Widok

poradnia rodzinna

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy macie namiary na jakąś "ludzką" poradnię rodzinną w Gdańsku. Para, na którą trafiliśmy przy okazji kursu przedmałżeńskiego wygląda na trochę nadgorliwą. Chciałabym namiar do kogoś, kto skoro już musi to przedstawi mi naturalne formy planowania rodziny ale nie będzie mnie na starcie rozliczać ze stosowanie się do nich!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
5 lutego wybieram sie do poradni na Morenie, dam znać czy dało radę wytrzymać ;)

anaasa, czyżbyś była w św Mikołaju? ja tam byłam i mam dokładnie takie same wrażenia jak Ty i tez szukam czegoś innego.
oooo a ja właśnie ślubuje w Mikołaju,ale jednak na nauki i poradnie zdecydowaliśmy sie bliżej naszego miejsca zamieszkania ;) i pewnie na dobre nam to wyszło w takim razie ;)

To poradnictwo rodzinne jest chore i zacofane. Ciekawe kiedy kościół się obudzi i przestanie zajmować się takimi bzdurami? Kto to stosuje w praktyce? Jakieś idiotki chyba? :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak! To chodzi o tą genialną parę ze św. mikołaja. Miałam wrażenie, że prowadząca wykład kobieta zaraz podniesie noge i osobiście zademonstruje jak należy wykonywać obserwację... Zasugerowała, że jeśli ktoś nie chce się do tego przyłożyć to ma poszukać innej poradni, więc właśnie to robię :)
my 6 lutego idziemy do poradni na kartuskiej do kościoła koło pętli tramwajowej.... słyszałam dużo pozytywnych opinii na temat tej pani...

Skąd biorą te głupie zacofane baby? Z Radia Maryja? :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
aanasa - a gdzie chodzicie na nauki?

Co do poradni na Morenie to pani chyba przyjmuje tylko miejscowych parafian.

sorry, ze pytam, ale jestem niezorientowana w tym temacie, i ten ciekawy jak widze rozdzial jeszcze przed nami. Po jaka cholere trzeba chodzic do poradni?? Sorry za naiwne pytanie, ale oswieccie mnie.Dzieki :)

bo tak sobie życzą księża, żeby uświadomić Młodych co do naturalnego planowania rodziny (co akurat jest czasem nawet interesujące),ale tez żeby uświadomić, ze sex przed ślubem, antykoncepcja i aborcja to grzechy śmiertelne ;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
aha, to ciekawe, i jest tak w kazdej parafii? Czy tylko w tych z nawiedzonymi ksiezmi? Ja myslalam, ze wszystkie nauki odbywaja sie w kosciele.....

spotkać w poradni księża nie prowadzą, tylko "cywile" z powołaniem;)

nie wiem czy wszędzie, ja myślę,że to zależy gdzie się trafi, ja mam nadzieję tylko ,ze jakoś to przetrwam ;)

no to mnie zabilas ;) ha ha nawet nie wiedzialam, ze czeka mnie cos takiego ;))) ale bedzie jezda, juz sie ciesze na te dyskusje ;)))

Ja byłam bardzo sceptycznie nastawiona,ale się miło rozczarowałam.
Uważam,że każdy ma swoje przekonania i wyzywać od idiotów tych,którzy stosują naturalne metody jest mówiąc delikatnie nie na miejscu.

Mnie to zaciekawiło i dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy.
Byłabym gotowa spróbować,nie ze względu na wiarę i przekonania.Babka wytłumaczyła wszystko,popierała racjonalnymi argumentami.
Fakt,że była zdewociała to jedno,ale jakoś umiała to przekazać.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie ma co sie przejmować - a Haze zwłaszcza Ty jeśli pójdziesz do nas :)

goździk Ty tez Morenowa dziewczyna ? :)

:) yes

Dominikanie i ich nauki przedmałżeńskie są cudowni ale poradnia jednak mnie rozczarowała. Również uważam, że każdy ma prawo do własnych przekonań i tego samego oczekujew stosunku do siebie. Poradnia jest między innymi po to aby przekazać nam wiedzę na temat naturalnych metod a nie po to aby egzekwować moje, jak to pani okresliła, pierwsze podrygi w tej dziedzinie, bo wcale na nie mam ochoty.
Haha, wielkie mi naturalne metody. Z nich się chyba najwięcej dzieci rodzi :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1