieki
w pierwszej ciąży nic nie aplikowałam i obyło się bez jakiegokolwiek zakażenia, ale higiena musi być "intensywna" - podmywaj się kilka razy dziennie płynem do hig. intymnej.
w drugiej ciąży stosowałam Lactovaginal by utrzymać prawidłową florę pochwy i to wystarczy by nie zagnieździło się jakieś paskudztwo.
powodzenia
Miałam przepisany Macmirror. Aplikowałam raz w tygodniu - profilaktyka zakażenia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry