Widok

piwo w ciąży

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
halo halo drogie panie :) cio tak tu dzisiaj cicho?? ma pytanie czy butelka piwa na jakich czas jest szkodliwa dla maluszka jeśli ma się na nie ochote??

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja znajoma piła nawet kilka na miesiac i dzidzia jest zdrowa jak ryba!!!
ale upewnij sie swojego lekarza, bo on wie jakie masz wyniki.

image
dziekuje... jutro dopiero idziemy do lekarza a ja dzisiaj sobie wypilam piwko ale mam nadzieje ze bedzie ok na ostatnim badaniu wyszlo ze maluszek jest zdrowy :)

image
image
Jest szkodliwa, butelka piwa to już całkiem pokaźna ilość czystego alkoholu.
To zależy czy przed solarium, czy po. ;)
Moja była dyrektorka, będąc w ciąży, za każdym razem gdy była rada pedagogiczna wypijała lampkę szampana (to bylo w czasach, gdy jeszcze można bylo pić szampana na terenie placówki pedagogicznej) Dziecko urodziło sie super zdrowe. Jeśli nie zaszkodziło dziecku samo siedzenie w brzuchu tej harpii, to widocznie żaden alkohol nie był w stanie mu nic zrobić!

A tak na poważnie to słyszałam, że absolutnie nie wolno w pierwszym trymestrze. Później w małych ilościach podobno rzeczywiście nie szkodzi. Jednak 1 butelka piwa = 1 lampka wina = 1 kieliszek wódki (ilość alkoholu)
A to już zmienia postać rzeczy, jak dla mnie bardzo.
image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
no coz mam nadzieje ze jednak nic sie nie stalo... skoro dziecko rozwija sie bardzo dobrze i jest zdrowe na ten okres :) nie dam sie tak latwo przestraszyc... juz raz mialam sytuacje bardzo zla... kiedy mialam kriwaka nad maluszkiem to naczytalam sie w internecie ze po duphastonie plod obumarl niejedna noc przeplakalam a jednak okazalo sie cos zupelnie innego... a teraz w niemczech lekarz powiedzial mi ze ten lek jest tylko dawany dla psychiki kobiety poniewaz my w ciazy mamy 1000 razy wiecej tego danego hormonu

image
image
pij kochana nerki beda ci lepiej pracowac :) ja tez pilamale dopiero w trzecim trymestrze bo w pierwszych dwoch bralam leki
image

Uploaded with ImageShack.us
A pamiętacie spoty z informacją, jak jedno małe piwo wpływa na dzidzię w brzuszku???

Kurcze, bo macie ochotę na piwo??? Myślałam, że ludzie decydujący się na macierzyństwo to ludzie odpowiedzialni i starający się pozbyć egoizmu przynajmniej dla tej małej istotki, która przyjdzie za pewien czas na świat.
oj Beatko nie denerwuj sie ja mialam w ciazy straszna ochote na pepsi i ja pilam a tez szkodliwa dziecko zdrowe dabletki ktore bralam w ciazy tez mialy skutki uboczne tez bralam bo musialam jedno piwko raczej jej nie zaszkodzi a jak bysmy tak mialy w ciazy uwzac na wszystko szkodliwe i chemiczne to sadze ze na liscie tego comozemy spozywac i nie szkodzi znajdzie sie chleb i woda a chleb to tylko ciemny bo po jasnym sa zaparcia :)
image

Ja wiem, jak to jest... Ale alkohol jak dla mnie jest rzeczą, którą akurat ja na pewno odstawię na 9 miesięcy i jeszcze kilka na czas karmienia piersią.
no to powiem wam, że jakbyłam u Doeringa na wizycie to polecił mi picie piwka....w malych ilościach bo m/w pół szklaneczki na 2/3 dni ale jednak...
przed ciaza mialam powazne problemy z nerkami (teraz tfu tfu jest dobrze poki co) ale zeby zapobiec temu co było przed ciaza mam sobie pic....
teraz juz sie przyzywczaiłam ale na poczatku afe....niecierpiałam piwa od ponad 3 lat :)

Mojej kuzynce lekarz pozwolil wypic jedno piwo ...............i nie jet grozne bo pila go ze 2 godziny.ale ona byl juz przed porodem miesiac chyba.

Nie przeprasam za bledy
o i znajoma tez u tego deringa byla i mowil ze wlasnie zaleca jej od czasu do czasu pare lykow piwka

Nie przeprasam za bledy
W ciąży nie ma bezpiecznej ilości alkoholu, a piwo to jakiś tam alkohol. Każdy organizm jest inny a kobieta w ciąży ma dwa organizmy z czego jednego jeszcze kompletnie nie zna. Jak masz ochotę to pij, ale czy warto?

image
Ja przez cała ciaze wypiłam sporą lampke czerwonego wytrawnego wina...chyba nigdy nie zapomne jak mi wtedy smakowało :))
Ale ty jestes nienormalna !!!!

Naprawde weź sie puknij w łeb chyba ze chcesz urodzic dziecko z problem alkocholowym jak jego matka.

Nie mozesz sie powstrzymac od piwa w ciazy to po co w nia zaszłas.

Pewnie jestes młoda glupiutka siksa ktora nie wie co to macierzynstwo.

Szkoda mi ciebie.

A co na to ojciec dziecka ?Pił razem z toba?

Udana rodzinka tylko pozazdroscic głupoty!!!!!!!!!!!!!!!!!111
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kami, inaczej ubrałaś to w słowa niż ja ;) Ale cieszę się, że choć parę osób myśli o tym w ten sam sposób :)

Beata, zauważ, że _KAMI_ sama sobie odpowiada na posty albo ktoś się bawi..

image
le to nie jest post kami to znowu jakas trolina!!!!!!!!!!
image