Widok
O to musze ja przymierzyc :), jakby jeszcze byla w bieli i w miare mala to w ogole fajnie by mi sie ja mierzylo. Elle a powiedz w ktorej dokladnie maiettcie sa takie mile panie ze pozwalaja zestawiac rozne spodnice z gorsetami?:) ja bym np polaczyla cos w Urszuli Mateji :)
A jesli chodzi o te zamki w demetriosie to tez troszke nie wiem czy to dobrze (hm) bo wydaje mi sie ze ladniej zawsze mozna dopasowac do figury jak jest sznurowany.
ps. fajnie ze jest taki watek gdzie mozna porozmawiac o wszystkim ;)
ps2. ja zaraz znikam bo miś wraca z pracy :)
A jesli chodzi o te zamki w demetriosie to tez troszke nie wiem czy to dobrze (hm) bo wydaje mi sie ze ladniej zawsze mozna dopasowac do figury jak jest sznurowany.
ps. fajnie ze jest taki watek gdzie mozna porozmawiac o wszystkim ;)
ps2. ja zaraz znikam bo miś wraca z pracy :)
Niestety kolekcji SPECIAL nie ma w salonie i nie mozna jej przymierzyc. Mozesz ja zamowic z katalogu, ale to pewne ryzyko kupujac sukienke bez wczesniejszego mierzenia.
Ta sukienke, która wkleiłam "różki" mierzyłam, ale jest bardzo ciezka, cały dół jest zdobiony kamyczkami, które niestety spora waża.
Ale sprawdz te gorsety Agory w Mariettcie w Gdynii, naprawde jest z czego wybrac...
Ta sukienke, która wkleiłam "różki" mierzyłam, ale jest bardzo ciezka, cały dół jest zdobiony kamyczkami, które niestety spora waża.
Ale sprawdz te gorsety Agory w Mariettcie w Gdynii, naprawde jest z czego wybrac...
różki są fajne :) tylko w demetriosie to są takie oszukane gorsety niegorsety - na zamek ;) mierzyłam taki gorset z jednym różkiem - po środku :)
Ale wcześniej mierzyłam kilkanaście gorsetów i powiem wam, że najważniejsze żeby gorset był dobrze skrojony (na wymiar) odpowiedniej długości i był dobrze (tzn. mocno) zasznurowany, wiedy piersi nie maja prawa z niego wypadać, ani się przelewać ;) ale co ja wam piszę, wy to wszystko wiecie :))
Ale wcześniej mierzyłam kilkanaście gorsetów i powiem wam, że najważniejsze żeby gorset był dobrze skrojony (na wymiar) odpowiedniej długości i był dobrze (tzn. mocno) zasznurowany, wiedy piersi nie maja prawa z niego wypadać, ani się przelewać ;) ale co ja wam piszę, wy to wszystko wiecie :))
Te "rózki o, których pisze powyżej" to coś takiego:
rózki
rózki
Wisz co, powiem ci, ze te z firmy Agora sa naprawde bardzo dobrze uszyte.
W zasadzie kazdy gorset, który przymierzałm dobrze lezał. Trzeba sobie tylko wybrac (równiez ze zwgledu na biuścik jakim nas natura obdarzyła) czy góra ma byc w kształcie serduszka, czy inna. Ja wybrałam sobie taki z "różkami". Spódnice chciałm mieć w miare gładka, bez żadnych upiec bo moj przyszły maz raczej nalezy do szczupłuch i nie chciałam, zeby znikł w moich drapowaniach spodnicy :) Własnie jeden model Agory, ma piekna prosta spódnice pokryta delikatna organtyna i z niej jest zrobiony doczepiany na guziczki dluuugi tren. W kościele i na zdjeciach bede "paradowac" z trenem a na zabawe go odpinami tance do białego rana.
W zasadzie kazdy gorset, który przymierzałm dobrze lezał. Trzeba sobie tylko wybrac (równiez ze zwgledu na biuścik jakim nas natura obdarzyła) czy góra ma byc w kształcie serduszka, czy inna. Ja wybrałam sobie taki z "różkami". Spódnice chciałm mieć w miare gładka, bez żadnych upiec bo moj przyszły maz raczej nalezy do szczupłuch i nie chciałam, zeby znikł w moich drapowaniach spodnicy :) Własnie jeden model Agory, ma piekna prosta spódnice pokryta delikatna organtyna i z niej jest zrobiony doczepiany na guziczki dluuugi tren. W kościele i na zdjeciach bede "paradowac" z trenem a na zabawe go odpinami tance do białego rana.
no bo te zdjęcia to i tak nie oddają piekna tych wszystkich sukien :) A właśnie cały efekt tkwi w detalach, typu koronki, nici, kryształki, świecidełka itp. Jak Tobie sie udało nakłonić te panie na zrobienie jednej z trzech? Mi nawet nie pozwoliła wypożyczyć tej 23 26, bo powiedziała, że koronka może się porwać :( czy to normalne? bo nie wiem czy pani mnie nie chciała naciągnąć...
tak tak 23 26 też widziałam na targach i gapiłam się na nią jak na obrazek :) pani na targach (bardzo miła pani) mówiła mi że nić jest platynowa i tłumaczyła mojemu chłopu czym się różni ecru od bieli, i że ecru może mieć różne odcienie :) ale mój chłop uparcie twierdzi, że sukienka ma być biała.... a ta sukienka 2326 w wersji białej ma koronkę w innym odcieniu, bez platynowej nitki, tylko z białą perłowem, no i efekt już zupełnie inny....
za to tydzień później Pani w mariettcie (bardzo niemiła pani, ale już w gdańsku) oznajmiła mi, że to nie agora tylko urszula meteja .... i bądź tu mądry :P
za to tydzień później Pani w mariettcie (bardzo niemiła pani, ale już w gdańsku) oznajmiła mi, że to nie agora tylko urszula meteja .... i bądź tu mądry :P
Ta sukienka rzeczywiscie jest bardzo ładna. Na tragch ja mozna było zobaczyc na manekinie tyle, ze wydaje mi sie ze ecry i ze złota nitka, a na zdjeciu jest ze srebrna.
Ja etz zdecydowałam sie na Agore w Marietcie. Z tym, ze nie moge Wam wkleic zdjecia bo z 3 sukienek zrobiłam jedna.
Sódnica od jednej, kształ gorsetu od innej, a aplikacje na gorsercie jeszcze od innej. Warunek był taki, ze takie kombinacje można robic w obrebie jednej firmy.Pieniazki wpłacone, teraz musze czekac do 10 tygodni, a z przyjdzie sukienka.
Ja etz zdecydowałam sie na Agore w Marietcie. Z tym, ze nie moge Wam wkleic zdjecia bo z 3 sukienek zrobiłam jedna.
Sódnica od jednej, kształ gorsetu od innej, a aplikacje na gorsercie jeszcze od innej. Warunek był taki, ze takie kombinacje można robic w obrebie jednej firmy.Pieniazki wpłacone, teraz musze czekac do 10 tygodni, a z przyjdzie sukienka.