Widok

pomysły na sniadania i kolacje dla dwulatka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
podpowiedzcie jakie serwujecie kolacje i sniadania waszym dwulatkom? mi brakuje pomysłów: albo jajko albo parówka (niestety) albo jogurt, na sniadanie jeszcze podaje kaszke, do tego troche suchej bułki do podgryzania ew, jakas kiełbaska i to na tyle. kanapki u nas niestety sie nie sprawdzają
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a mleko? u nas najczęściej mleczne kolacje bo w przedszkolu mleka w ogóle nie dają
a tosty? chleb w jajku usmażony?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój 2,5 late je płatki z mlekiem, owsiankę na mleku (taką prawdziwą). Na kolacje często robię "sandwicha"-tosty z serem, szynką i ketchupem. Uwielbia tez jajecznicę albo omlet z dzemem. Kanapki to zjada od święta :(
Wszelkiego rodzaju kasze z owocami, owsianka, twarożek ze szczypiorkiem/miodem/dzemem, placki jogurtowe (jak naleśniki, ale zamiast mleka jogurt-może być smakowy), wydrążona bulka zapiekana z jajkiem i szynką czy co tam dziecko lubi;)
Syn kuzynki jadał kulki szpinakowe - ale on to jadł na okrągło...
image
na śniadania prawdziwa owsianka z owocami (jabłko, banan, suszone owoce eko) na mleku modyf. lub jogurcie, czasami podaję mix warzywno-mięsny (jak na obiad) jajecznica np z pomidorkiem, jaja na miękko, twarożek ze szczypiorkiem,
mleka pije po pół kubka rano i wieczorem, musze wypróbowac waszych propozycji, moze zaskoczy,/'poprosze też o inne inspiracje :)
llppppppp
U nas: nalesniki, chleb w jajku, jajko na twardo z majonezem, owsianka, kasza manna, kluski lane, losos wedzony na cieplo z koperkiem(ten z biedronki), salatki z lososia/tunczyka z puszki(najlepsze z neptuna, takie gotowe), parowka w nalesniku z serem i keczupem, i kanapki moj zjada chetnie
racuchy, naleśniki, podpieczony chlebek/bułeczka potarty czosnkiem i polany oliwą, jajecznica, kiełki na patelnie z biedronki, kotleciki rybne, kaszki z kawałkami owoców, warzywa gotowane

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

do góry