Widok

po jakim czasie od rtg można starać się o dziecko?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wiadomo, że w ciąży nie robi się rtg, ale czy wiecie coś o tym ile trzeba odczekać po rtg zęba przed staraniami o dziecko?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
po zdjęciu można się normalnie starac
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
o i ja w tym temacie... bo słyszałam gdzieś, że 3 msc trzeba odczekać i jeść sporo nabiału, ale nie wiem czy to mit?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
myślę ze dawka promieniowania rtg przy przeswietleniu zęba jest nie za duża i można starac sie od razu co innego gdybyś miała prześwietlane np klatke piersiową albo okolice np jajników
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prześwietlenie rtg jest szkodliwe dla ciązy bo w trakcie wykonania zdjęcia dawka promieniowania może się rozchodzi i napromieniowa płód. Wychodzac po zdj od razu moza starac sie o dzicko bo nie przensimy zadnych szkodliwych dawek.
Obecnie stosuje sie takze przeswietlenia radiowizjografia, ktora ma minimalna dawke promieniowania i dzieki jej ograniczeniu przeswietlenie radiowizjografia moza wykonac kobiecie w ciazy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry