Widok

plastyka pochwy - któraś z Was miała?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Muszę ją zrobić operacyjnie (przepuklina pochwowo-odbytowa) trzeba podciągnąć mięsień który uszkodził się przy porodzie. Nie wiem tylko czy czekać z tym (zamierzam mieć jeszcze drugie dziecko, choć chciałabym drugi raz miec cc) czy zrobić teraz. Może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami jak wygląda taka plastyka, gdzie i u kogo ją zrobić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
upupupupupuup
oj szkoda, że nasza Mammamijka na wakacje wyjechała, zna kogoś, kto niedawno się temu poddał i się trochę nasłuchała ;) może jak wróci, to Ci coś podpowie :)
aaaaa no to mam nadzieje, że mi coś powie jak wróci :)
Mammamijka na pewno szybciej odezwie się na nasze czerwcowe forum to damy znać :)
imageimage
Zojak wydaje mi się że gdzieś czytałam że przy drugim porodzie przepuklina znowu może wyjść. Nie wiem czy w Twoim przypadku o to chodzi, gdzieś pisali że z plastyką bardziej się opłaca czekać do ostatniego porodu.

A co mówi lekarz??
image
no właśnie to samo co Ty, że można z tym czekać, ale ja się trochę boję, żeby z ta przepukliną coś się nie stało wcześniej. Pójdę jeszcze do kogoś na konsultację, żeby mieć pewność czy moge to odłozyć na potem.
no jestem;)
Moja siostra chodziła do dr Smutka; ona miała problemy z nietrzymaniem moczu i rozciągnięta za bardzo była po drugim porodzie. Załozyli jej taśmę na cewkę i cos tam pozszywali (dr Rogoza), ale plastyki jako takiej nie zrobili ostatecznie bo Rogoza uznał, że on nie widzi takiej potrzeby. Wygląda na to, że aby zrobic to na NFZ, musi by mocna podstawa.

Lekarz pierwsze co, to spytał czy chce jeszcze rodzic bo zasadniczo robi się to kobietom nieplanującym już dzieci. Ale myślę, że to kwestia indywidualna.
Dobrze by było umówic się bezpośrednio z lekarzem z AM, który wykonuje taką plastykę. I po pierwszej wizycie będzie wiadomo czy warto i czy Ci to zrobią.

Klinika Chirurgii Plastycznej GUMed
woj. Pomorskie, 80-958 Gdańsk, ul. Dębinki 7, tel. 58-349 24 52

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry