Widok

poranny atak kaszlu :-( u dziecka 2 lata.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam pytanie moja mała miała jakiś czas temu okropny kaszel - robiłam jej inhalacje z mucosolvanu + sól fizj. i dawałam syropki .
Teraz przeszło ale co rano ma duszący atak kaszlu- dzieje się tak tylko rano w ciągu dnia i nocy dziecko jest zdrowe.

Zgłupiałam sama bo nie wiem co z tym ;-(

robię jej inhalacje ale z samej soli fizjologicznej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mój synek miał podobnie,miał taki kaszel że aż go dusiło,przez 2 dni miał tylko w dzień po 2 dniu miał nawet w nocy mało mi się nie udusił,poszłam do pediatry i dostał "wziewki" do inhalacji ,albo miałam do wyboru szpital,zwężające się oskrzeliki czy jakoś tak,pediatra mi powiedziała że dużo dzieci dobrze to znosi ale czasami moze zakończyć się szpitalem :( i u nas by tak było ale wzięła pod uwagę że mam jeszcze 4 miesięcznego malucha i nie miałabym co z nią zrobić,i powiedziała że jezeli antybiotyk i inhalacja nie pomoże to mam go brać pod pachę i do szpitala zapierniczać bo może się udusić :( na szczęście pomogło :) po paru dniach ja zaczęłam mieć bardzo duszący kaszel i okazało się że mam zapalenie oskrzeli.Idz do pediatry niech osłucha i zajrzy w gardełko :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
moga być oskrzela ale równie dobrze i alergia ...u nas kaszel wiazał się z alergią ale to sie tak porobiło ok. 3-4 roku zycia dopiero kiedy alergia pokarmowa przeszła we wziewną ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas pomagały inhalacje z pulmicortu i berodualu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tylko czemu ona ma z rana ten kaszel a w dzień i noc nie ma ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
mój tez tak ma. Najpierw miał katar, z miesiąc temu, nastepnie kaszlał w nocy - osłuchowo czysto, podawałam zyrtec i faktycznie nocny kaszel ustał, ale rano kaszle jak stary gruźlik - z tym, ze mu sie odrywa. U lekarza byłam juz 4 razy i cały czas osłuchowo czysto i ewidentnie widać, że dziecko zdrowe. Mam nadzieję, że w końcu przejdzie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja WIki miała to samo :/
Po badaniach wyszło, że ma refluks
było też podejrzenie że to alergia, ale testy nic nie wykazały.

Przez 3 miesiące dostawała POLPRAZOL i przeszło (w czerwcu),
ale od zeszłego tyg znowu to samo :(

Całe szczęście w poniedziałek mamy wizytę u alergologa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
fakt moze tez być refluks - pozycja leząca w nocy i rano efekt kaszel ....moze tak być
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój chrześniak ma 4 latka, niecałe- od pól roku zaczął normalnie cherlać ( herlać?) po nocy, okropnie.
Okazało się, że ma właśnie refluks.
Do tego częste przeziębienia, obfite odbijanie sie po jedzeniu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Beti leżałam teraz z córcią w szpitalu na Polankach i obok w sali była 7 miesięczna dziewczynka z identycznymi objawami jak opisujesz.
Kaszel ale osłuchowo ok.
Okazało się po badaniach, że jest to astma wczesnodziecięca.
Oczywiście nie życzę ale może warto sprawdzić.

Pozdrawiam i życzę zdrówka dla córeczki
mój miał refluks, ale na ostatnim badaniu - jak miał 10 miesięcy był mierny - a wczesniej - znaczny. Ale może faktycznie jeszcze raz zrobie usg. Ale to by tak nagle wróciło? nie odbija mu się, nie choruje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
nika a czy do alergologa trzeba mieć skierowanie?
trzeba mieć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak ale idz do pediatry, napewno Ci da
na Polankach jest oddział alergologiczno-pediatryczny i wiem, że tam zajmują się diagnozowaniem tej choroby
ok to już przynajmniej wiem co sprawdzić ;-)
dzięki dziewczyny

tak się zastanawiam a może to od skoku temperatury jak śpi to jej ciepełko(bo mama dba o to żeby była przykryta ;-) a jak się obudzi to zaraz nogi na kołdrę wywala i leży albo siedzi na łóżku zanim z niego wyjdzie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
to nie powinno mieć wpływu - większość dzieci tak robi, moja córcia też a kaszel nas nie męczy.
Ale nie spekulujmy, my nie po medycynie ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Beti, jeżeli tylko masz taką możliwość to idź prywatnie do alergologa.
Kolejki są kosmiczne :/, ostatnio się dowiadywałam - ok 4 miesiące czekania!
dodam też odnośnie tamtej malutkiej dziewczynki -
trochę czasu minęło zanim wpadli na o co jej może być. Na 7 miesięcy życia , 6 pobytów w szpitalu. Biedna :-( W końcu trafiła na Polanki - tam jej mają pomóc, przeprowadzić dokładniejsze badania.
my czekalismy na NFZ na wizyte u alergologa miesiac (na Jaskolczej), szlismy tez z kaszlem, ale przewleklym..
jestem bardzo zadowolona z wizyty, w koncu ktos sie wezmie za moje dziecko i moze nam pomoze, bo juz mi rece opadaja...
moim zdaniem najpierw idz do pediatry i poproś o badanie w kier. refluksu , jeśli nic nie wyjdzie wtedy do alergologa choć z tak małym dzieckiem to raczej się skończy na Zyrtecu tylko u alergologa ...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry