Widok

pierścionek zaręczynowy

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny.
Planujemy z chłopakiem zaręczyny i zastanawiamy się nad pierścionkem. Czytałam na forum bardzo rozległy, ale nieco bezsensowny wątek o tym jak to facet jest dupa jeśli kupi pierścionek tylko za 300zł.. My właśnie nie mamy zbyt wiele pieniędzy i pierścionek w takiej cenie byłby najodpowiedniejszy.
Szukamy sklepu z ładną i tanią biżuterią. Czy ktoś może coś polecić?
Z góry dziękuję..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Także uważam, że cena nie ma znaczenia. Mój narzeczony zrobił mi absolutną niespodziankę w walentynki. Niczego sie nie spodziewałam i dostałam piękny, skromny pierścionek z białego złota. Ile kosztował wcale mnie nie interesuje, bo nie o to chodzi... Z tego co wiem to kupowany był u jubilera w C.H. Morena (ale było to 3 lata temu)
ale ja tylko powiedziałam jaki chcę pierścionek a jego kupienie było już dla mnie wielką tajemnicą, tak jak same oświadczyny - nie wiedziałam kiedy będą ani gdzie i w ogóle, więc i tak byłam zaskoczona
Też uważam, że planowane zaręczyny nie świadczą tyle o "nowoczesności", co o braku męskości ;)
Jakkolwiek mnie teraz zjedziecie ale tak jest i już.

To facet musi się zdobyć, postarać, no i zaryzykować- no i jestem pewna,że jeżeli kocha naprawdę to nie będzie miał problemu z ogranizacją, nawet jeśli pozornie się do tego nie nadaje.

Może facet wcale nie jest pewny czy chce się oświadczać :) jeżeli musicie mu o tym przypominać i wybierać lub płacić za pierścionek ;)

A o moich rodziców narzeczony prosił o moją rękę już po naszych zaręczynach, oczywiście -po staropolsku- z prezentami, które co prawda razem wybieraliśmy ale on płacił ;)
Nasi rodzice poznali sie wprawdzie przed naszym slubem, ale bylo to przezabawne zdarzenie. Niestety nie mowia tym samym jezykiem. Bardzo bylo smiesznie jak sami probowali sie porozumiec uzywajac rak, nog i wszystkiego co im Bozia dala :-)) A w pewnym momencie moj tato zaczal rysowac rebusy mojemu przyszlemu tesciowi...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
mi też... akurat nasi rodzice to się dopiero na ślubie poznali :)
a oświadczyny były totalnie znienacka, to jest dopiero szok! :)
no ale my dużo rzeczy robimy inaczej :)
1985sloneczko, nic dodac nic ujac...
"Ustalane" zareczyny generalnie kojarza mi sie z jakims takim niemal podpisaniem umowy... negocjowaniem warunkow itp...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Powiem tak: zaręczyny i planowane wspólnie i z zaskoczenia mają swoje plusy i minusy ;P

Mój Kochany poprosił o zgodę moich Rodziców na bycie ze mną już zawsze, a mi oświadczył się z zaskoczenia, jak przyszedł na "świąteczne ciasto" w pierwszy dzień Świąt :D Zaskoczeni moi Rodzice, zaskoczona ja :D I powiem że to był wielki plus, takie zaskoczenie, nie spodziewałam się tego w ogóle, tzn wiedziałam że kiedyś to nastąpi, ale nie miałam pojęcia że akurat w Święta :) no i ten "banan" u mnie od ucha do ucha i (tak mówią Rodzice) błysk w oczach :) Minusem jest to że nasi Rodzice się jeszcze nie znają :/ A tu jest plus dla tych zaręczyn ustalonych, obie strony razem są obecni, od razu się zapoznają, ale z drugiej strony jak przypominam sobie ten dzień sprzed kilku miesięcy, ten moment gdy nagle mój Kochany sięga do kieszeni marynarki i wyciąga czerwone pudełeczko, gdy zwraca się do zaskoczonych Rodziców z pytaniem czy może być ze mną już zawsze, gdy później klęka przede mną i się pyta czy zostanę Jego żoną... To był magiczny moment, do tego pierścionek idealnie idealny :) co potwierdza tylko fakt że zna mój gust, rozmiar palca, wie co jednocześnie będzie mi się podobać i będzie mi pasować :) A fakt że to zrobił dodatkowo "utwierdza" mnie w tym jak bardzo mnie kocha, zrobił to sam z siebie :)
To ja założyłam wątek..
Kupił mi pierścionek w Aparcie. Piękny, taki jak chciałam.
Może jest trochę drożej niż w innych, małych sklepach, ale warto zapłacić - wykonanie pierwszorzędne i dwa lata gwarancji.
Pozdrawiam
Mój narzeczony kupił mi pierscionek w Aparcie - mają spory wybór. Zapłaciliśmy nieco ponad 300 zł Warto dokładnie dopasować rozmiar, ponieważ sklep nie przyjmuje zwrotów. Mój był troszkę za mały, ale poszerzyłam bez problemów u złotnika. A co do ceny..no cóż...dziś są takie czasy,że każdy kupuje to na co go stać, w końcu nie wartość pierścionka decyduje o szczęśliwym zwiazku...
http://www.wec.com.pl/Pierscionki/Pierscionek-z-brylantem-VP-2015B-0-015ct-J-Si-p149.html
Moze taki Ci się spodoba? Na zywo jest naprawde przepiekny, zdjecia tego nie oddadza.
prawie na środku skrzyżowania( na szczęście mało ruchliwe), przed swoim domem. No WARIAT !!!(ale jaki kochany....)
:)) wariaci są kochani...:D
hehe zgadzam się z tą szyją :PP :D
tak czy siak wariat ;-))
na środku ulicy w sensie jezdni czy chodniku?:D
ładne i w miarę tanie pierścionki widziałam w jubilerze w Manhattanie
Mój na środku ulicy klękał . Wariat
buhahaha... dobre :)) pozdrawiam wszystkie szyjki !!
też chyba lubię przewodzić

a niespodzianka swoją drogą była, bo wyskoczył mi z tym pierścionkiem slicznie zapakowanym kiedy w ogóle się nie spodziewałam, hehe i kopara mi opadła że to już.. :)
no ja sobie tez wybrałam pierscionek. a cala reszta nalezala do niego ;)
do góry