Widok
poranny atak kaszlu :-( u dziecka 2 lata.
Dziewczyny mam pytanie moja mała miała jakiś czas temu okropny kaszel - robiłam jej inhalacje z mucosolvanu + sól fizj. i dawałam syropki .
Teraz przeszło ale co rano ma duszący atak kaszlu- dzieje się tak tylko rano w ciągu dnia i nocy dziecko jest zdrowe.
Zgłupiałam sama bo nie wiem co z tym ;-(
robię jej inhalacje ale z samej soli fizjologicznej
Teraz przeszło ale co rano ma duszący atak kaszlu- dzieje się tak tylko rano w ciągu dnia i nocy dziecko jest zdrowe.
Zgłupiałam sama bo nie wiem co z tym ;-(
robię jej inhalacje ale z samej soli fizjologicznej
Mój synek miał podobnie,miał taki kaszel że aż go dusiło,przez 2 dni miał tylko w dzień po 2 dniu miał nawet w nocy mało mi się nie udusił,poszłam do pediatry i dostał "wziewki" do inhalacji ,albo miałam do wyboru szpital,zwężające się oskrzeliki czy jakoś tak,pediatra mi powiedziała że dużo dzieci dobrze to znosi ale czasami moze zakończyć się szpitalem :( i u nas by tak było ale wzięła pod uwagę że mam jeszcze 4 miesięcznego malucha i nie miałabym co z nią zrobić,i powiedziała że jezeli antybiotyk i inhalacja nie pomoże to mam go brać pod pachę i do szpitala zapierniczać bo może się udusić :( na szczęście pomogło :) po paru dniach ja zaczęłam mieć bardzo duszący kaszel i okazało się że mam zapalenie oskrzeli.Idz do pediatry niech osłucha i zajrzy w gardełko :)
mój tez tak ma. Najpierw miał katar, z miesiąc temu, nastepnie kaszlał w nocy - osłuchowo czysto, podawałam zyrtec i faktycznie nocny kaszel ustał, ale rano kaszle jak stary gruźlik - z tym, ze mu sie odrywa. U lekarza byłam juz 4 razy i cały czas osłuchowo czysto i ewidentnie widać, że dziecko zdrowe. Mam nadzieję, że w końcu przejdzie.
Beti leżałam teraz z córcią w szpitalu na Polankach i obok w sali była 7 miesięczna dziewczynka z identycznymi objawami jak opisujesz.
Kaszel ale osłuchowo ok.
Okazało się po badaniach, że jest to astma wczesnodziecięca.
Oczywiście nie życzę ale może warto sprawdzić.
Pozdrawiam i życzę zdrówka dla córeczki
Kaszel ale osłuchowo ok.
Okazało się po badaniach, że jest to astma wczesnodziecięca.
Oczywiście nie życzę ale może warto sprawdzić.
Pozdrawiam i życzę zdrówka dla córeczki