Widok
poduszka w wózku - tak, czy nie?
Z tego co wyczytałam w różnych mądrych źródłach to do pierwszego roku życia dziecko nie powinno spać na poduszce.
A co z wózkiem - czy do wózka też nie używac poduszki?
Pytam, ponieważ moja sąsiadka ma kilkumiesięcznego Szkraba i od początku uzywa poduszki. Wychowuje już trzecie dziecko i chyba jakieś doświadczenie ma....
A co z wózkiem - czy do wózka też nie używac poduszki?
Pytam, ponieważ moja sąsiadka ma kilkumiesięcznego Szkraba i od początku uzywa poduszki. Wychowuje już trzecie dziecko i chyba jakieś doświadczenie ma....
Ja jestem na NIE jeśli chodzi o poduszkę w wózku, no chyba, ze ktoś chce, zeby ładnie wyglądało. Często wózki mają podnoszony nieco materacyk, tak że dziecko nie leży całkiem płasko. Tak samo poduszka w łóżeczku.
Wsadziłam poduszkę dopiero, jak Młody wsiadł do spacerówki - a dlatego dałam poduszkę, bo miałam wrażenie, że będzie mu wygodniej siedzieć (nie leżeć) - w volancie3 dziwna jest ta spacerówka, a dokładniej oparcie...
Wsadziłam poduszkę dopiero, jak Młody wsiadł do spacerówki - a dlatego dałam poduszkę, bo miałam wrażenie, że będzie mu wygodniej siedzieć (nie leżeć) - w volancie3 dziwna jest ta spacerówka, a dokładniej oparcie...
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]
wszedzie bez poduszek!!!!!!!!! mluchy powinny spać na płasko!!!!!!!!!
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

Polecam http://isn-studio.pl/2022/08/21/najlepsze-poduszki-do-dzieciecego-lozeczka/ doskonały wybór w dobrej cenie.
maleństwo - na boczki - przekłądając , choć kilkutygodniowy malec nauszy się szybko przewracać na plecki i na brzuszek
Na brzuszku tez jest wskazane ze względu na bioderka -- ale nie po jedzieniu :)
Jesli malec na kłopoty z bioderkami ( dysplazja itp.) to kłądziemy go w aparciku/szynie tylko na brzuszku lub na pleckach
Na brzuszku tez jest wskazane ze względu na bioderka -- ale nie po jedzieniu :)
Jesli malec na kłopoty z bioderkami ( dysplazja itp.) to kłądziemy go w aparciku/szynie tylko na brzuszku lub na pleckach
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

helen a czemu nigdy na brzuchu ?
mi w szpitalu i pediatra mój kazali kłasc na brzuszku bo mała sie wtedy lepeij wypróznia i pomaga to uniknąc kolek
kładzenie na brzuszku jest zdrowe tylko musi to sie odbywac pod kontrolą rodziców
A po za tym jak dziecko ma niby cwiczyc podnoszenie główki jak na brzuch nie mozna?
a malenstwo od poczatku kładzie sie na boczek ale po kilku dniach bedzie sie i tak przewracac na plecki
mi w szpitalu i pediatra mój kazali kłasc na brzuszku bo mała sie wtedy lepeij wypróznia i pomaga to uniknąc kolek
kładzenie na brzuszku jest zdrowe tylko musi to sie odbywac pod kontrolą rodziców
A po za tym jak dziecko ma niby cwiczyc podnoszenie główki jak na brzuch nie mozna?
a malenstwo od poczatku kładzie sie na boczek ale po kilku dniach bedzie sie i tak przewracac na plecki
a mi mówiło kilka osób że ich dzieci spały na brzuszkach, moja mała też nie raz spała ale tak od 7 m-ca wcześniej nienawidziła leżeć w tej pozycji.
Nie wiem w jaki sposób mogłaby się udusić, po pierwsze główkę zawsze miała na bok a po drugie sama podnosi się więc nic jej by się nie stało.
co do poduszki to ja używałam od 3mca
nasze babcie tez kiedyś używały i to takich grubych i nam nic nie jest:)
Nie wiem w jaki sposób mogłaby się udusić, po pierwsze główkę zawsze miała na bok a po drugie sama podnosi się więc nic jej by się nie stało.
co do poduszki to ja używałam od 3mca
nasze babcie tez kiedyś używały i to takich grubych i nam nic nie jest:)
niemowlak nie podniesie sam główki do góry - leżąc na brzuchu, Robert tak jeszcze nie potrafi, nigdy w życiu nie połozyłabym go tak na noc spać, w dzień oczywiscie kłade i mam go wtedu " na oku"...
Mały śpi ze mną, bez poduszki, podkładam do karmienia teraz pod kątem 30st żeby tak nie ulewał (zresztą lepeij dla dziecka gdy głowkę podczas karminia ma wyzej), a w wózku reguluje dno. Potem znów śpi na płasko, nie robi to mu róznicy :)
Mały śpi ze mną, bez poduszki, podkładam do karmienia teraz pod kątem 30st żeby tak nie ulewał (zresztą lepeij dla dziecka gdy głowkę podczas karminia ma wyzej), a w wózku reguluje dno. Potem znów śpi na płasko, nie robi to mu róznicy :)
palla moja córcia juz od pierwszych dni podnosiła główke do góry ;-)
rzeczywiscie duzo bezpieczniej jest klasc na brzuszek w ciągu dnia, gdy ma się oko na dziecko! Ale jak maluszek już swobodnie się przekreca w łóżeczku itp to ja już kladłam na noc na brzuszek...fakt ze miałam baaaardzo czujny sen. wystarczyło ze Majcia złapała głębszy oddech i juz sie budziłam ;-)
rzeczywiscie duzo bezpieczniej jest klasc na brzuszek w ciągu dnia, gdy ma się oko na dziecko! Ale jak maluszek już swobodnie się przekreca w łóżeczku itp to ja już kladłam na noc na brzuszek...fakt ze miałam baaaardzo czujny sen. wystarczyło ze Majcia złapała głębszy oddech i juz sie budziłam ;-)
ja tez nie dawalam poduszki Malej, znaczy sie spala na takiej płaskiej w łózeczku, a w wozku bez. Teraz konczy 4 miesiace i zauwazylam ze jak ja kłade na duzej puchowej to zaraz zasypia. Jakos sie tak przytula i jej milusio musi byc no wiec podozylam jej do wózka maly jasiek. Wydaje mi sie, ze dzieciaczkom wygodniej sie spi na poduszce choc podobno niezdrowo. Teraz wlasnie Julka zasnela na mojej ogromniastej i tak spokojnie spi. No i co tu zrobic... :)