Widok
Rany Boskie, babeczki.... Jak wogóle można się zastanawiać się nad alkoholem w ciąży? Alkohol to trucizna. Trucizna! Na nerki można sobie pietruszkę zjeść, też pomaga i dziecku nie szkodzi. To, że dzidzia urodzi się zdrowa wcale nie przesądza o tym, czy nie ma np. zmian w mózgu. Tego nie stwierdzi się po porodzie.
Mam wątpliwości, czy kobiety, które w ciąży palą/piją choćby najmniejsze ilości alkoholu/chodzą na solarium/leżą godzinami na plaży dorosły do tego żeby mieć dzieci. Skrajna nieodpowiedzialność i egoizm.
Mam wątpliwości, czy kobiety, które w ciąży palą/piją choćby najmniejsze ilości alkoholu/chodzą na solarium/leżą godzinami na plaży dorosły do tego żeby mieć dzieci. Skrajna nieodpowiedzialność i egoizm.
Kiedyś czytałam wypowiedzi mamuś na temat palenia w ciąży, Gazeta miała to na pierwszej stronie. Było bardzo wiele głosów za... Bo jak się nagle rzuci palenie, to to będzie szok dla płodu, mamusia się zrobi nerwowa, a bycie nerwowym w ciąży to jest najgorsze, albo się bardzo przytyje, a to już wtedy prosta droga do cukrzycy ciężarnych...
Głupota ludzka nie zna granic ni kordonów...
Głupota ludzka nie zna granic ni kordonów...
Kajuta, dziecku żałujesz? Ja niedawno widziałam mamusię, która przyszła do kosmetyczki, aby przekuć uszka 7-miesięcznej curuni, żeby włożyć złote kolczyczki. To jest mamusia! A Pewna idzie krok dalej - solarka i tipsiki. Solarka jest zdrowa, pozwala przyswoić więcej witaminy D, a tipski zapobiegają ogryzaniu paznokci.