Widok

poród w wodzie ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy możecie podzielić się opiniami na ten temat ? rozważam taki poród i może któraś z was tak rodziła..... ?? czy sa jakieś przeciwwskazania ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nacinaja normalnie,mnie tez chciala polozna naciac,ale jak zblizala sie z nozyczkami,to dalam rade sama,oczywiscie pytali,czy na naciecie sie zgadzam
Znajomej siostrzenica rodziła dwa razy w Pucku właśnie w wodzie i była bardzo zadowolona!!! Twierdzi że super sprawa.
Warto to przemyśleć.
Jeszcze to skonsultuje z moim lekarzem.
pozdrawiam

Rodziłam do wody ok 5 lat temu w Wojewódzkim i sam poród łatwy i nawet przyjemny - potwierdzam to co opisały poprzedniczki. Ale nie wiem czy miałam pecha czy wanna nie była czysta. W każdym razie ja po porodzie od pasa w dół przez m-c miałam jakies uczulenie - bardzo uciązliwe. Poza tym u córeczki po kilku dniach rozpoznano zapalenie płuc, zapalenie pępka, zakażenie ukł moczowego, zapalenie spojówe - ok. 2 tyg leżałyśmy na oddziale na Zaspie przyjmując 3 rodzaje antybiotyów. Córeczka do tej pory źle reaguje na widok lekarzy i jakiekolwiek zabiegi. Wg lekarzy prawdopodobnie były to powikłania własnie po porodzie do wody. Nie chcę nikogo straszyć ale chciałam opisać jak to u mnie wyglądało. Weźcie to pod rozwagę.
Ja rodziłam w szpitalu wojewódzkim - polecam
kasik - ja rodziłam w wojewódzkim prawie 3 tyg temu i od początku byłam nastawiona na wannę co od razu zapowiedziałam położnym. po pierwszej oksytocynie koniecznie chciałam wejść do wody ale położne zamiast wanny doradziły mi prysznic - strumień wody na brzuszek w czasie skórczy -rewelacja- naprawde duzo daje:) potem znowu oksytocyna, 10 min i zaczzynam czuć nacisk główki. nadal chciałam do wanny ale położna zapowiedziała, że na łóżku 30 min i mały bedzie ze mną oraz że wwodzie potrwa to dłużej. dla mnie wybór stał się jasny. faktycznie miałą racja. choć może jest mo trochę zal , że Malutki nie wykluł sie do wody....

jaszczurka
j achciąłam tak rodzić ale od podania oksytocyny i zadziałania jej było 15 minut (jakies 1/5 kroplówki :) )i od tego czasu po 15 min urodził sie suynek, wiec nie zdazyłam zejsc z łożka porodowego do wanny :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry