Widok

Położna - Zaspa

Zaspa Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytanie głownie do mam, które rodziły na Zaspie.
Moja teściowa bardzo namawia mnie, abym opłaciła sobie położną - ona ma namiar na podobno "anioła"... a ja się zastanawiam, czy to rzeczywiście potrzebne?
Jak Wy byłyście "potraktowane"? Czy teraz po porodzie możecie doradzić, czy warto mieć swoją położną w tym szpitalu, czy też to zbędny wydatek no bo i bez koperty byłyście dobrze potraktowane.
Teściowa tłumaczy się tym, że dzieki dobrej położnej można szybciej urodzić i w bardziej godziwych warunkach....

Doradźcie proszę....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej dziewczyny:) ja termin porodu mam na 8 lutego. i równiez jestem zdecydowana na Zaspę. zastanawiam się nad opłaceniem położnej. to moje pierwsze dziecko więc pewnie czułabym się bezpieczniej wiedząc, że mam kogos takiego do własnej dyspozycji:) proszę Was o przesłanie mi namiarów na jakies dobre położne z Zaspy. Będę wdzięczna:) mój mail to: deyka3@poczta.onet.pl Pozdrawiam i z góry dziękuję
hej Ewelka ja mam termin na 6 lutego i tez bede rodzic na Zaspie.Cały czas mysle nad polożna z Zaspy(mam polecona przez przyjaciołki) ale głownie z tego powody ze jest bardzo duza ilosc rodzacych.Same polozne mowia ze czasami barkuje czasu zeby naqd tym wszytkim zapanowac.z tego powody czułabym sie bezpieczniej aczkolwiek wiem, ze na zaspie sa super te babeczki i napewno ci pomoga takze mam jeszcze czas do przemysleń.moze sie spotkamy na polozniczym:)pozdrawiam
A jak to jest z porodem rodzinnym ? Czy jest tam jakiś oficjalny/ nieoficjalny cennik ??? Dajcie namiary na te położne, tak na wszelki wypadek na g_wiazda1@wp.pl
rodzilam na Zaspie miesiac temu i nic nie placilismy za porod rodzinny
dziewczyny możecie mi podać na emaila namiary na tą "położną anioła" z Zaspy
czarnula25 może się spotkamy:) chociaż ja mam przeczucie, że później urodzę niż ósmego:) jak masz namiary na jakąs dobrą położną z Zaspy to prześlij mi na maila:) deyka3@poczta.onet.pl Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
rodziłam bez opłaconej położnej i było wszystko ok, super się mną zajmowali. opinie o Zaspie są różne, jedne znajome, które nie miały opłaconej położnej trafiły na super opiekę, inne nie.
jedna kumpela miała opłaconą panią "anioł" a i tak męczyła się bardzo długo, dopiero po 1,5 godzinie partych zabrali ją na cesarkę. dla mnie to jest niedopuszczalne. jak widać, położne nie są na tyle władne aby zdziałać cokolwiek, lekarz jest ważniejszy. tak naprawde bólu od nas nikt nie przejmie ale w sumie to zwasze fajnie jest mieć chociaż komfort psychiczny, że ktoś nad nami czuwa i skacze przy nas przez cały poród.
mimo wszystko, ja bym wolała te 500 zł wydać na dziecko.

Asiek1 z jednej strony masz racje..ja też ta kasę wolałabym wydac na moja córcię..mi nie chodzi tyle o sam poród żeby ktoś koło mnie skakał tylko o to, żeby w ogóle na Zaspę się dostac..mam termin porodu na luty znam mnóstwo osób które też w lutym będą rodzic i przeważnie wszystkie chcą na Zaspie..wiem, że jak opłacę położną to napewno mnie przyjmą..a nie wyobrażam sobie rodzic np w Wojewódzkim..chyba juz wolałabym w domu;) no i po porodzie ta osobista połozna by mi się bardzo przydała..to moje pierwsze dziecko..nie mam bladego pojęcia jak je karmic, kąpac i w ogóle..więc stwierdziłam, że te 500zł to będzie dobra inwestycja:) tylko ja nie mam żadnego namiaru na jakakolwiek położną z Zaspy. i proszę po raz kolejny o przesłanie mi namiarów na maila deyka3@poczta.onet.pl
ja bym nie placila trzy razy tam rodzilam ostatnio trzy tygodnie temu ,i nigdy nie mialam oplaconej poloznej,naprawde sa tam bardzo fajne polozne ktore ci pomoga w karmieniu i doradza ci,wiadomo zdarzaja sie zolzy,ale wiekszosc tam jest ok.,a te polozne co sa przy porodzie na oddzial juz nie przychodza,jedynie po porodzie na sale poporodowa bo i tak musza sprawdzic czy wszystko z toba ok. i dzidzia
czy mozesz mi polecic jakas położną, która mozna wynajac na zaspie?
poprosze o jakies namiary na polozna? jestem bezradna nie wiem jak mam kogos znalesc jestem w gdansku od niedawna i nie znam tu nikogo
prosze o namiar na położna na zaspie dianadrouze@gmail.com
Cześć dziewczyny,

Proszę o namiary na położną na email eskaen1@wp.pl

Dzięki
polecam panią Ewę,jeśli,ktoś chce namiary wyśle na maila:)
Bardzo proszę o jakiś namiar na położną kingastolc@wp.pl

Z góry dziękuję
Aghata, Ty już szczęśliwia mamusia;)Gratuluję raz jeszcze;) Powiedz, jaka opinia po porodzie z "własną" położną?
poproszę o namiar na położną sloneczko333@interia.pl
z góry dziękuję
Ja miałam położną panią Ewe-złota kobieta,jak ktoś chce namiary niech da znać:)
Witam;
Na Zaspie rodzilam 4 lata temu - pierwsze dziecko. Przez cala ciaze chodzilam do lekarza (prywatny gabinet) ktory pracowal wlasnie na zaspie. W ten sposob chcialam czuc sie bezpiecznie ze bedzie ktos przy porodzie kogo znam. Lekarz owszem pojawil sie kilka razy sparwdzil czy wszysko idzie ok dal kroplowe odrazu na przyspieszenie, ale gdy przyszlo najgorsze zabraklo go. Nie chodzilam do szkoly rodzenia - moj blad. nie wiedzialam co bedzie, nie mialam oplaconej poloznej. Panie byly dosc mile, chociaz obok w sali byl inny porod i jak dostalam partych to tak naprawde niokogo przy mnie nie bylo oprocz bardzo milej praktykantki ktora potrzymala mnie za reke. Potem owszem wszystcy zlecieli sie do mnie nawet nie pamietam ile bylo ludzi ale moge nazwac to mianem tlumu. Ogolnie polozna nie pomogla w niczym!! Gdy chcialam nabrac powietrza to mowiila ze nie mam przestac przec wiec ogolnie porod na bezdechu. Nic nikt nie podopowiadal kiedy pchac a kiedy oddychac. A zapomnialam wczesniej nikt mnie nie poinformowal ze znieczulenie trzeba zayzyczyc sobie duzo wczesniej bo jak juz sa parte to za pozno wiec rodzilam bez niczego. Nie mialam wyboru. Kazali lezec ledwo wywalczylam zeby lezeec na boku jak bylam jeszcze w stanie uzywalnosci. Gdy powiedzialam ze chce do toalety to polozna mnie nie pytajac odcewnikowala mnie. Przykuta do lozka w niewygodnej pozycji. Wody plodowe mi nie odeszly tez przekluli nic nie mowiac co beda robic. Jednym slowem koszmar. Potem na sali nikt sie nie interesowal ze dziecko nie ssie - Corcia zasypiala mi przy piersi. po1,5 doby zabrali ja bo byla odwodniona - kto tego nie dopilnowal? Przez to siedzialam 5 dni zamiast 3. nie mowiac o samym przejsciu odebrania dziecka do innej sali gdzie bylo pod kroplowka. jestem pewna ze gdybym miala oplacona polozna sytuacja wygladala by inaczej. jestem w 2 mscu ciazy i zastanawiam sie co zrobie. Gdybym miala mozliwosci finansowe rodzilabym w swissmedzie tylko ze tam porod 5,5 tys. Mysle ze bedzie Zaspa z bogatym doswiadczeniem i oplacona polozna. Gdybym mogla was dziewczyny prosic o namiary na maila: oscillo007@wp.pl Dzieki
bociany: ja poproszę namiary na p.Ewę.
A może macie dziewczyny namiary na SR na Zaspie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry