Widok

Położna - Zaspa

Zaspa Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytanie głownie do mam, które rodziły na Zaspie.
Moja teściowa bardzo namawia mnie, abym opłaciła sobie położną - ona ma namiar na podobno "anioła"... a ja się zastanawiam, czy to rzeczywiście potrzebne?
Jak Wy byłyście "potraktowane"? Czy teraz po porodzie możecie doradzić, czy warto mieć swoją położną w tym szpitalu, czy też to zbędny wydatek no bo i bez koperty byłyście dobrze potraktowane.
Teściowa tłumaczy się tym, że dzieki dobrej położnej można szybciej urodzić i w bardziej godziwych warunkach....

Doradźcie proszę....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
proszę o namiaru na bdb położną :)
firma595@wp.pl
Ania to miałaś szczęście. Ja urodziłam na Zaspie w sylwestra przez CC i przez te 4 doby, które spędziłam potem w szpitalu była tylko jedna fajna położna, reszta w większości to niezadowolone babsztyle, które wcale nie rozumieją problemów młodej matki. Przez takie olewcze podejście walczymy teraz z synkiem, bo nie chce ssać.
Będąc tam stwierdziłam, że wychodzi takie wykupywanie położnych, dawanie czekoladek i inne zacofane podejście. Przecież to ich praca - one dostają za to pensje. Strasznie mnie to irytuje.
Być może trafiłam na zły okres (sykwestrowo -noworoczny) i panie byly niezadowolone, że muszę w pracy siedzieć, ale niestety same wybrały sobie taki zawód.
Jak dla mnie pobyt i poród na zaspie bardzo OK!!!!!

image
Z tego co wiem, to nie ma juz mozliwosci oplacania poloznych na zaspie.
Czyżby koledzy się im skutecznie dobrali do tyłków? W pięty im pójdzie blokowanie służbowego sprzętu za łapówki, gdy inne kobiety czekają na nieopłacony poród.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziewczyny poproszę te, który korzystały z "poleconej położnej" o jakieś namiary na godną polecenia panią
aniapink@gmail.com
dzięki
Zapytaj Dyrektora Aresztu Śledczego na ul. Kurkowej w Gdańsku :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Ponury, Ty to musisz być prawym człowiekiem...
Pewnie segregujesz śmieci, płacisz abonament rtv, a i w kościele zawsze dajesz na tacę.
Ręce opadają, jak czytam to, co piszesz....
Bez kitu, widać, że przy Twoim porodzie przydałaby się jakaś lepsza położna, bo ta, co była, to chyba Cię uszkodziła.
Nie gorączkuj się tutaj, bo sprzymierzeńców masz jak na lekarstwo. I pamiętaj, dzwon głośny, bo .... pusty
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie, człowiekiem jestem jak każdy inny. Ale staram się być choć trochę lepszym.

Resztę złośliwości pozostawię bez komentarza.

Jak widzę przyzwolenie społeczne na korupcję jest nadal ogromne... niestety.

Chętnie zapłacę legalnie położnej nawet tyle żeby mogla podatek odprowadzić i wyjść "na swoje".

Tylko czemu do cholery nie mam takiej możliwości ??
i o to właśnie chodzi. Ponury, uczepiłeś się też kobiet, które za swoje bezpieczeństwo są w stanie zapłacić niedokońca legalnie (uogólniam).
Problem leży gdzie indziej! Gwiazdeczkaania właśnie ma rację!
Skoro nie ma możliwości zrobić tego legalnie, to wyjście jest jedno.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
teraz juz nie ma legalnie ani tym bardziej nielegalnie. trzeba sie cieszyc z tego kto akurat tam jest. swoja droga co to za bezpieczenstwo, idzie mąż nadzoruje,położne są obok, wzywa i przychodza.
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:

- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.

- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU".

Chcę zakończy tę bezsensowną dyskusję z PONURYM i dedykuję mu tę bajeczkę. :-)
Ale Ponury już dawno Ciebie olał ?!

No bo ty chłopie chory jesteś i nijak z tobą nie można ni po dobroci ni po złości, tzn. jeszcze gorzej niż z dzieckiem.
Jeżeli chodzi o korupcję niestety jestem chory :)

Ty ogólnie jesteś chory a korupcja to twoja FOBIA.
A Ty chyba jesteś chora, podobnie jak ludzie którzy dają łapówki.

Fobia? Jak nie potrafisz zrozumieć w czym rzecz, to jest to dla Ciebie fobia :)

"Bo wszyscy dają i kradną" to daję i ja :)

"Podobnie jak w przypadku innych zaburzeń lękowych, fobia zazwyczaj wiąże się z objawami psychosomatycznymi, na przykład z przyspieszeniem bicia serca, suchością w ustach, szczękościskiem, nadmiernym poceniem się, zawrotami głowy oraz poczuciem utraty kontroli nad swoim zachowaniem lub subiektywnym poczuciem choroby psychicznej. Zdarza się, że lęk fobiczny współistnieje z epizodami depresji, może wywołać stan przedzawałowy, ustanie bicia serca, drętwienie kończyn, znaczny spadek lub wzrost ciśnienia, bezdech, duszności, zaburzenia spostrzegania i mowy, ucisk na klatkę piersiową, głowę, nos lub brzuch i in.; może prowadzić do omdleń oraz arytmii serca." :-)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Korupcja - jak masz problemy ze zrozumieniem mechanizmu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry