Widok

podróż poślubna

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie!!
Ciekawa jestem jakie macie pomysły na podróż poslubną??
Mój Misio i ja już mam zaplanowane...jedziemy na Węgry na Mistrzostwa Świata w Hokeju na lodzie :D
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super pomysł
Mi się marzy rejs po Nilu /EGIPT/ lecz chiba ze względu na finanse (po ślubie urządzać będziemy nasze mieszkanko) nie będziemy mogli sobie na taką podróż pozwolić i trzeba będzie zadowolnić się Paryżem :)

a ja własnie zaczynam szuakc na necie.... ale chyba jakieś wuspy greckie...
byłam sama na Krecie i strasznie mi się tam podobało.
Według mnie idealne miejsca to:
1. Rejs po NIlu
2. Rejs po morzu śródziemnym
3. Paryż, Wenecja, Grecja.....
4. Jak ktoś lubi to jakieś wyspy z palmami i lazurową wodą
No a my jedziemy do TUrcji. Dlatego , że w Egipcie byliśmy ( było super), Do Paryza kiedyś sie wybierzemy przy okazji, leżeć plackiem na plaży nie lubimy, więc wyspy odpadająa- rejs po morzy sródziemnym za drogi. A TUrcja wyszła nas naprawdę tanio i polecali znajomi. Łączymy zwiedzanie i wypoczynek. No i w sumie jak ktoś się zastanawia nad dalszą wycieczką to lepiej sie wypuscić teraz, bo to podróz poślubna a potem, mieszkanie, dzieci......i pozostaną wycieczki nad morze Bałtyckie :0) Oczywiście tak byćnie musi, ale przynajmniej nas już przez jakiś czas nie bedzie stać. Szalejemy póki możemy. Wypatrujcie promocji bo są, my skorzystaliśmy.

Belle,
a z jakiego biura jedziecie (lecicie??) i za ile??? jestem ciekawa, bo ja znajazłam (to znaczy mój narzeczony) na Korfu na tydzień ale z all incl ....!! I ta cena mnie przraża po raz kolejny, po obliczeniu budżetu weslenego. jakby co to pisz na priva jeśli nie chcesz na forum... Turcja tez jest fajna i dlatego zastanawiam sie czy warot tle kasy wywalac na ten 1 tydzien...
meg
Jak potrzebna jest konsultacja to ja pracuje w biurze podróży... ;o)
pozdrawiam
no to sonya...

prosze Cie o ciekawe propozycje na wyspy grackei w terminie 13, 14.06 wylot na tydzien najlepie z all w miare przyzowitych warunakch... bede bardzo dzwięczna ;o)))

meg
w sumie za dwie osoby płacimy około 3500 na 2 tyg ( 4*). Poza katalogiem bioro trowadzi gazetki i tam są ceny promocyjne. Niestety już nie ma na mój termin 29.06 miejsc. Objazdówki szybko schodzą. Idź sobie do biura Triady we wrzeszcu przy dworcu. Dadzą ci katalog i gazetkę, zobaczysz co mają ciekawego. Pozostaje sieszcze last minut , ale z tym to nigdy nie wiadomo, na pobytówki zawsze sie coś znajdzie, gorzej jak ktoś chce takie bardziej zorganizowane. Pamiętam że do Egiptu na dwa tygodnie bez obniżek około 2400 na osobę na dwa tyg z Alfy star lecieliśmy w zeszłym roku( dopłaciliśmy do 4* to troszkę drożej było) Można jechać na tydzień żeby wypocząć taniej będzie jeszcze.

do Egiptu nie chce, byłam w minione wakacje przez 2 tygodnie i juz starczy.
genenralnie to chce troszke luksusiku, leżenie pod parasolami, na plaży z drineczkiem %, basenik, a poxniej hopla do morza. bez zadnych wycieczek, bo w Egipcie to mysalam ze zabije mojego przyszłego za tę meczarnie...
Hej!

Mnie też się marzył właśnie rejs po Nilu, ale mój Misio nie wytrzymałby panujących tam w czerwcu upałów. Poza tym wolimy wycieczki objazdowe niż leżenie plackiem nawet pod palmami. I właśnie dzisiaj wpłaciliśmy zaliczkę na wycieczkę objazdową po Skandynawii - Oslo, fiordy norweskie, Nordkapp, wioska Św. Mikołaja (w czerwcu!!!!! :-) ), Helsinki, Sztokholm - to tak w skrócie. Białe noce, przekroczenie koła podbiegunowego!

Z jednej strony uważam, że nie ważne gdzie się spędzi te dni po ślubie - w Łebie, Zakopanem, Paryżu, Pekinie - ważne, że będą one spędzone z TĄ Ukochaną Osobą, z drugiej jednak strony uważam, że jak ktoś marzy o dalszej podróży poślubnej to tapety, terakota, farby a nawet samochód mogą poczekać.

Życzę wszystkim Nowożeńcom udanych podróży poślubnych w wymarzone miejsca.
Zawsze jezdzilam na objazdówki bo uwielbiam zwiedzać. Ale w podróz poslubną chcę sie wybyczyc 2 tyg pod palmą.
Decyzja zapadła - Isla Margarita. Lot z Pragi.
Męczący dojazd, ale za to duże wrażenia.
Meg, ja byłam w Egipcie z 7-8 lat temu. Wycieczka 3 tyg. od Aleksandrii do Abu Simbel. Łącznie z 5 hoteli, samo zwiedzanie i 3 dni w Hurhadzie na plaży. Do tego sierpień/wrzesień. Myslłam, że kitę odwalę, ale nie mogłam jechać w innym terminie, bo studia.
Ale było bardzo ciekawie. Dużo zobaczyłam.
A wyspy greckie? Kreta jest bardzo brudna, nie podobało mi się.
Juz chyba Riwiera olimpijska była czystsza. A nie myslałas o Fuertaventurze? Lot z Berlina schonnefeld (na pewno cos z nazwą przekręciłam):) Super. Polecam. Mało ludzi w porównaniu do Tenefyfy, a ceny z Niemiec niższe niż w Polsce.
A ja kiedys bylam na Krecie i bardzo mi sie podobała, w Egipcie tez. My sie zastanawiamy nad wyspa Rodos :)
Fueventura? to juz lepiej Gran Canaria, tez nie tak zatloczona jak Teneryfa. A Fueventura to juz troche dziura, mala pustynia z czarnym piaskiem :)

A co myślicie o Portugali ?

:o)
Ania

wiesz co Mila, ammy mało czasu, bo bierzemy tylko tydzien urlopu po slubie i wylot ewentualnie w poniedziałek 14.06 wchodziw grę, aby jeszcze troszkę ochłonąć. biore pod uwage Kretę, Thassos i korfu. I mam tylko 5 tys, wiec w tym musimy się wyrobić. I chce sie byczyc cały dzień na plazy!!!! :-)))) ale bedzie fajnie, a z resztą ie wiem gdzie szukac tego o czym piszesz. Moze pomóz mi troszke gdzie mam szperać ;)))

meg
Mila , a gdzie jest ta Isla Margarita? Dzieki z gory za info.
Decyzja zapadła ! Nie jedziemy tuż po ślubie w sierpniu na wycieczke za granice. Stwierdziliśmy, że w sierpniu to i u nas jest ciepełko, poza tym to jest sezon i wycieczki są drogie. Pojedziemy w inny miesiąc kiedy u nas jest zimko, żeby się "wygrzać" ;o)

No ale bierzemy of kors urlopik w sierpniu ze 2 tyg. i moze zaszyjemy sie w jakiejs gluszy lub nad jeziorkiem...np. w Dolinie Słupi (cisza, zero turystów, jeziorko, las, rowerek)...ach...
Troche po czasie, ale to chyba nic ? Jak myślicie ?

[img][/img]
do góry