Widok

pieprzyk

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam na plecach duzy niezbyt ladny pieprzyk.no i pomyslalam ze chyba powinnam go usunac(rowniez ze wzgledow zdrowotnych-slyszalam ze powinno sie usuwac cbardzo ciemne pieprzyki) bo moze byc go widac jesli bede miala gorset.czy wiecie gdzie i za ile w gdansku mozna wykonac taki zabieg?bede wdzieczna za pomoc:)Beata
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
EPI-Centrum 80-246 Gdańsk, Pniewskiego 3 tel.341-17-55, 520-81-02, ale nie wiem jaki koszt

http://www.epi-centrum.pl

W Gdyni na ul Abrahama, na wysokości domu towarowego Batory znajduje sie zakład kosmetyczny, gdzie przyjmuje dwoch chirurgów plastycznych (pani i pan). Ja polecam pana, ponieważ liczy sobie taniej niz ta kobieta. Koszt usuniecia jednego pieprzyka to 30zl. Przy wiekszej ilosci wychodzi nawet taniej. Niestety nie pamietam numeru telefonu. Ja bylam tam juz kilka razy i z doswiadczenia wiem, ze nigdzie indziej w trojmiescie nie znajdziesz miejsca, gdzie wykonaja to taniej. Aha, na wstepie bedziesz musiala zaplacic jeszcze 30zl za rejestracje, ktora wazna jest dwa lata. Pozdrawiam
a ja bym radziła, żeby ten pieprzyk najpierw zobaczył dermatolog i zdecydował czy można usunąć. Z własnego doświadczenia mogę polecić gabinet Der-Med 80-376 Gdańsk-Przymorze, Kętrzyńskiego 24 tel.0-501-08-25-01.
W zakładzie, o którym napisałam, lekarz najpierw ogląda zmiane, a dopiero potem stwierdza, czy można ja usunąc i w jaki sposób oraz czy potrzebne beda szwy czy nie.
ja mam ten sam problem, od urodzenia mam znamie na plecach i tez myslaam o usunieciu, ale dermatolog zalecil, aby lepiej tego nie ruszac .... nie jest to co prawda nic zlosliwego, ale doradzil mi, zebym sie do niego przyzwyczaila, w koncu nie mam go na twarzy. I tak teraz jestem juz z tym pogodzona :))) i uwazam ten piprzyk za czesc mnie i nie zamirzam go usuwac a na weselu tez pewnie bede miala odkryte plecy...
przemysl to sobie

pozdrawiam

asia
przejdźcie się do lekarza,
ponoć to, że nie wolno usuwać tego typu znamion to mit,
dlatego warto się dowiedzieć :)
pozdrawiam
hej, ja mialam duzy pieprzyk, najpierw poszlam z nim do pani dermatolog w przychodni, ktora dala mi skierowanie do chirurga i mialam szybki zabieg w grudniu i jestem bardzo zadowolona:-) teraz jest male zaczerwienienie w tym miejscu, ale podobno ma powoli blednac:-)
no i co bardzo wazne - nic nie zaplacilam:-)
W Gdyni- Dabrowie jest przychodnia lekarska , gdzie usuwaja pieprzyki, znamiona itd...
za taki zabieg nic sie nie placi
nalezy sie tam tylko zarejestriwac, ale wczesniej nalezy sie zaszczepic
( zoltaczka )
w Der-Medzie też zrobią to za darmo bo mają umowę z NFZ, tylko kolejka troszkę dłuższa niż na płatne wizyty. Z pieprzykami to jest tak , że jedne można usunąć a innych lepiej nie ruszać. O tym decyduje lekarz.
dokladnie, kazdy pieprzyk jest inny, ma inne podloze i trzeba to zawsze skonsultowac!
A możecie podać dokładniejsze dane o tej przychodni w Gdyni Dąbrowie, jakiś telefon, adres??

ja też mam pieprzyk, na twarzy i ostatnio zastanawiam się czy by go właśnie nie usunąć, może nie dla urody bo się przezwyczaiłam tylko dla względów zdrowotnych (narażony jest wciąż na promienie słoneczne i czasem mam wrażenie, że reaguje). Oczywiście zbadam go najpierw przed ewentualnym usunięciem, ale powiedzcie mi proszę jak długo goi się taka rana, chyba na miesiąc przed ślubem nie zdoła się ładnie wygoić.

Chirurgiczne usunięcie pieprzyka z twarzy to ok. tygodnia noszenia szwów(+ plasterka, bo jednak nieco dziwnie wygladają takie nitki wystające np. znad ust;), a - po zdjęciu szwów-podobno najgorszy pierwszy tydzien,a potem juz coraz lepiej i lepiej... Zwłaszcza,ze praktycznie od momentu zdjęcia szwów można ratować się makijażem-i zwyczajnie maskować blizenkę:) Wiadomo jednak, że każdy z nas reaguje na takie rzeczy troche inaczej, i zdarzają sie przypadki, kiedy gojenie nie zachodzi tak sprawnie, ale nie wydaje mi się, zeby byly one jakos szczegolnie częste. Ja usuwałam pieprzyk z szyi - po 2-3 tygodniach nie bylo wiekszego śladu, teraz mam właśnie szwy na twarzy(dużo trudniejsza decyzja, niż jeśli chodzi o jakiekolwiek inne miejsce na ciele), więc jescze czekam na efekt, ale nawet teraz nie wyglada to bardzo źle... Pozdrawiam:)
dziękuję za odpowiedz, będę musiała skontaktować się z lekarzem jak przyjadę do Polski. Chciała bym usunąć ten pieprzyk bo się boję żeby się nic z tego nie zrobiło.
Napisz jak Ci się zagoi na buzi.

Pozdrawiam

...moja siostra usuwała w takiej przychodni koło Akademii Medycznej.
do góry