Widok

piwo w ciąży

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
halo halo drogie panie :) cio tak tu dzisiaj cicho?? ma pytanie czy butelka piwa na jakich czas jest szkodliwa dla maluszka jeśli ma się na nie ochote??

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja kolezanka powiedziała jesli ma byc chore to bedzie. Ma 2 dzieci i za kazd ciaza paliła papierosy.dzieciaki ma zdrowe jak ryby. tedik alkochol nie wpływa na to ze dziecko rodzi sie z zespołem downa. To raczej genetyka.No ale Ty jestes najmadrzejszy wiec nie dyskutuje.
A z powodu słabego dotlenienia nie są tak głupie jak mamusia?
czasami piwko nawet jest wskazane, moja znajoma musiala pic szklanke dziennie i nic sie nikomu nie stalo.... ja tez czasami sobie na jedno pozwalam, ale za to rzucilam fajki i nie pale mimo ze mnie ciagnie... a z piwem nie przesadzajcie, mowimy o jednym a nie o 5 na raz :D

I znowu pierdzielenie o tym, że jedno piwko jest ok.

W sumie, czym ja się przejmuję... To nie moje dziecko będzie "trudne".
ja pier..ole dziewczyno, ogarniaj.... jak myslisz ze browar to taka zbrodnia to pogadaj z lekarzem

Chyba Ty nie "ogarniasz"... Niech zgadnę, Twoja mamunia też pociągała sobie w ciąży "dla zdrowotności"?
Ale się rozkręcił temat... że ho, ho... :)
Agatha Ty chyba w kazdej dziedzinie jestes najmadrzejsza.Ile matek chleje piwsko i cpa i dzieci rodza sie zrdowe? a jedno piwo czy winko to nie zbrodnia!!!! Ja w ciazy chuhałam na siebie jak na jajko nie paliłam nie piłam odzywiałam sie zdrowo brałam witaminy i co? nie mam dziecka.....wystarczy?? wiec nie widze w tym nic złego jesli dziewczyna ma ochote wypic tym bardziej ze ma dobre wyniki i wszystko jest ok.Jesli sie boisz to poprostu zapytaj lekarza.a najlepiej paru:))))
Strzel sobie bezalkoholowe i po kłopocie...
Casi, masz takie problemy z logiką, że się nie dziwię, że sprawiam na Tobie wrażenie omnibusa... Zawsze sądziłam, że dysponuję większą niż przeciętną wiedzą z bardzo niewielu dziedzin. Ale okazuje się, że chodzą po tym świecie takie tłuki, że dla nich informacja o szkodliwości alkoholu w ciąży jest szokiem i nowością.
ty masz chyba problem.Bo Ciezko odpisac normalnie.Napisałas mi juz ze sie czepiam.Ty jestes najlepszym tego przykładem. Napewno masz racje w tym ze jestes najmadrzejsza tak trzymac.
solaryjnym kobietom w ciąży popijającym piwo MÓWIMY STANOWCZE NIE

bosz.... ta panna jest wyjatkowo ciezka.... ktos ci zrobil dziecko!! chyba koles ktory z toba wczesniej nie rozmawial :D nie mialam zamiaru nikogo obrazac ale ty sie po prostu o to prosisz ;)
a moja mama jest 100% abstynentka i zawsze byla... z kolei ja lubie sobie raz w tygodniu wypic piwko albo lampke wina, jedno dobre na nerki drugie na serce ;) szkodliwe pewnie tez, ale nie przesadzajmy

ale lampka czerwonego wina to nawet wskazana w ciazy...

image
sluchajcie wszystko jest dla ludzi....
lamka wina jest nawet zalecana.... a przeciesz to tez alkohol...

natomiast nie kumam przekuwania uszu malym dziewczynka....

image
anette to było do mnie? bo przysnęlam

nie no co ty, do tej agatki..... ;)

Anette, a maleństwu po urodzeniu też będziesz serwować przynajmniej raz w tygodniu niedużą dawkę alkoholu?
pijcie babeczki bezalkoholowe w ciazy,smakuje dobrze,jak piwo.i bezproblemu !!

Nie przeprasam za bledy
Mozna takie.
image
Mmmm... albo zimny Zywczyk, bezalkoholowy oczywiscie.
image
Nie trza zlopac mocnego piwska, chyba ze wcale nie o smak chodzi...