Widok

piwo w ciąży

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
halo halo drogie panie :) cio tak tu dzisiaj cicho?? ma pytanie czy butelka piwa na jakich czas jest szkodliwa dla maluszka jeśli ma się na nie ochote??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pepsi tak samo podnosi ciśnienie, jak kawa. Nawet na niektórych działa lepiej, z powodu dużej zawartości cukru...
oj nawet mi nie mow "zimna z lodóweczki"bo aż mi się zachciało:)...wiem ze z kazda zachcianka mozna sobie poradzic kierujac sie dobrem dzidzi ale nie chce tez przesadzac i popadac w paranoje....ostatnio sie dowiedziałam ze marchewka jest niewskazana bo zawiera ....(kurde zapomniałam)...fakt ze czytajac różne publikacje, słuchajac rad innych lekarzy sa zdania podzielone w kwestiach prawidlowej diety,ale jeśli chodzi o alkohol,nikotynę i narkotyki to powinno sie całkowicie wykluczyc w czasie ciazy
ja pilam pepsi zimna z lodoweczki raz na jakis czas kawy nie pilam bo mialam problemy z cisnieniem
oj pewnie ze piwko dobre na nerki jest,winko czerwone na miażdżycę-wszystko w umiarkowanych ilościach....ale to dotyczy dorosłych osób,a nie dzieci czy ciężarnych...
ps a co z coca colą ,wiadomo ze kofeina jest szkodliwa,ale wsród wielu lekarzy panuje opinia ze mala kawa raz dziennie nie zaszkodzi,przyjmijmy ze mała to taka 150 ml gdzie jest około 100 mg kofeiny(o ile dobrze sie orientuje)...a jak z cola w takim wypadku,cola ktora ma około 50 mg kofeiny na puszke(około:340 ml)?czy mozna czasami puszke wypic?czy raczej odpuszczacie?
ahh juz nie wspomne o zupkach chińskich (wiem paskudztwo dla większosci) ale ja uwielbiam czasami jak mnie smak najdzie ...a teraz odpusciłam...czy moze przesadzam?
a zawalowcom kaza pic czerwone winko na serce :)
a ojciec czemu ma sie piwa nie napic niby czy wódki??

Nie przeprasam za bledy
kami ty uwazaj co mowisz......kobiety pija w ciazy a raczej smakuja piwo i wino ..i to dojrzale ,madre kobiety ,czasem z zalecenia lekarza.

Nie przeprasam za bledy
Brawo, popieram, tak trzymać dziewczyny!!!
ja odpusciłam w 100% i wiem ze nie rusze nawet łyka do ostatniego dnia karmienia, choc akurat piwko i winko uwielbiam ...czekaja mnie 2 wesela,panienski mojej siostry i bede wznosiła toasty (a jakze!) sokiem lub woda....nie ma sensu narazac zycia i zdrowia dzidzia dla chwili przyjemnosci....
ps mnie sama mysl o tym ze mam zycie nowe w brzuszku upaja tak ze zaden alkohol nie potrzebny;)
no i mozna sie szybko upic polowa piwa:)
A czy doprawdy aż tak trudno się powstrzymać od piwa, wina itp? Dla zdrowia dziecka i swojego spokoju, odpuść sobie. Zaręczam, że piwo czy lampka wina wypita po ciąży i kilu miesiącach karmienia piersią, nie może się z niczym równać :) Wtedy to dopiero smakuje!
Nie polecam żadnej ilości alkoholu w ciąży, to na pewno szkodzi maleństwu , trochę fachowej literatury (tej nowoczesnej), w której jest napisane, że nawet najmniejsza ilość szkodzi!
Lepiej nie kusić losu, bo jedno piwko może odbić sie potem na całym życiu!!!
Zaburzenia związana z poalkoholowym uszkodzeniem płodu, zwłaszcza z jego lekkimi formami (czyli dzieci mające ciut więcej szczęścia - organizm matki lepiej sobie radził z alkoholem, lub było go mniej - nie mama-alkoholiczka, tylko amatorka lampeczki wina lub jednego piwa) nie są rozróżniane "na pierwszy rzut oka". Bardzo często rodzi się "śliczna, zdrowa dzidzia". Tylko potem ma mnóstwo problemów psychologicznych...
ja widzę różnicę w nickach ;)

le to nie jest post kami to znowu jakas trolina!!!!!!!!!!
Beata, zauważ, że _KAMI_ sama sobie odpowiada na posty albo ktoś się bawi..

Kami, inaczej ubrałaś to w słowa niż ja ;) Ale cieszę się, że choć parę osób myśli o tym w ten sam sposób :)

Ale ty jestes nienormalna !!!!

Naprawde weź sie puknij w łeb chyba ze chcesz urodzic dziecko z problem alkocholowym jak jego matka.

Nie mozesz sie powstrzymac od piwa w ciazy to po co w nia zaszłas.

Pewnie jestes młoda glupiutka siksa ktora nie wie co to macierzynstwo.

Szkoda mi ciebie.

A co na to ojciec dziecka ?Pił razem z toba?

Udana rodzinka tylko pozazdroscic głupoty!!!!!!!!!!!!!!!!!111
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja przez cała ciaze wypiłam sporą lampke czerwonego wytrawnego wina...chyba nigdy nie zapomne jak mi wtedy smakowało :))
W ciąży nie ma bezpiecznej ilości alkoholu, a piwo to jakiś tam alkohol. Każdy organizm jest inny a kobieta w ciąży ma dwa organizmy z czego jednego jeszcze kompletnie nie zna. Jak masz ochotę to pij, ale czy warto?