Widok
plastyka pochwy - któraś z Was miała?
Muszę ją zrobić operacyjnie (przepuklina pochwowo-odbytowa) trzeba podciągnąć mięsień który uszkodził się przy porodzie. Nie wiem tylko czy czekać z tym (zamierzam mieć jeszcze drugie dziecko, choć chciałabym drugi raz miec cc) czy zrobić teraz. Może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami jak wygląda taka plastyka, gdzie i u kogo ją zrobić?
oj szkoda, że nasza Mammamijka na wakacje wyjechała, zna kogoś, kto niedawno się temu poddał i się trochę nasłuchała ;) może jak wróci, to Ci coś podpowie :)
no jestem;)
Moja siostra chodziła do dr Smutka; ona miała problemy z nietrzymaniem moczu i rozciągnięta za bardzo była po drugim porodzie. Załozyli jej taśmę na cewkę i cos tam pozszywali (dr Rogoza), ale plastyki jako takiej nie zrobili ostatecznie bo Rogoza uznał, że on nie widzi takiej potrzeby. Wygląda na to, że aby zrobic to na NFZ, musi by mocna podstawa.
Lekarz pierwsze co, to spytał czy chce jeszcze rodzic bo zasadniczo robi się to kobietom nieplanującym już dzieci. Ale myślę, że to kwestia indywidualna.
Dobrze by było umówic się bezpośrednio z lekarzem z AM, który wykonuje taką plastykę. I po pierwszej wizycie będzie wiadomo czy warto i czy Ci to zrobią.
Klinika Chirurgii Plastycznej GUMed
woj. Pomorskie, 80-958 Gdańsk, ul. Dębinki 7, tel. 58-349 24 52
Moja siostra chodziła do dr Smutka; ona miała problemy z nietrzymaniem moczu i rozciągnięta za bardzo była po drugim porodzie. Załozyli jej taśmę na cewkę i cos tam pozszywali (dr Rogoza), ale plastyki jako takiej nie zrobili ostatecznie bo Rogoza uznał, że on nie widzi takiej potrzeby. Wygląda na to, że aby zrobic to na NFZ, musi by mocna podstawa.
Lekarz pierwsze co, to spytał czy chce jeszcze rodzic bo zasadniczo robi się to kobietom nieplanującym już dzieci. Ale myślę, że to kwestia indywidualna.
Dobrze by było umówic się bezpośrednio z lekarzem z AM, który wykonuje taką plastykę. I po pierwszej wizycie będzie wiadomo czy warto i czy Ci to zrobią.
Klinika Chirurgii Plastycznej GUMed
woj. Pomorskie, 80-958 Gdańsk, ul. Dębinki 7, tel. 58-349 24 52