Widok
uporczywy katar u dziecka
Moj syn prawie 4 latka,ma od dwoch tygodni gesty zielonkawy katar,gorączki brak,ogolnie czuje sie dobrze.Dostaje ibuprom zatoki oraz syrop jovesto,juz niewiem co mam robic,katar sie utrzymuje,dziecko nie chodzi do przedszkola, czy wasze pociechy przechodzily przez taki nie konczacy sie katar?? czy moglybyscie mi doradzic jakis skuteczny lek ktory działa?
my tez przerabiałyśmy taki katar plus ropiejące oczka od niego,gorączki i kaszlu brak- różne cuda stosowałyśmy Sinudafen, areozole do nosa, inhalacje, pyrosal.Niby było lepiej ale kataru się nie pozbyłyśmy. Po tyg młoda zaczęła skarżyć sie na ból ucha.Pediatra nic nie zauważyła , stwierdziła jedynie że u dzieci katar o tej porze roku lubi się przeciągać. Wiec szybko do laryngologa - zapalenie ucha w powikłaniu kataru zatokowego. Dostałyśmy spray Mucofluid i Sumamed na 3 dni. Poprawa była widoczna już po dobie. Z opinii laryngologa: u dzieci bardzo często katar z zatok sitowych powoduje infekcje uszne.
Z mojego doświadczenia radze udać się do laryngologa.
Z mojego doświadczenia radze udać się do laryngologa.
Też polecam wizytę u laryngologa. Możliwe że przepisze krople robione w aptece z zawartością antybiotyku - moim dzieciom pomagają na przeciągające się katary. Słyszałam też o "przepłukiwaniu" nosa gentamycyną (antybiotyk) w przychodniach, ale u mnie tego nie ma, więc nie znam tematu.
Przy takim katarze w marcu syn miał zapalenie ucha a córka zapalenie zatok, którego pediatra nie była w stanie zauważyć.
Przy takim katarze w marcu syn miał zapalenie ucha a córka zapalenie zatok, którego pediatra nie była w stanie zauważyć.