Widok

Położna - Zaspa

Zaspa Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytanie głownie do mam, które rodziły na Zaspie.
Moja teściowa bardzo namawia mnie, abym opłaciła sobie położną - ona ma namiar na podobno "anioła"... a ja się zastanawiam, czy to rzeczywiście potrzebne?
Jak Wy byłyście "potraktowane"? Czy teraz po porodzie możecie doradzić, czy warto mieć swoją położną w tym szpitalu, czy też to zbędny wydatek no bo i bez koperty byłyście dobrze potraktowane.
Teściowa tłumaczy się tym, że dzieki dobrej położnej można szybciej urodzić i w bardziej godziwych warunkach....

Doradźcie proszę....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ponury, jak się czujesz? Naprawiłeś ŚWIAT ??? Jak miło rodzi się na Zaspie ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie, świata nikt nie naprawi. Jednak pewne chore zachowania korupcyjne można śmiało eliminować.

Mam nadzieje że te kobiety nauczą się, iż pazerność na pieniądze nie popłaca.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja sie zgadzam z Ponurym :)

prywatna położna w państwowym szpitalu to jakas pomyłka, jak ktos chce miec prywatna opieke to niech idzie do Swissmedu rodzić.

Korupcje trzeba tepic a nie na nia pozwalać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jasne, ale Swissmed przyjmuje tylko ciąże bez powikłań. A jak kogoś tak bardzo w oczy kole fakt, że kogoś stać na to, żeby położnej zapłacić (a moim zdaniem jest to suma, którą można sobie odłożyć jeśli komuś zależy, zamiast latać na tipsy i solaris), to zachowuje się właśnie w ten sposób.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ludzie chrzanią o korupcji, ojej jaki syf, co zrobić, nic się nie dzieje, bezkarność.

A równocześnie niektórzy ją wspierają. Bo czym jest położna pracująca dodatkowo za pieniądze na publicznym sprzęcie w publicznym szpitalu?!

Jak byk artykuł 231 kk.

Hipokryzja? Może niektórzy stosują zasadę jestem przeciwko, ale jak mi jest to potrzebne to zgadzam się i daję łapówkę?!

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

W górę!

Położne tez sa tylko ludzmi i odczuwaja zmeczenie, a kiedy jest duzo rodzacych w jednym czasie to maja sie rozdwoic zeby byc przy kazdej kobiecie? Przeciez jesli wezme swoja polozna to tylko z korzyscia i dla mnie i dla innych rodzacych kobiet i dla dyzurujacych poloznych!
Ale ponury chce rodzić na Zaspie, uczciwie czekając na "swoją" kolejkę
a wszyscy muszą być mili. "On" będzie sypał cytatami z kodeksu karnego gdy coś mu się nie spodoba.Dobre, dobre.
dla wiekszosci z was to pierwszy poród zobaczycie same jak to wyjdzie z polozna w "praniu". Ja nie potrzebowalam prywatnie jej miec bo uwazam to za bzdure tym bardziej ze polozne w szpitalu byly naprawdę bardzo pomocne.

a odpowiadajac na zarzut jednej z forumek to stac by mnie bylo na opłacenie poloznej i nie biegam na tipsy i "solaris".
na Zaspie nie są potrzebne żadne opłacone położne.
3 razy leżałam na porodówce i 3 razy miałam najlepsze, najsympatyczniejsze położne. I wcale nie trzeba było im płacić żeby się uśmiechały czy pogłaskały po ręku.
Poza tym Asia84 czy Ty myślisz, że ta Twoja położna przyjedzie do szpitala np. w środku nocy, gdy TY będziesz rodzić i to jeszcze na nieswoją zmianę? NIe wolno im takich rzeczy robić. Więc to czy trafisz na "swoją" położną, będzie czystym przypadkiem.
Nikt się tam nie musi rozdwajać. Jest określona liczba sal i do każdej przydzielona jest położna. Osobne są na izbie przyjęć i osobne na trakcie porodowym.
Pozdrawiam.

PS: Ponury popieram ;)
www.naszekobiece.fora.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moja położna specjalnie do mnie przyjechała na poród, fakt to nie był srodek nocy ale już późny wieczór
to trochę ryzykowała
www.naszekobiece.fora.pl
Proszę się wypowiadać. Sądzicie że sprawa jest ok czy też takie osoby powinny być ścigane karnie?!

A po co się mamy wypowiadać? Przecież i tak wiesz swoje. Chcesz połaskotać swoje ego to znajdź inny sposób.
Człowiek z punktu widzenia biologicznego jest najpotężniejszym ze wszystkich zwierząt ofiarnych, a w rzeczywistości jedynym, który składa systematyczne ofiary ze swojego własnego gatunku.
a tylko na zaspie polozna mozna oplacic???? o innych szpitalach tu sie juz nie mowi tak?
a czym się np. różni pójście prywatnie na wizytę do lekarza np. ginekologa a skorzystanie z prywatnej położnej?
kompletnie niczym :-)
ja tego nie popieram ale są czasami pewne sytuacje, które wymagają małej pomocy ... ;-)
www.naszekobiece.fora.pl
witam,
ja rodziłam na zaspie prawie 3 lata temu. Przyjechałam w nocy, lekarz oznajmił mi że położnej mieć nie będę, że on odbierze mi poród...po kroplowce oxytocyny pełne rozwarcie miałam o 7, urodzić nie mogłam, po drugiej kroplówce przez ponad 3 godziny skurcze parte-a lekarz miał kompletnie gdzieś co się ze mną dzieje...albo wychodził albo prowadził prywatne rozmowy przez telefon przy biurku. DOpiero o 12 ordynator na obchodzie nakazał szybkie przewiezienie mnie na cesarkę...ja w ogole nie parłam, prawie nie zeszłam, a dziecku od 7 .30 włoski było widać. Co się okazało-dziecko było źle ułożone,więc i tak nie byłoby mowy o porodzie naturalnym...Ja wykończona, dziecko wyziębione, no i tak zakonczyl sie mój poród. Masakra!! Nie polecam Zaspy, w szczególności wystrzegajcie się dziewczyny lekarza przed 40stką, czarne włosy!!!-tyle pamiętam. A prywatna położna? jak najbardziej.
cyt. " a czym się np. różni pójście prywatnie na wizytę do lekarza np. ginekologa a skorzystanie z prywatnej położnej?"

W tym, że ta niby położna prywatnie korzysta ze szpitalnego sprzętu. W szpitalu publicznym.

To jest karalne.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry