Widok

piwo w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
halo halo drogie panie :) cio tak tu dzisiaj cicho?? ma pytanie czy butelka piwa na jakich czas jest szkodliwa dla maluszka jeśli ma się na nie ochote??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja kolezanka powiedziała jesli ma byc chore to bedzie. Ma 2 dzieci i za kazd ciaza paliła papierosy.dzieciaki ma zdrowe jak ryby. tedik alkochol nie wpływa na to ze dziecko rodzi sie z zespołem downa. To raczej genetyka.No ale Ty jestes najmadrzejszy wiec nie dyskutuje.
A z powodu słabego dotlenienia nie są tak głupie jak mamusia?
czasami piwko nawet jest wskazane, moja znajoma musiala pic szklanke dziennie i nic sie nikomu nie stalo.... ja tez czasami sobie na jedno pozwalam, ale za to rzucilam fajki i nie pale mimo ze mnie ciagnie... a z piwem nie przesadzajcie, mowimy o jednym a nie o 5 na raz :D

I znowu pierdzielenie o tym, że jedno piwko jest ok.

W sumie, czym ja się przejmuję... To nie moje dziecko będzie "trudne".
ja pier..ole dziewczyno, ogarniaj.... jak myslisz ze browar to taka zbrodnia to pogadaj z lekarzem

Chyba Ty nie "ogarniasz"... Niech zgadnę, Twoja mamunia też pociągała sobie w ciąży "dla zdrowotności"?
Ale się rozkręcił temat... że ho, ho... :)
Agatha Ty chyba w kazdej dziedzinie jestes najmadrzejsza.Ile matek chleje piwsko i cpa i dzieci rodza sie zrdowe? a jedno piwo czy winko to nie zbrodnia!!!! Ja w ciazy chuhałam na siebie jak na jajko nie paliłam nie piłam odzywiałam sie zdrowo brałam witaminy i co? nie mam dziecka.....wystarczy?? wiec nie widze w tym nic złego jesli dziewczyna ma ochote wypic tym bardziej ze ma dobre wyniki i wszystko jest ok.Jesli sie boisz to poprostu zapytaj lekarza.a najlepiej paru:))))
Strzel sobie bezalkoholowe i po kłopocie...
Casi, masz takie problemy z logiką, że się nie dziwię, że sprawiam na Tobie wrażenie omnibusa... Zawsze sądziłam, że dysponuję większą niż przeciętną wiedzą z bardzo niewielu dziedzin. Ale okazuje się, że chodzą po tym świecie takie tłuki, że dla nich informacja o szkodliwości alkoholu w ciąży jest szokiem i nowością.
ty masz chyba problem.Bo Ciezko odpisac normalnie.Napisałas mi juz ze sie czepiam.Ty jestes najlepszym tego przykładem. Napewno masz racje w tym ze jestes najmadrzejsza tak trzymac.
solaryjnym kobietom w ciąży popijającym piwo MÓWIMY STANOWCZE NIE

bosz.... ta panna jest wyjatkowo ciezka.... ktos ci zrobil dziecko!! chyba koles ktory z toba wczesniej nie rozmawial :D nie mialam zamiaru nikogo obrazac ale ty sie po prostu o to prosisz ;)
a moja mama jest 100% abstynentka i zawsze byla... z kolei ja lubie sobie raz w tygodniu wypic piwko albo lampke wina, jedno dobre na nerki drugie na serce ;) szkodliwe pewnie tez, ale nie przesadzajmy

ale lampka czerwonego wina to nawet wskazana w ciazy...

sluchajcie wszystko jest dla ludzi....
lamka wina jest nawet zalecana.... a przeciesz to tez alkohol...

natomiast nie kumam przekuwania uszu malym dziewczynka....

anette to było do mnie? bo przysnęlam

nie no co ty, do tej agatki..... ;)

Anette, a maleństwu po urodzeniu też będziesz serwować przynajmniej raz w tygodniu niedużą dawkę alkoholu?
pijcie babeczki bezalkoholowe w ciazy,smakuje dobrze,jak piwo.i bezproblemu !!

Nie przeprasam za bledy
Mozna takie.
image
Mmmm... albo zimny Zywczyk, bezalkoholowy oczywiscie.
image
Nie trza zlopac mocnego piwska, chyba ze wcale nie o smak chodzi...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry