Widok

uporczywy katar u dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moj syn prawie 4 latka,ma od dwoch tygodni gesty zielonkawy katar,gorączki brak,ogolnie czuje sie dobrze.Dostaje ibuprom zatoki oraz syrop jovesto,juz niewiem co mam robic,katar sie utrzymuje,dziecko nie chodzi do przedszkola, czy wasze pociechy przechodzily przez taki nie konczacy sie katar?? czy moglybyscie mi doradzic jakis skuteczny lek ktory działa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też polecam wizytę u laryngologa. Możliwe że przepisze krople robione w aptece z zawartością antybiotyku - moim dzieciom pomagają na przeciągające się katary. Słyszałam też o "przepłukiwaniu" nosa gentamycyną (antybiotyk) w przychodniach, ale u mnie tego nie ma, więc nie znam tematu.
Przy takim katarze w marcu syn miał zapalenie ucha a córka zapalenie zatok, którego pediatra nie była w stanie zauważyć.
my tez przerabiałyśmy taki katar plus ropiejące oczka od niego,gorączki i kaszlu brak- różne cuda stosowałyśmy Sinudafen, areozole do nosa, inhalacje, pyrosal.Niby było lepiej ale kataru się nie pozbyłyśmy. Po tyg młoda zaczęła skarżyć sie na ból ucha.Pediatra nic nie zauważyła , stwierdziła jedynie że u dzieci katar o tej porze roku lubi się przeciągać. Wiec szybko do laryngologa - zapalenie ucha w powikłaniu kataru zatokowego. Dostałyśmy spray Mucofluid i Sumamed na 3 dni. Poprawa była widoczna już po dobie. Z opinii laryngologa: u dzieci bardzo często katar z zatok sitowych powoduje infekcje uszne.
Z mojego doświadczenia radze udać się do laryngologa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
niestety tak, one są z antybiotykiem
Czy dicortinef jest na recepte?
u nas był taki katar ostatnio, przez to 3 tyg prawie w domu siedzieliśmy, dostaliśmy kropelki najpierw biodacynę, ale nie pomogły, potem dicortineff i one wreszcie zadziałały
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ostatnimi czasy mam wrazenie ze wylecze dziecko skuteczniej dzieki innym doswiadczonym mamom;) bylam u pediatry,przepisala jovesto na recepte i nic,ibuprom zatoki bierze w spraju
nie jestem lekarzem , a więc nie wiem czy w twoim przypadku byłoby to dobre zapytaj lekarza , mój dostaje jakieś krople do nosa na receptę, które robią w aptece na zamówienie, moja opinia - skuteczne i tanie.
moze wymaz z nosa pobrać - jesli to jakaś bakteria to pomogą krple z antybiotykiem odpowiednio dobrane , jednak różnie dobrze może to być takie zatokowy katar alergiczny ale chyba pobranie wymazu da odpowiedz i rozwieje wątpliwosci

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry