Widok

podpęty tren, czy wygląda to tak efektywnie, co myślicie???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się nad tym: Tren pięknie wygląda szczególnie w kościele, natomiast podczas wesela podpięty wygląda mało efektywnie. Zastanawiam się czy wogóle szyc sobie sukienkę z trenem. Czekam na Wasze opinie. Dzieki
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiesz wydaje mi sie ze jezeli suknia jest podrapowana to podpiecie trenu nie widac. Jezeli masz prosta suknie (gladka) to podpiecie widac.
własnie, zalezy jak podpiety
jesli podwiązywany troczkami, to wygląda super
jak zapinany na wierzch, na guzik, to śrenio...

No własnie sie na tym zastanawiam, bo siostra mojego narzeczonego miała suknie bez trenu i pieknie sie prezentowała, mysle ze nawet lepiej niz z trenem.
ja osobiście nie przepadam za trenami, ostatnio szukając sukni mierzyłam również te z trenem, owszem, jak się go rozłoży to wygląda nawet fajnie, ale jak się podpina to średnio, ale przede wszystkim daje efekt "ciężkiej" sukni, przynajmniej takie były moje wrażenia. Dlatego szukam bez trenu:)
Ja miałam prosta suknię z trenem, po podpięciu tworzył sliczne fałdki z tyłu, dzieki temu suknia zmieniła swój wygląd ale była też bardzo intreresująca...wszystko zależy jakie miałas upięcie...ja miałam takie:

image

I nie zrezygnowałbym nigdy z trenu :)

image
mi się nie podobały sposoby podpięcia ternu dlatego miałam suknię bez trenu

image
image
Pięknie to u Ciebie wyglada, ale wydaje mi sie ze takie upiecie pasuje tylko wysokiej osobie, a ja taka nie jestem.Dzieki za fotke
Najlepiej przejdź sie po salonach i pomierz suknie z trenami i te bez i wtedy zdecydujesz co citak naprawdę odpowiada. Tren nie musi być wielgachny ani źle podpiety, skoro szyjesz suknie to możesz wyrazić swoje sugestie jak miałaby wyglądać suknia twoich marzeń. :) Życzę trafnej decyzji...

image
Ja miałam podwiazywany do środka na takie sznureczki i super wyglądało.

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
moja suknia, po rozwiązaniu troczków tez miała tren, ale wyglądało to dość biednie.. wiec wolałam mieć związany

Karolinka a masz może jakąś fotke jak był tren podwiązany?

image[/url]
image
Poszukam i później wklęję bo teraz się troszkę spieszę z robotą.

image
Tren ma wygladać efektownie w kościele, bo wtedy jest najwięcej zdjęć, wszyscy Ci się będą przygladać itd. Potem ważne, aby był wygodny. Raczej kilka fałd z tyłu w takiej strojnej sukni wyglada całkiem ładnie.
A i jeszcze jedno pytanko, czy jakas z niskich dziewczyn miała tren, jak to się u Was prezentowało i jak z tym podpięciem na weselu wyglądało. dzieki za odpowiedź
Ja mam 162 cm wzrostu. Tren ładnie wydłuża sylwetkę. Dół sukni miałam wąski, rozszerzał się dopiero od połowy uda (też po to, aby wyszczuplić i wydłużyć sylwetkę). Moim zdaniem, nawet po podpięciu trenu wygladałam dobrze.
a u mnie chyba z podpiętym trenem było lepiej niz z odpiętym, gdyż ten odpiety był krótki - -kilkudziecieciocentymetrowy....

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Ja wybralam sukienke, ktora ma metrowy tren i wyglada slicznie po podpieciu, Suknia jest gladka, prosta, a podpiety tren dodaje jej uroku :)

Jeśli chodzie o takie sukienki jak moja gdzie tren to właściwie przedłużenie sukni, które potem chowane jest do środka poprzez wiązanie od wewnątrz sznureczkami to wygląda dla porównania tak (nie mam niestety lepszego zdjęcia tyłu sukni po podwiązaniu trenu):

image

image

image
Ja miałam tak jak Karolinka w zasadzie przedłużenie sukni. I tak naprawdę to nawet za bardzo nie było widać że mam coś podpięte ;-). Miałam mały guziczek ale też na wszelki wypadek uszkodzenia, troczki pod suknią. I ja bym z trenu nie zrezygnowała ;-).

image

image

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry