Widok
po co bukiet????
tak się zastanawiam, czy bukiet jest niezbędny???tak prześledziłam stare wątki i widze ze gotowe ślubne kosztuja majątek. No ja rozumiem ze kwiaty mają być ozdobą kobiety (no chyba ze chodzi o coś innego) ale nie można by trzymać po prosu pojedynczej, naturalnej róży w ręku, albo sama nie wiem jakiś margaretek zebranych samodzielnie???
no własnie, te kwoty są chore jak za coś tak nietrwałego...
a zresztą, szczerze mówiąc , będąc na kilku slubach - NIE PAMIĘTAM JAKIE I CZY W OGÓLE WIĄZANKI towarzyszyły pannom młodym. No nie
pamiętam i już. (czyli: były nieważne? a może były tak oczywiste? a może ich nie bylo????
albo ja jestem mało uważna i spostrzegawcza...
a zresztą, szczerze mówiąc , będąc na kilku slubach - NIE PAMIĘTAM JAKIE I CZY W OGÓLE WIĄZANKI towarzyszyły pannom młodym. No nie
pamiętam i już. (czyli: były nieważne? a może były tak oczywiste? a może ich nie bylo????
albo ja jestem mało uważna i spostrzegawcza...
moim zdaniem jako jeden kwiat bardzo ładnie wglądałby storczyk tajski (albo tajlandzki). Wyglądają delikatniej od "normalnych" storczyków , wystepuja tylko w kolorze pomiędzy różem a fioletem. Ślicznie i oryginalnie prezentuja się właśnie pojedyńczo. Nie wiem tylko jak z trwałością..pmagdalena napisał(a):
> Ja własnie mysle oo jednym lub kliku kwiatkach dlugich
> oplecionych biała i rózowa wstązką ale róże podobno sa
> nietrwałe i nie wiem jakie w zastepstwie
> Ja własnie mysle oo jednym lub kliku kwiatkach dlugich
> oplecionych biała i rózowa wstązką ale róże podobno sa
> nietrwałe i nie wiem jakie w zastepstwie
ja też miłam z róż i kosztował około 80zł :) ale byłam na ślubie gdzie panna młoda trzymała w ręku jedna długą czerwona różę - też slicznie wyglądała :) a moja znajoma uwielbia słoneczniki - ślubowała dwa lata temu na początku września - słonecznik sa wtedy tanie; sama robiłam jej bukiet - całkowity koszt-góra 20zł :)
ps.nie jestem kwiaciarką-to naprawdę nie trudne :)
ps.nie jestem kwiaciarką-to naprawdę nie trudne :)
Jak to po co bukiet...?
No niby po nic;-) ale to tak milo trzymać w ręku śliczne kwiaty...
Nie mam na myśli jakijś sztucznej, wymyślej konstrukcji z kwiatów, piórek, perełek...itp. tylko po prostu piękne, pasujące do stylu i charakteru panny młodej kwiaciorki:-)
Ja na przykład zastanawiam się nad słonecznikami...
No niby po nic;-) ale to tak milo trzymać w ręku śliczne kwiaty...
Nie mam na myśli jakijś sztucznej, wymyślej konstrukcji z kwiatów, piórek, perełek...itp. tylko po prostu piękne, pasujące do stylu i charakteru panny młodej kwiaciorki:-)
Ja na przykład zastanawiam się nad słonecznikami...
Ja też widziałam taka Panne Młoda z jedną gałązka storczyka, a druga z 3 szt. anturium (bez żadnego przybrania) - cudnie wygladało.
Można tez miec mały stroiczek na ręke i bedzie ładnie
Wklejam bukiety jednokwiatowe

bukiet żony wokalisty zespołu Leszcze

A tego typu bukiety można zrobić samemu - koszt to wyjazd na giełde kwiatową i jakieś 30-40zł za kwiaty i wstążkę, amoże nawet mniej...

Można tez miec mały stroiczek na ręke i bedzie ładnie
Wklejam bukiety jednokwiatowe

bukiet żony wokalisty zespołu Leszcze

A tego typu bukiety można zrobić samemu - koszt to wyjazd na giełde kwiatową i jakieś 30-40zł za kwiaty i wstążkę, amoże nawet mniej...

Wera - zajrzyj tutaj - "Motyw przewodni slubu i wesela"
Wkleiłam kilka torebek - jedna różowa, druga z mieszanych kwiatów
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=99454&t=69045
Wkleiłam kilka torebek - jedna różowa, druga z mieszanych kwiatów
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=99454&t=69045
Od Beata81 :
DZWONKI IRLANDZKIE
Bukiet który swą niekonwencjonalną formą przyciągnie uwagę każdego. Dzięki zastosowaniu wiecznie zielonych dzwonków irlandzkich będzie pasował do większości sukien ślubnych.
Co będzie potrzebne
- Irlandzkie dzwonki oddzielone od łodygi
- Szpilki butonierkowe (nieco dłuższe niż zwykłe)
- Sznur z węzłem (można użyć takiego którym obejmuje się zasłony)
- Taśmę klejącą albo izolacyjną (idealna była by taśma florystyczna)
- Gąbkę florystyczną w kształcie kuli (to taka specjalna pianka do której można wbijać kwiaty)
- Agrafki
Sznur należy przeciąć w taki sposób, aby otrzymać uchwyt i pompon, które należy przymocować agrafką i taśmą do kuli. Można też przewiercić kulę na wylot i przeciągnąć sznur przez nią bez uszkadzania go.\
Krok 1: Przygotowanie kuli
Oddzielając dzwonki od łodygi postaraj się zachować jak najdłuższe łodyżki kielichów. Powbijaj je w kulę - jeżeli to konieczne użyj szpilek aby nie wypadły.
Krok 2: Dołącz sznur
Przypnij sznur i pompon agrafkami - jeżeli to konieczne wzmocnij taśmą. Możesz też przewlec sznur na wylot, jeżeli nie chcesz go przecinać, a twoja kula ma otwór.
Krok 3: Dołącz pompon
Postępuj podobnie jak w kroku 2.
Możesz delikatnie zrosić taki bukiet
aby miał świeży wygląd.
Nie przesadzaj z wodą - będzie ściekać po pomponie.
Ta konstrukcja jest wykonana solidnie, ale
sama w sobie jest delikatna więc uważaj na nią.
DZWONKI IRLANDZKIE
Bukiet który swą niekonwencjonalną formą przyciągnie uwagę każdego. Dzięki zastosowaniu wiecznie zielonych dzwonków irlandzkich będzie pasował do większości sukien ślubnych.
Co będzie potrzebne
- Irlandzkie dzwonki oddzielone od łodygi
- Szpilki butonierkowe (nieco dłuższe niż zwykłe)
- Sznur z węzłem (można użyć takiego którym obejmuje się zasłony)
- Taśmę klejącą albo izolacyjną (idealna była by taśma florystyczna)
- Gąbkę florystyczną w kształcie kuli (to taka specjalna pianka do której można wbijać kwiaty)
- Agrafki
Sznur należy przeciąć w taki sposób, aby otrzymać uchwyt i pompon, które należy przymocować agrafką i taśmą do kuli. Można też przewiercić kulę na wylot i przeciągnąć sznur przez nią bez uszkadzania go.\
Krok 1: Przygotowanie kuli
Oddzielając dzwonki od łodygi postaraj się zachować jak najdłuższe łodyżki kielichów. Powbijaj je w kulę - jeżeli to konieczne użyj szpilek aby nie wypadły.
Krok 2: Dołącz sznur
Przypnij sznur i pompon agrafkami - jeżeli to konieczne wzmocnij taśmą. Możesz też przewlec sznur na wylot, jeżeli nie chcesz go przecinać, a twoja kula ma otwór.
Krok 3: Dołącz pompon
Postępuj podobnie jak w kroku 2.
Możesz delikatnie zrosić taki bukiet
aby miał świeży wygląd.
Nie przesadzaj z wodą - będzie ściekać po pomponie.
Ta konstrukcja jest wykonana solidnie, ale
sama w sobie jest delikatna więc uważaj na nią.