Widok

po co bukiet????

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak się zastanawiam, czy bukiet jest niezbędny???tak prześledziłam stare wątki i widze ze gotowe ślubne kosztuja majątek. No ja rozumiem ze kwiaty mają być ozdobą kobiety (no chyba ze chodzi o coś innego) ale nie można by trzymać po prosu pojedynczej, naturalnej róży w ręku, albo sama nie wiem jakiś margaretek zebranych samodzielnie???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety, samodzielnie zebrane kwiatki raczej nie wytrzymają całej uroczystości, szczególnie jeśli chcesz nim później rzucać zamiast welonu. A przy wiązance ślubnej jest zazwyczaj zbiorniczek z wodą. Choć moze i to jest do przejścia.

ja nie mam kaski i miał być wachalrz ale moj luby sie nie zgodził
i beda kwiaty ale pojedyncze z fstążka ale nie wiem jakie i nie beą miały zbiorniczka i też takie widziałam
a po za tym moja przyszła bratowa miała bukiet i nie było tam żadnego zbiorniczka i wytrzymały

no ladnie.... i jeszcze miałabym rzucać takim bukietem za 350 zł :):):)
myśle ze kwiatki powinny wytrzymać kościól i fotografa a póżniej przeciez i tak się je wstawia do wody...przeciez nioe bede tanczyc z bukietem :)
uważam dokładnie tak samo.
A po za tym jak ktos nie ma kaski to nie bedzie placił takiej kwoty

ja myślę ze to indywidualna sprawa
-kiedyś tylko biel, dziś wszystkkie kolory sukni, łacznie z czerwienią
-kiedys welon dziś jak kto chce,

a róza jedna, duża, może opleciona na całej długości piękną wstązką , czemu nie?

.
no własnie, te kwoty są chore jak za coś tak nietrwałego...
a zresztą, szczerze mówiąc , będąc na kilku slubach - NIE PAMIĘTAM JAKIE I CZY W OGÓLE WIĄZANKI towarzyszyły pannom młodym. No nie
pamiętam i już. (czyli: były nieważne? a może były tak oczywiste? a może ich nie bylo????
albo ja jestem mało uważna i spostrzegawcza...
Ja własnie mysle oo jednym lub kliku kwiatkach dlugich oplecionych biała i rózowa wstązką ale róże podobno sa nietrwałe i nie wiem jakie w zastepstwie

A jednak moze zdecydujesz sięna wachlarz ale kwiatowy??

Chyba nie bo mojemu sie to nie podoba a po za tym troszke to kosztuje a miałaobyc tanio

moim zdaniem jako jeden kwiat bardzo ładnie wglądałby storczyk tajski (albo tajlandzki). Wyglądają delikatniej od "normalnych" storczyków , wystepuja tylko w kolorze pomiędzy różem a fioletem. Ślicznie i oryginalnie prezentuja się właśnie pojedyńczo. Nie wiem tylko jak z trwałością..pmagdalena napisał(a):

> Ja własnie mysle oo jednym lub kliku kwiatkach dlugich
> oplecionych biała i rózowa wstązką ale róże podobno sa
> nietrwałe i nie wiem jakie w zastepstwie
a masz może fotki tych storczków?
mi pasował by ten kolor

Widzę, że jest tu jednak sporo rozsądnym panien! Ja także nie pamiętam żadnej wiązanki ze ślubów, na których byłam. Jak będziecie mieć jakiś pomysł co można samemu zrobić to dajcie znać.
kariena, ja nie mam nic przeciwko innemu rozwiązaniu niż bukiet
to indywidualna sprawa, ale ja bede miała wiązanke, piękną i oryginalną,
fakt jest to koszt, ale na to akurat mnie stać, bo rezygnuje np z innych rzeczy np limuzyna za półtora tysiąca!!!!!!!!!!!

.
byłam się dowiedzieć dziś u mnie w kwiaciarni na osiedlu i babeczka powiedziala mi, ze prosty bukiet z róż bedzie kosztował ok. 50 zł :) z dodatkami troche wiecej, więc jestem zadowolona :)

Kariena bukiecik mozesz zrobic sama, przeciez jest duzo zdjec bukietow, wiec napewno cos sama bys zrobila.
Kwiaty i ozdoby mozesz kupic w hurtowni. Dziewczyny nawet jedna opisywaly - poszukaj moze byloby warto tam zajrzec. Pozdrawiam ;-)
ja też miłam z róż i kosztował około 80zł :) ale byłam na ślubie gdzie panna młoda trzymała w ręku jedna długą czerwona różę - też slicznie wyglądała :) a moja znajoma uwielbia słoneczniki - ślubowała dwa lata temu na początku września - słonecznik sa wtedy tanie; sama robiłam jej bukiet - całkowity koszt-góra 20zł :)
ps.nie jestem kwiaciarką-to naprawdę nie trudne :)
A w której dokładniej byłaś??

mam jedną instrukcję krok po kroku jak zrobic bukiet kulę
Rija wkleisz?
wyśle ci mejlem :)
to jest z obrazkami, wiec dobrze byłoby w całości :)

.
Jak to po co bukiet...?
No niby po nic;-) ale to tak milo trzymać w ręku śliczne kwiaty...
Nie mam na myśli jakijś sztucznej, wymyślej konstrukcji z kwiatów, piórek, perełek...itp. tylko po prostu piękne, pasujące do stylu i charakteru panny młodej kwiaciorki:-)
Ja na przykład zastanawiam się nad słonecznikami...
do góry