Widok

piwo w ciąży

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
halo halo drogie panie :) cio tak tu dzisiaj cicho?? ma pytanie czy butelka piwa na jakich czas jest szkodliwa dla maluszka jeśli ma się na nie ochote??

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo popieram posiadanie rozumu... Tylko rozum i picie alkoholu w ciąży raczej się wykluczają.

Apeluję niniejszym do pijących o zadbanie by choć ich dzieci jakiś rozum posiadły, choć jeden w rodzinie się przyda. A z rozumem u osób z FAS jest bardzo kiepsko...
Chociazby po to zeby mamusia nie byla sfrustrowana ze nie moze czasem wypic lampki wina do obiadu:) W niektorych przypadkach lekarze zalecaja picie lampki wina od czasu do czasu jak sie ma niskie cisnienie, miala tak moja kuzynka i czasem pila. Trzeba miec swoj rozum, jak chcecie wypic szklanke piwa czy lampke wina raz na jakis czas to nic sie nie stanie, ja jak juz mam ochote na piwo to pije bezalkoholowe i tyle. Ono ma niby 0,5% no ale głupi kefir ma 1% alkoholu wiec nie popadajmy w paranoje.
Tak samo urodzi sie chore po niewielkiej ilosci alkoholu, jak po kilku papierosach. Nie ma co pitolić, trzeba zastanowic się po kiego diabła w ogóle pić i wyliczać ile wolno?
To jest kazdego indywidualna sprawa i mozemy sobie tak pitolic bez konca,ale na ten okres powinno sie zrezygnowac z uzywek,tylko nie przesadzajmy ze lampka winna,czy szklanka piwa moze tak zaszkodzic,ze dziecko sie urodzi chore,itd.
A juz szczytem głupoty jest jak ktos napisał,ze po lamce wina dziecko moze miec downa,heheeh.
Dokładnie tak samo można palić jak pić alkohol :D
A komu ja mogę zabronić,ja to tępię!!!!
wiesz jak mi było trudno rzucić fajki?
W 6 tygodniu ciązy się o nie dowiedzialam,poszłam po wizycie do garazu zapalic,i...wyobraziłam sobie malutkiego niemowlaczka w kłębach dymu-taa,wyobraznia zadziałał,nie tknęłam przez cała ciąze i okres karmienia piersią,a wierzcie mi-myslałam ze zwariuje przez pierwsze trzy miesiące.

Ech,teraz popalam,nigdy przy Niko.
papierosy są okropne!!!A w ciązy to juz w ogóle.

Acha,a najbardziej mi się cvhce smiac jak panny mówią,ze lekarz im zabronił gwałtownie rzucić palenia,co idiotyzm!!!!
To chyba jakiś lekarz po studiach spacerowych do budynku uczelni i z powrotem.
W ciązy trzeba jak najszybciej rzucić palenie,aby organizm się oczyscił.

nie jestem wrogiem fajek,ale uwazam ze w ciązy nie powinno się palić!!!
A to niby dlaczego zabraniasz papieroska? Piwko bez papieroska to żadna przyjemność. I jest na forum wiele osób, które potwierdzą, że kilka papierosków dzidzi najukochańszej nie zaszkodzi.
Jejuuuu,wypijcie bealkoholowe i już!!!
Widzę,że połowa w tym wątku za 0,5 % bezalkoholowego juz by wysłała do AA.
Więcej luzu....nie jestem za piciem w ciązy,sama nie piłam,rzuciłam palenie ale jezeli dziewczyna wypije pół szklanki piwa to nic się nie stanie,nie musicie robic z niej od razu alkoholiczki.

I ciekawa jestem czy naprawdę macie takie poglądy,drogie abstynentki,czy tylko udajecie takie porządnisie???!!!!

Nie krytykuję kobiet,które wypiły szkankę czy lampę wina przez całą ciąze,ale i nie zachęcam do picia.
Tępię natomiast papierochy w ciązy i tępić będę!!!!

A Wy Mamuski jestescie agresywne,ze ktos wypił szklanke piwa i juz byscie na stosie spaliły,więcej luzu!!!
Arystokratki!!!!hehehee
Radze paniom, które wybierają prowadzenie ciąży dr D aby od czasu do czasu iść do innego specjalisty. Czasy świetności Dr D już dawno minęły, moją ciąże kazał usunąć bo nie widział bijącego serca i wg Niego ciąża nie wyglądała na ciąże!!!! Następnego dnia poszłam spanikowana do innego lekarza i okazało się, że serce bije jak dzwon!!! Uratowałam dziecko, z którym jestem w 23 tyg ciąży!!! Jestem po najróżniejszych badaniach i dziecko jest zdrowe. Podobna sytuacja zdarzyła się mojej koleżance - bardzo podobny przypadek. Zanim Któraś z Was się do tego dr uda proszę "zasięgnąć języka", czy warto narażać się na mega stres lub nawet usunięcia SZCZĘŚCIA na które czeka sęi często całe życie!!!!
Pan Doering to już przeszłość...jego lata popularności dawno minęły!!! Nie opierałabym się na tego Pana opiniach i radach skoro nie rozpoznaje "żywej ciąży" i każe ją usunąć :(((((
mój gin z medycyny rodzinnej mowił, ze ciezarna moze codziennie wychylic lampke wina, bylam w mega szoku, nie piłam nic

ja nie piłam w ciazy i nie polecam

wypij lepiej karmi, bo nigdy nie wiadomo jak alk wpłynie na t. dziecko

po co sie pozniej zastanawiac i martwic ze wsio bedzie ok
http://www.biomedical.pl/ciaza/fas-zespol-alkoholowy-plodu-fetal-alcohol-syndrome-39.html

Alkohol bardzo łatwo przenika przez łożysko, dostając się do krwiobiegu dziecka. Po upływie 40 do 60 minut od spożycia alkoholu przez matkę, jego stężenie w krwiobiegu płodu jest równe stężeniu alkoholu we krwi matki.

Alkohol, którego wątroba matki nie zdołała pomieścić, krąży po całym organizmie zarówno jej jak i dziecka, prowadząc do powstania wielu defektów. Uszkadza on główne

http://www.fas.edu.pl/

narządy (w szczególności mózg) oraz zaburza liczne procesy neuro- i biochemiczne prowadząc do większych uszkodzeń embrionu i płodu niż używanie jakichkolwiek narkotyków.
Też mnie to dziwi. Tyle się mówi o tym, że nie powinno się pić alkoholu w ciąży, a tu ciągle to samo... :/
Ja bym normalnego piwa tez raczej nie wypiła ale dwa razy wypiłam bezalkoholowe ktore ma do 0,5% alkoholu. Nie wiem czy wiecie ale zwykly kefir ma 1% alkoholu. Nie ma co robic wielkiej afery.
Tez jestem w szoku po przeczytaniu co niektore "mamusie" wypisuja... Biedne dzieci. Nie ma bezpiecznej ilosci alkoholu w ciazy i chyba bylo juz naprawde duzo badan to udowadniajacych. Jedno piwo czy 1 kieliszek wina moze uszkodzic mozg dziecka na cale zycie...
Przez całą ciążę i okres karmienia piersią nie ruszyłam kropli alkoholu a było to prawie dwa lata.

Moje dziecko było dla mnie najważniejsze,nałogowcem nie jestem żebym musiała cierpiec katusze z powodu nie wypicia .

vanilko, jeśli jest jakiekolwiek podejrzenie ciąży, co za problem nie pić - tak po prostu?
U mnie nie było to specjalnym problemem.W końcu trzeba być odpowiedzialnym za swoje działania.
[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]
ja ostatnio widzialam w jakims programie odnosnie zalecania przez niektorych lekarzy picia alkoholu dla oczyszczenia, zeby wypisywali to w formie recepty:) zeby potem bylo wiadomo ze lekarz bierze odpowiedzialnosc w razie co. i puenta byla taka ze zaden z lekarzy tego nie zrobi ...
ja się dziwie, że powstają w ogóle wątki z takimi pytaniami... masakra. Współczuje tym maleństwom które kąpią się w alkoholu, bo "mamusia miała zachciankę"...
moj gin mi wrecz zalecil wypicie raz w miesiacu piwa dla oczyszczenia nerek ;)