Widok

piwo w ciąży

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
halo halo drogie panie :) cio tak tu dzisiaj cicho?? ma pytanie czy butelka piwa na jakich czas jest szkodliwa dla maluszka jeśli ma się na nie ochote??

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rany Boskie, babeczki.... Jak wogóle można się zastanawiać się nad alkoholem w ciąży? Alkohol to trucizna. Trucizna! Na nerki można sobie pietruszkę zjeść, też pomaga i dziecku nie szkodzi. To, że dzidzia urodzi się zdrowa wcale nie przesądza o tym, czy nie ma np. zmian w mózgu. Tego nie stwierdzi się po porodzie.
Mam wątpliwości, czy kobiety, które w ciąży palą/piją choćby najmniejsze ilości alkoholu/chodzą na solarium/leżą godzinami na plaży dorosły do tego żeby mieć dzieci. Skrajna nieodpowiedzialność i egoizm.

Kiedyś czytałam wypowiedzi mamuś na temat palenia w ciąży, Gazeta miała to na pierwszej stronie. Było bardzo wiele głosów za... Bo jak się nagle rzuci palenie, to to będzie szok dla płodu, mamusia się zrobi nerwowa, a bycie nerwowym w ciąży to jest najgorsze, albo się bardzo przytyje, a to już wtedy prosta droga do cukrzycy ciężarnych...

Głupota ludzka nie zna granic ni kordonów...
a wiecie co ja czytałam że właśnie piwo jest źródłem kw.foliowego
nastomiast wódka i papierosy przeciwnie

image

Ale papierosy uspokajają, a wódka dezynfekuje.
:)

image

A solarium dzieciaczka ogrzeje i jest fulwypas.
solarium to opali a słońce ogrzeje:)

image

Jeszcze proponuję palenie maryśki. Na dobry nastrój, nie ma to jak dobry nastrój w ciąży. Zmniejsz też lęk przed porodem.
k@juta napisał(a):

> solarium to opali a słońce ogrzeje:)

Ciekawe kiedy ktoś zapyta ile trzeba siedzieć na solarium, żeby dziecko się ładnie opalone urodziło.
chyba żartujesz???

image

Chyba.
dziewczyny a tak na poważnie macie jakieś info na temat wpływu komputera na ciąże??

image

Kajuta, dziecku żałujesz? Ja niedawno widziałam mamusię, która przyszła do kosmetyczki, aby przekuć uszka 7-miesięcznej curuni, żeby włożyć złote kolczyczki. To jest mamusia! A Pewna idzie krok dalej - solarka i tipsiki. Solarka jest zdrowa, pozwala przyswoić więcej witaminy D, a tipski zapobiegają ogryzaniu paznokci.
Córuni:)
dziewczyny ten ostatni post z niby moim nickiem nie jest moja wypowiedzia przepraszam za ta osobe ktora w bezczelny sposob pozwolila aby niektore z was albo wiekszosc pomyslaly o mnie zle :(

image
image
Wszystkie moje dzieci muszą być opalone i mieć ładne złoto w uszach.
Inaczej byłoby nudno. :)
Dobra, wybaczamy, ale nie pij więcej tego piwa :)
.
Ciążowy? :)
pijta pija w czasie ciązy a potem wyjda wam niedouczne bahory lub z zespolem Downa

Jestem taki i już.Trzeba sie przyzwyczaic.