Widok

pomózcie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny jak wiecie slub za 2 tygodnie ale mam kolejny problem(wszystko idzie pod górkę).
Bylam w ostatnia sobote u znajomych i w poniedziałek okazało się że ich córka ma ospę.
więc problem pierwszy: to ten ze ta mala miała nieśc obraczki i nie wiadomo co z tym bedzie
Ale ten problem jest mniejszy
jest jescze jeden: ja nigdy nie mialam ospy i boje sie że dostane ,nie wiem co mam robić.Bo jezeli dostane to wyskoczy mi najwczesniej na tydzień przed slubem albo na kilka dni przed i nie zdąże sie wyleczyć.
Nie wiem co mam robic pomózcie

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co wiem to jak ktos ma juz wysypke to nie zaraza, ospa sie mozna zarazic chyba przed wystapieniem wysypki, ale sie moge mylic

image[/url]
A nie mialas robionej szczepionki? Ja mialam jak skonczylam 12 lat

image
miałam robiona szczepionke chyba.nie jestem pewna czy to ta co na lewym mramieniu jest mała blizna? i ospa zaraza przed wyskoczeniem krostek.ona w sobote nie miała krostek wyskoczyły w poniedziałek a ja w sobote byłam u nich

o kurcze, ale moze sie nie zarazisz

image[/url]
pmagdalena pisalaś, ze slub jest bez wesela, więc w najgorszym przypadku jak zalegniesz z wysypką i gorączką, to przelożycie o miesiąc termin. No trudno, zdarzają się choroby i inne okoliczności. Wszyscy zrozumieją. Ale mam nadzieję, że tak się nie stanie. Lykaj witaminki i inne prepraty wzmacniajace, bo zarazki lapią oslabionych.

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
no jak przlozyc, jak za 15 dni maja, nie ma takiej mozliwosci

image[/url]
saharka my mamy małe wesle dla rodziny na 26 osób wszystko zapłacone juz jest

Po pierwsze nie panikować, tylko wybrać się do lekarza po poradę. I myśleć pozytywnie, bo złe myśli na pewno w niczym nie pomogą.

Pozdrawiam

image
image
Ja jestem 90 % pewna ze masz szczepionke.. nie wiem ktora to w Polsce, ale wiem ze w Dani trzeba ja miec bo jest to niebiespeczna choroba dla osob w ciazy oraz mezczyzn.

zobacz tutaj

http://www.szczepienia.pl/szczepienia/239,Ospa_wietrzna.html

image
jesli mialas kontakt z dzieckiem,ktore mialo juz wysypke to nie zarazisz sie

image
http://66.249.93.104/search?q=cache:ZytKrf_JO5gJ:klio.umcs.lublin.pl/~drumil/pio/ospa.html+wietrzna+ospa&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=1

poczytaj

image[/url]
ona nie miala jeszcze wysypki

dzieki megmeg
no to pienie wychodzi ze zachoduje na kilka dni przed slubem
ja sie zalamie co robic?

Magda poszukaj w kartach ze szkoly, napewno takie masz, moze rzeczywisicie jestes zaszczepiona. Pozdrawiam. 3 maj sie!

image
kurcze magdziu chyba nic sie nie da zrobic, ale napewno wiesz ze nie mialas ospy, moze nie pamietasz? zapytaj sie mamy

image[/url]
meg meg moja mam nie zyje ale pytałam taty i ani j ani siostra niemialysmy ospy a kart ze szkoły nie mam wiec nie moge sprawdzic czy bylam szcepiona
ja zakladam że sie zaraże i zastanawiam sie co zrobic jak juz bede chora?

o kurcze sorki,

image[/url]
Mam pewne obawy czy faktycznie łykać witaminki.. Odżywiasz wtedy nie tylko organizm, ale i bakterie! O poradę najlepiej pytać sie po prostu lekarza. Odwiedź go póki nie jest za późno.
znalazłam stara karte szcepien i nie bylam szczepiona

do góry