Widok

pneumokoki-powikłania

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy słyszał ktos o powikłaniach po szczepionce na pneumokoki?
słyszałam ze trzeba uważac bardzo na te szczepienie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pierwsze słyszę aby aluminium w nawet minimalnych dawkach było bezpieczne dla ludzkiego organizmu! A wiesz chociaż czemu ustalono minimum? Poczytaj trochę, bo nawet minimalnych ilości aluminium nie wyrzucisz z mozgu dziecka. Ty piszesz o jednej szczepionce, ale szczepionek jest wiele i łącznie dziecko dostaje poteznevdawki na całe życie. Poczytaj o zmianach w mózgu dzięki minimalnym ilością aluminium.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ty już masz znany w mózgu wypisując takie bzdury.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

potwierdzam, rodzice czytajcie ulotki i myślcie, my właśnie walczymy, córka dostała poważny nop po innym szczepieniu, kilka dni gorączki, zmiany neurologiczne, źle chodzi, chwieje się, ale najgorszy był płacz, tzn nieutulony, u nas wystąpił kilka dni po szczepieniu, najgorsze przeżycie w życiu, dla niedowiarków polecam przejrzeć książeczki zdrowia i sprawdzić zależność chorób po szczepieniach, czy dzieci w ciągu 6 tyg od szczepień nie zapadały przypadkiem na zapalenia oskrzeli itp, silne alergie, u mojego syna wszystko się zgadza, wystąpił także niedosłuch, ale ja nie wiązałam tego ze szczepieniami, mądry polak po szkodzie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ermilka ludzie będą uważać że wszystko to co piszesz to bzdury dopóki ich samych to nie spotka. Tak potrafią tylko wysmiewac i drwic z tych co są świadomi i chcą uchronić dzieci przed kalectwem po szczepionce. Setki przykładów ale najłatwiej kogoś nazwać antyszczepionkowcem a nie podejść do tego od strony merytorycznej...
Niestety jaki kraj tacy ludzie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry