Widok

piwo w ciąży

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
halo halo drogie panie :) cio tak tu dzisiaj cicho?? ma pytanie czy butelka piwa na jakich czas jest szkodliwa dla maluszka jeśli ma się na nie ochote??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja sie nabilam jak swinia w 5 tygodniu i dziecko zdrowe hahah
ty masz dawna...od samego picia piwa to sie down nie objawa inteligencie .. prosza cie hahaha
świadomie czy nieświadomie... myślę, że niektóre z Was nas nadgorliwe jeszcze zanim dziecko się urodzi. Chuchać i dmuchać a dziecko jak ma się urodzić chore to się urodzi bez względu na to czy się wypiło trochę piwa czy nie. Nie można pić alkoholu w pierwszym trymestrze. Ale jak się nie wie czy jest się w ciąży?? testy to często gęsto wykluczają mimo, że ciąża już jest i co?? skoro staram się o dziecko mam już wykluczyć alkohol? mam biegać co tydzień na betę żeby się upewnić? bez przesady, alkoholiczka nie jestem, pije bardzo rzadko, ale jednak i nie wiem czy akurat zaszłam czy nie zaszłam, mam się dręczyć cały czas? Ludzie nie dajmy się zwiariować.
jeju! nie sądziłam że w ogóle można mieć takie dylematy!! jak można świadomie w ciąży pić alkohol (bez znaczenia w jakiej ilości)?tyle kobiet pragnie dzieci i nie może zajść, a niektórzy zachodzą a potem szastają własnym szczęściem:(((
pic w ciazy swiadomie piwo?????
No jesli jedno na cale 9 miesiecy to ok hehe,ale kilka na miesiac czy nawet na cala ciaze?
żenada rozumu.....:]

Wypilam dwa piwa na poczatku,ale jeszcze nie wiedzialam o ciazy i juz mialam wyrzuty sumienia....
Do Agathy: Nie dostałam ataku paniki po przeczytaniu twojego postu ;)
Natomiast właśnie wylałam 1/2 puszki piwa. Co prawda nie mam ani troche pewności co do ciąży, bo jest za wczesnie żeby cokolwiek mówić. Jedynie co wiem to staramy sie o dziecko, wszystkie dni płodne byliśmy ze sobą. Zostało mi 10 dni do ewentualnego okresu. Tak więc nie wiem czy coś tam w środku zaczyna się rozwijać.
Miałam chęć na piwko to sobie kupiłam i zaczęłam czytać wasze wypowiedzi. Niektóre posty są chyba przez dzieci pisane ale ta wypowiedź do mnie przemówiła i wylałam resztę piwa ;) Jakoś boję się ryzykować :)
Nawet jeśli to akurat troll, to wie jak nam zadziałać na nerwy. Taki jest stan wiedzy 80% dziewczyn.

W którymś artykule jest mowa o autobiograficznej książce Michaela Dorrisa "Zerwana więź". Książka jest wstrząsająca. Jeszcze straszniejsze są późniejsze losy tej rodziny... Dorris w latach 70 i 80 walczył z lekarzami, którzy swoim pacjentkom mówili o dobrym wpływie szklaneczki winka lub piwka - bo tak uczono w podręcznikach z lat 60-tych i wcześniejszych. W latach 70-tych wszystkie podręczniki zostały zmienione, WHO wszędzie trąbiło o tym, że alkohol jest strasznym teratogenem i uszkadza psychikę dzieci... Ale lekarze potrzebowali wielu lat, żeby to do nich dotarło. Nasi najwyraźniej jeszcze żyją w latach 60-tych... A dziewczyny piją winko "na krew" i piwko "na nereczki". A potem dzieci jakieś niegrzeczne i nie chcą się uczyć...
caly watek przeczytalam,tyle razy jest w nim wspomniane ze nawet mala ilosc alkoholu szkodzi dziecku, a wy tluki nadal swoje,ze po jednym piwku nic sie nie stanie....kretynki jak mozecie torturowac swoje nienarodzone dzieci?...puknij sie jedna z druga w ta zakuta miche...Dobranoc.
"Autor: ella 17-09-2007 17:43 wyślij odpowiedź

a ja sobie pije od czasu do czasu i piwko i wino, bo ginekolog nie widzial przeciwskazan , nie pilam w I trymestrze , teraz jestem w 7 miesiacu i wiem ze jak od czasu do czasu wypije szklanke piwka to nic sie nie stanie, nie panikujcie ciaza to nie choroba, wiec az tak uwazac nie trzeba"

Dobra, powiedzcie mi, że to tylko troll, bo jak nie to współczuję temu dziecku, w którym przelewa się ta szklanka piwa.

a ja sobie pije od czasu do czasu i piwko i wino, bo ginekolog nie widzial przeciwskazan , nie pilam w I trymestrze , teraz jestem w 7 miesiacu i wiem ze jak od czasu do czasu wypije szklanke piwka to nic sie nie stanie, nie panikujcie ciaza to nie choroba, wiec az tak uwazac nie trzeba
http://www.ciazabezalkoholu.pl

kolejny artykuł dla zwolenniczek alkoholu w ciąży.
http://media.wp.pl/kat,50316,wid,9184470,wiadomosc.html?rfbawp=1189155970.093&ticaid=146bb

coś dla palących- nie tylko przyszłych mam

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/5,80292,4458511.html?i=7
z Oliwii polecanej przez Rinę:

Będę mamą, więc nie piję
Kobieta z brzuszkiem, z kieliszkiem w dłoni - to nie jest częsty obrazek. Ale przecież ciężarna to też człowiek - czasami ma ochotę wypić piwo, wino czy odrobinę koniaku. Żadna z nas nie chce skrzywdzić swojego dziecka. Przyszłe mamy zastanawiają się więc, czy jeden kieliszek nie zaszkodzi, czy maleństwo urodzi się zdrowe?

Towarzyszy nam na co dzień. Czerwone wino do obiadu, piwo czy drink z wódką na imprezie... Nie ma nic złego w piciu alkoholu, o ile robi się to z umiarem. Ale widok matki dającej pociągnąć z kieliszka trzyletniej córce, wprawiłby cię
w osłupienie, prawda? Informacje o dzieciach, które przyszły na świat z promilami we krwi, szokują wszystkich. Jaka przyszłość czeka malucha, który rodzi się pijany? Czy to nie wpłynie negatywnie na całe jego życie?

Tekst: Jagna Kaczanowska

Tekst: Jagna Kaczanowska

Beatka trzeba było pójśc do dklepu i piwko jej jeszcze przynieść

mnie wczoraj trafiło na poczekalni u ginekologa... siedziała młoda, sympatyczna dziewczyna z dużym, zgrabnym brzuszkiem...

co 15 minut wychodziła na dwór... najpierw myślałam, że leci do męża i małego (na oko rocznego) synka, którzy czekali w aucie na parkingu... ale nie- wychodziła na fajki :(

tatuś też kopcił aż miło...

polecam wrześniową Olivię. Tam jest artykuł, że nawet jedno piwko nie jest wskazane.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
No właśnie... Czy odstawienie alkoholu jest aż takim poświęceniem? Jeśli odstawienie alkoholu w imię zdrowia dzidziusia jest takie trudne, to może warto by się było zastanowić nad spotkaniami klubu anonimowych alkoholików?

asiu, nawet jeśli na 2 lata, to co? nie da sie bez tego żyć?

I to jest aż takie trudne? Nie wiem, kiedy zaczęłyście pić alkohol - w wieku 15 czy 18 lat, ale wcześniej nie nie piłyście przecież od urodzenia i tak trudno było wytrzymać?