Widok
Moja była dyrektorka, będąc w ciąży, za każdym razem gdy była rada pedagogiczna wypijała lampkę szampana (to bylo w czasach, gdy jeszcze można bylo pić szampana na terenie placówki pedagogicznej) Dziecko urodziło sie super zdrowe. Jeśli nie zaszkodziło dziecku samo siedzenie w brzuchu tej harpii, to widocznie żaden alkohol nie był w stanie mu nic zrobić!
A tak na poważnie to słyszałam, że absolutnie nie wolno w pierwszym trymestrze. Później w małych ilościach podobno rzeczywiście nie szkodzi. Jednak 1 butelka piwa = 1 lampka wina = 1 kieliszek wódki (ilość alkoholu)
A to już zmienia postać rzeczy, jak dla mnie bardzo.

[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
A tak na poważnie to słyszałam, że absolutnie nie wolno w pierwszym trymestrze. Później w małych ilościach podobno rzeczywiście nie szkodzi. Jednak 1 butelka piwa = 1 lampka wina = 1 kieliszek wódki (ilość alkoholu)
A to już zmienia postać rzeczy, jak dla mnie bardzo.

[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
no coz mam nadzieje ze jednak nic sie nie stalo... skoro dziecko rozwija sie bardzo dobrze i jest zdrowe na ten okres :) nie dam sie tak latwo przestraszyc... juz raz mialam sytuacje bardzo zla... kiedy mialam kriwaka nad maluszkiem to naczytalam sie w internecie ze po duphastonie plod obumarl niejedna noc przeplakalam a jednak okazalo sie cos zupelnie innego... a teraz w niemczech lekarz powiedzial mi ze ten lek jest tylko dawany dla psychiki kobiety poniewaz my w ciazy mamy 1000 razy wiecej tego danego hormonu
pij kochana nerki beda ci lepiej pracowac :) ja tez pilamale dopiero w trzecim trymestrze bo w pierwszych dwoch bralam leki
A pamiętacie spoty z informacją, jak jedno małe piwo wpływa na dzidzię w brzuszku???
Kurcze, bo macie ochotę na piwo??? Myślałam, że ludzie decydujący się na macierzyństwo to ludzie odpowiedzialni i starający się pozbyć egoizmu przynajmniej dla tej małej istotki, która przyjdzie za pewien czas na świat.
Kurcze, bo macie ochotę na piwo??? Myślałam, że ludzie decydujący się na macierzyństwo to ludzie odpowiedzialni i starający się pozbyć egoizmu przynajmniej dla tej małej istotki, która przyjdzie za pewien czas na świat.
oj Beatko nie denerwuj sie ja mialam w ciazy straszna ochote na pepsi i ja pilam a tez szkodliwa dziecko zdrowe dabletki ktore bralam w ciazy tez mialy skutki uboczne tez bralam bo musialam jedno piwko raczej jej nie zaszkodzi a jak bysmy tak mialy w ciazy uwzac na wszystko szkodliwe i chemiczne to sadze ze na liscie tego comozemy spozywac i nie szkodzi znajdzie sie chleb i woda a chleb to tylko ciemny bo po jasnym sa zaparcia :)
no to powiem wam, że jakbyłam u Doeringa na wizycie to polecił mi picie piwka....w malych ilościach bo m/w pół szklaneczki na 2/3 dni ale jednak...
przed ciaza mialam powazne problemy z nerkami (teraz tfu tfu jest dobrze poki co) ale zeby zapobiec temu co było przed ciaza mam sobie pic....
teraz juz sie przyzywczaiłam ale na poczatku afe....niecierpiałam piwa od ponad 3 lat :)
przed ciaza mialam powazne problemy z nerkami (teraz tfu tfu jest dobrze poki co) ale zeby zapobiec temu co było przed ciaza mam sobie pic....
teraz juz sie przyzywczaiłam ale na poczatku afe....niecierpiałam piwa od ponad 3 lat :)
Ale ty jestes nienormalna !!!!
Naprawde weź sie puknij w łeb chyba ze chcesz urodzic dziecko z problem alkocholowym jak jego matka.
Nie mozesz sie powstrzymac od piwa w ciazy to po co w nia zaszłas.
Pewnie jestes młoda glupiutka siksa ktora nie wie co to macierzynstwo.
Szkoda mi ciebie.
A co na to ojciec dziecka ?Pił razem z toba?
Udana rodzinka tylko pozazdroscic głupoty!!!!!!!!!!!!!!!!!111
Naprawde weź sie puknij w łeb chyba ze chcesz urodzic dziecko z problem alkocholowym jak jego matka.
Nie mozesz sie powstrzymac od piwa w ciazy to po co w nia zaszłas.
Pewnie jestes młoda glupiutka siksa ktora nie wie co to macierzynstwo.
Szkoda mi ciebie.
A co na to ojciec dziecka ?Pił razem z toba?
Udana rodzinka tylko pozazdroscic głupoty!!!!!!!!!!!!!!!!!111
le to nie jest post kami to znowu jakas trolina!!!!!!!!!!