Widok

porada prawna potrzebna moze ktos cos wie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam mam problem kuzynka sie rozwodzi z mezem ktory zarzadał orzekania o jej winie w styczniu ma sie odbyc 2 ga rozprawa i wlasnie dostala pismo o powolaniu swiadkow i o tym ze jej maz rzada udostepnienia filmu z naszego wesela czy ma prawo czy mozemy mu odmowic...moj maaz tez bd powołany na swiadka...prosze o jakies rady
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widocznie coś ważnego jest na tej płycie. Myślę że jak nawet nie udostępnisz tej płyty to będzie dowód że jednak coś tam jest co mogło by pogrążyć twoją kuzynkę.
moze niech ona złozy niezaleznie o jego winie, ty chyba (nie jestem pewna) jak dostjaesz pismo od ich prawnika czy cos ze z sadu to musisz udostępnic a przynajmniej na pewno stawic się w sądzie jako swiadek, ale na to to potrzebujesz wezwania z sadu na swiadka a nie pismo od prawnika, bo to jest tylko informujące ze bedziesz, zalezy od kogo i co dostali
Madness is the gift, that has been given to me!!
tz na razie ona otrzymała pismo z sadu pewnie niedlugo dojdzie do meza bo bedzie powolany
kurcze pewnie lepiej udostepnic nie ma tam nic czego nie da sie wytłumaczyc
a jesli nie dostane z sadu zadnego pisma z rzadaniem tylko kuzynka to co tez muszer udostepniac przeciez ona nie musi miec dostepu do filmu i nie musi go przedstawiac?
image
Poleca lekturę - http://prawocywilne.blox.pl/2009/03/Jakie-prawa-i-obowiazki-ma-swiadek-w-procesie.html

Macie obowiązek wstawienia się jako świadkowie.
Macie obowiązek mówienia prawdy. Nie jestem pewny co do dowodów rzeczowych...musisz poszperać.
polecam kontakt z Unią Demokratyczną Kobiet - mają m.in. prawnika :) http://www.duk.gdansk.pl/kalendarz-wydarzen-duk,s,5.html
centrum praw kobiet, ul De Gauella we Wrzeszczu, udzielają porad prawnych - darmowych. tel. 58 341 79 15

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

do góry