Widok
upławy w ciąży
dziewczyny, odkąd jestem w ciazy to mam strasznie obfite upławy :(
Noszę wkładki - wczesniej nie musiałam, ale teraz to poprostu mam wrażenie ze cały czas mam mokro, głupie to uczucie, ale zastanawiam czy czy mozliwe jest zeby wody płodowe jakos wyciekały.. no bo ja mam całą wkładkę dosłowanie mokrą...
Pytałam o to doktor ale ona stwierdziła, ze zadnego przecieku nie ma, czy cos takiego.
Ale sie boje, zastanawiałam sie jeszcze nad tym ze moze ja nie trzymam moczu, popuszczam .. ? raz miałam takie wrazenie, ale doktor tez mowiła ze tak moze sie zdarzyc, ale boje sie ze te upławy są za obfite ..... (jeszcze bardziej przeraza mnie to ze moge nie trzymac moczu, widomo litry sie nie leja ale cały czas mam wilgotną wkładke)
Czy Wy tez tak macie/miałyscie... ?
Noszę wkładki - wczesniej nie musiałam, ale teraz to poprostu mam wrażenie ze cały czas mam mokro, głupie to uczucie, ale zastanawiam czy czy mozliwe jest zeby wody płodowe jakos wyciekały.. no bo ja mam całą wkładkę dosłowanie mokrą...
Pytałam o to doktor ale ona stwierdziła, ze zadnego przecieku nie ma, czy cos takiego.
Ale sie boje, zastanawiałam sie jeszcze nad tym ze moze ja nie trzymam moczu, popuszczam .. ? raz miałam takie wrazenie, ale doktor tez mowiła ze tak moze sie zdarzyc, ale boje sie ze te upławy są za obfite ..... (jeszcze bardziej przeraza mnie to ze moge nie trzymac moczu, widomo litry sie nie leja ale cały czas mam wilgotną wkładke)
Czy Wy tez tak macie/miałyscie... ?
to pewnie też kwestia "urody" :)
wiesz - jak z miesiączkowaniem - jedne krwawią więcej inne mniej, krócej.
wyczytałam ostatnio w "w oczekiwaniu na dziecko", że pod koniec pierwszego trymestru i na początku drugiego zwiększa się ilość wydzieliny z pochwy, więc to chyba nic strasznego.
średnio przyjemne, ale wygląda na to, że normalne
dopóki nie ma dziwnego koloru, zapachu i konsystencji - wydaje mi się że nie masz się czym martwić
wiesz - jak z miesiączkowaniem - jedne krwawią więcej inne mniej, krócej.
wyczytałam ostatnio w "w oczekiwaniu na dziecko", że pod koniec pierwszego trymestru i na początku drugiego zwiększa się ilość wydzieliny z pochwy, więc to chyba nic strasznego.
średnio przyjemne, ale wygląda na to, że normalne
dopóki nie ma dziwnego koloru, zapachu i konsystencji - wydaje mi się że nie masz się czym martwić
jednak zdarza się, że wody płodowe wyciekają - ja tak miałam w poprzedniej ciąży, a że brałam akurat antybiotyki dopochwowe to tego nie zauważyłam, potem na usg się okazało że wogóle nie mam wód i było już za późno..... A dla świętego spokoju możesz zrobić badanie bakteriologiczne - wymaz z pochwy lub szyjki macicy :)
Zwroc uwage czy czujesz swiad tzw.rybi zapach,jesli tak to moze byc jakas infekcja.Ja mialam podobnie z tym ze uplawy nie byly tak obfite a o zapachu powiedzial mi maz.Lekarz z badania nic nie zauwazyl i w moczu tez nic nie wyszlo ale to podobno nomalne.To ty musisz widziec te objawy.
U mnie okazalo sie ze mam jakas bakterie i musze brac antybiotyk dopochwowo.
U mnie okazalo sie ze mam jakas bakterie i musze brac antybiotyk dopochwowo.