Widok

podwyższone limfocyty i obniżone neutrofile u niemowląt

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktos mial?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Synek tez ma ale oprocz tego ma eozynocyty podwyszone i MPV ...ponoc u nas jesr na tle alergiczny ale tez miec u nas zwiazek z pasozytami jak bede teraz u pediatry chce porosic o wymaz na pasozyty bo chce to wykluczyc czy nie dostal w jakiejs szczepionce ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Madzia a ile synek ma?
Ile ma synek i jaka liczna neutrofili?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
corka 3 mce i ma 0,78 tys/ul dostalismy dzis skierowanie do poradnii hematologicznej i troche sie martwie
synek skonczyl 7 miesiecy :)
Nam w rozmazie w leukocytów wyszlo

Neutr Seg -19 % a norma zaczyna sie od 30 do 50%
Limfocyt - 66% a norma 45%-65%
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie patrzy się na liczbę % tylko na wartości bezwzględne. Eozynofile mogą świadczyć o alergii bądź pasożytach. Nie sądzę żeby pasożyty mogły się dostać ze szczepionki pierwszy raz o tym słyszę :) A na pasożyty bada się kał z 3 różnych dni
U mnie ogladala juz Alergolog i Pediatra wyniki wlasnie jest podejrzenie alergii albo pasozytu ..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam. Mój syn ma 10 miesięcy i ma w rozmazie 78% limfocytów a norma jest do 70, a neutrofile ma 5% a norma jest od 30 % i nikt nie wie dlaczego tak jest
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
A ile ma neutrofilii w liczbach,nie w procentach?

Ktoś orientuje się jakie są normy dla niemowląt? Moja córka miała wykonywane badani i podejrzewam u niej podwyższone limfocyty...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (79 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry