Widok
picie kawy a karmienie piersią?
witam, mam do was pytanie , mam coreczkę ktora karmię piersią, narazie mała nie jest wrazliwa na to co zjem , panie w szpitalu powiedziały ze powoli mam jeść to o jadłam w ciąży, uważąć tylko na nabiał, zapytałam sie też czy moge pić filiżankę kawy rozpuszczalnej dziennnie, pani z poradni laktacyjnej powiedziala ze tak , teraz była u mnie koleżanka , ktora też karmi, i strasznie sie oburzyła na widok picia przezemnie kawy, powiedziała ze strasznie szkodze malej ale ja bez kawy nie funkcjonuje? co wy o tym myslicie? macie może numer telefonu do poradni laktacyjnej do szpitala na zaspie dziekuje za informacje, mała juz ma dwa miesiące i nie zobaczyłam zeby kawa na nia jakoś oddziaływala?
Uważam, że możesz sobie pozwolic na kawę.
co prawda od czasu porodu rano wypijam kawkę zbożową, potem w ciągu dnia zwykłą (nawet dwie). ale raczej słabsze.
czasem też taką kawkę z cykorią.
co prawda....ostatnio właśnie jak nigdy piłabym kawę caly dzień, no ale powstrzymuję się. nie wiem czemu mi się tak odmieniło, kiedyś nie lubilam kawy
co prawda od czasu porodu rano wypijam kawkę zbożową, potem w ciągu dnia zwykłą (nawet dwie). ale raczej słabsze.
czasem też taką kawkę z cykorią.
co prawda....ostatnio właśnie jak nigdy piłabym kawę caly dzień, no ale powstrzymuję się. nie wiem czemu mi się tak odmieniło, kiedyś nie lubilam kawy
piję kawkę dwie w porywach do 3 czasem:) mała jest bardzo spokojnym dzieckiem:)
Ja podchodzę z dystansem do tego jedzenia podczas karmienia. Gdybym słuchała tych wszystkich rad, to zostałabym o chlebie i wodzie - ale chlebie oczywiście też nie zwykłym, ale ciemnym. Jem wszystko normalnie, piję takie świństwa jak Ice tea, wszystkie soki - gazowanego unikam bo nie lubię. Colę lubię - ale to akurat wiem że po tym małego brzuch boli. Sprawdzałam wszystkie reakcje dziecka, na moją dietę, i nie widać różnicy, czy jem czy nie. A przy tym muszę jeść bo strasznie schudłam z powodu chorej tarczycy.