Widok

płacz po kąpieli

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja mała od jakieś czasu po wieczornej kąpieli płacze ok 2 h, cyca niechce, zasypia z trudem. Wyelimowałam pachnące kosmetyki. Kąpię co 2 dzień w nadmaganie potasu. Może swędzi ją skóra po wodzie? Zastanawiam się jaka jest przyczyna płaczu. Może któraś z was miała podobny problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja malutka też płacze po kąpieli, ale tylko podczas ubierania i też nie wiem dlaczego, muszę cudować żeby ją czymś zabawić, śpiewanem, grzechotką. Jak wezmę ją na ręce to od razu się uspokaja, ostatnio ubeirałam ją trzymajac na rękach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moze powoli ją ubierasz i sie wychładza?? a mzo erecznik jest akurat dla niej mało delikatny - np. te prane w twardej wodzie są bardziej szorstkie....
raczej nie, delikatnie ją wycieram ręcznikiem i to jej odpowiada, płacze dopiero jak poczuje że jest ubierana i to niezależnie czy nakładam jej tylko samego pajaca czy np.body przez główkę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wieczorem dzieciaczki są najbardziej rozdrażnione,zmęczone po całym dniu i w związku z tym bardziej wrażliwe na wszystko,dlatego płaczą. sprobuj ją wyciszyć, zapal tylko małą lampke, mów szeptem itp... sprobuj też wykąpać i położyć ją o wcześniejszej porze.Nam to pomogło
mozna tez włączyc cicutko kołysanki
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
dokładnie:)
po kąpieli użyj suszarki jako uspokajacza jak Zuza wrzeszczy po kąpaniu to ja ją ubieram i smaruje a mąż stoi z suszarą i jest spokój,wiczorem po całym dniu wrażen i bodźców jest po prostu marudna
image
a uważasz na uszy żeby nic jej nie wleciało??
image
a moja od zawsze płacze przy ubieraniu - dzieci nie luibia byc ubierane

No właśnie, niektóre dzieciaki nie lubią być przebierane. Mój chrześniak do pół roku tak płakał.

Za to mój synek nie lubi, jak się go ubiera w kombinezonik na spacer. Ale tez płakał dłużej po kąpieli, kiedy używałam oliwki Penaten. Jak zmieniłam, problem zniknął.
image

image

moj bratanek tez sie krzywi i zaczyna plakac jak sie go ubiera w ciuchy ..glownie te" grubsze" typu spodnie,bluzeczka itp.dzieci chyba po prostu tego nie lubią..
image
płacze po ubraniu jej, jak na ręce ją weżmę. Czasami aż się zapowietrza od płaczu, nawet tulenie niedziala. dzieki za odpowiedzi ;), też myślę że to rozdrażnienie po całym dniu, od wczoraj zafundowałam jej muzykoterpię i to działa dzień jak niemoże usnąć. Płyta "Dotyk i czułość" :)
Jola, wiesz co nam jeszcze na początku pomagało ? Telewizor :) Mały oglądał go podczas wszystkich po kąpielowych czynności :)
image

image

Modzelka, właśnie chyba jej raczej tv przeszkadza (tv plazmowy obserwuję małą od samego początku drażnią ją te efekty kolorowe),w trójkę jesteśmy w jednym pokoju na takie warunki narazie nas stać. Ale muzyka uspakaja po 20 minutach delikatnego kołysania i mała śpi.
Ok :)
A mogę spytać, po co kąpiesz w nadmanganianie ?
image

image

nie za często ale pomaga na małe wypryski, lekko wysusza.a smaruję małą maścią pośladkową (decyzja pediatry) na całe ciało i twarz bo miała uczulenie na oliwkę.
za miast oliwki proponuje czytsa parafine nie uczula

pmagdalena, właśnie zauważyłam że ta maść jest własnie na bazie parafiny i wody destylowanej
ja uzywam parafiny i nigdy nic jej nie było

Doszłam do tego co u mojej małej powodu płacz po kąpieli. I tym powodem że skończyło się leżenie w wodzie , hehehe :D. Moja Julcia jest obrażona, złości się. A przed kąpielą cieszy się jak ją rozbieram wtedy wymachuje rączkami i nóżkami. I popiskuje wesoło.
to tak jak moj Wi, jak widzi ze bedziemy sie kapac to strasznie sie cieszy, w wodzie harcuje a jak kapiel sie konczy i trzeba sie ubierac to maly buczy - cyc pomaga ;)
anikia moja to nawet na cyca potrafi się obrazić i wyje.wtedy to uspakajanie na rękach. No chyba że jest naprawdę głodna to troszkę po wyje a potem atakuje i przyssysa się do cyca :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

do góry