Widok
A ja mam pytanko trochę inne. Jak będę w szpitalu po porodzie załóżmy te 3 dni. A mam w domu córkę cztero - letnią córkę jak wtedy ze zwolnieniem męża. Mąż już wykorzystał 14 dni opieki na mnie w czasie ciąży. A słyszałam, że opieka nad dzieckiem jest wówczas wtedy gdy dziecko jest chore. Co w takim razie kiedy dziecko jest zdrowe?
Można sprawować opiekę nad zdrowym dzieckiem do lat 8. W przypadku choroby osoby stale opiekującej się dzieckiem. Zaświadczenie wystawiane jest na zwykłym druku przez lekarza. Upoważnia ono do płatnej opieki nad dzieckiem. niestety lekarze jak ognia i zarazy boją się wystawiać te zaśwaidczenia. Trzeba ich poprostu przycisnąć.
Tak wlasnie jest, ze lekarz pediatra moze wystawic opieke na zdrowe dziecko jesli rodzic normalnie sprawujacy opieke jest chory. Jezeli Agusia bedziesz przez kilka dni w szpitalu to jest jak najbardziej taka sytuacja
Nie kazdy ma rząd babc do opieki jak mama idzie rodzic :)
Mysle, ze lekarz nie powienien robic problemow, w koncu bedziesz miala na to papiery, ze bylas przez kilka dni w szpitalu i corka pozostala bez opieki
Nie kazdy ma rząd babc do opieki jak mama idzie rodzic :)
Mysle, ze lekarz nie powienien robic problemow, w koncu bedziesz miala na to papiery, ze bylas przez kilka dni w szpitalu i corka pozostala bez opieki
Dzięki Marynia o to właśnie mi chodziło niestety nie mam nikogo do opieki a mała do przedszkola nie chodzi. Nie chcę tu w żaden sposób naciągać i brać zwolnienia dla męża bo mam taki kaprys tylko jest to sprawa wyjątkowa bo dzieckiem nie będzie się miał kto zająć.
A czy jeśli mąż wziął na mnie opiekę 14dni w październiku to czy od stycznia może wziąć znowu?
A czy jeśli mąż wziął na mnie opiekę 14dni w październiku to czy od stycznia może wziąć znowu?