Widok

poród w wodzie ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy możecie podzielić się opiniami na ten temat ? rozważam taki poród i może któraś z was tak rodziła..... ?? czy sa jakieś przeciwwskazania ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nacinaja normalnie,mnie tez chciala polozna naciac,ale jak zblizala sie z nozyczkami,to dalam rade sama,oczywiscie pytali,czy na naciecie sie zgadzam
Znajomej siostrzenica rodziła dwa razy w Pucku właśnie w wodzie i była bardzo zadowolona!!! Twierdzi że super sprawa.
Warto to przemyśleć.
Jeszcze to skonsultuje z moim lekarzem.
pozdrawiam

Rodziłam do wody ok 5 lat temu w Wojewódzkim i sam poród łatwy i nawet przyjemny - potwierdzam to co opisały poprzedniczki. Ale nie wiem czy miałam pecha czy wanna nie była czysta. W każdym razie ja po porodzie od pasa w dół przez m-c miałam jakies uczulenie - bardzo uciązliwe. Poza tym u córeczki po kilku dniach rozpoznano zapalenie płuc, zapalenie pępka, zakażenie ukł moczowego, zapalenie spojówe - ok. 2 tyg leżałyśmy na oddziale na Zaspie przyjmując 3 rodzaje antybiotyów. Córeczka do tej pory źle reaguje na widok lekarzy i jakiekolwiek zabiegi. Wg lekarzy prawdopodobnie były to powikłania własnie po porodzie do wody. Nie chcę nikogo straszyć ale chciałam opisać jak to u mnie wyglądało. Weźcie to pod rozwagę.
Ja rodziłam w szpitalu wojewódzkim - polecam
kasik - ja rodziłam w wojewódzkim prawie 3 tyg temu i od początku byłam nastawiona na wannę co od razu zapowiedziałam położnym. po pierwszej oksytocynie koniecznie chciałam wejść do wody ale położne zamiast wanny doradziły mi prysznic - strumień wody na brzuszek w czasie skórczy -rewelacja- naprawde duzo daje:) potem znowu oksytocyna, 10 min i zaczzynam czuć nacisk główki. nadal chciałam do wanny ale położna zapowiedziała, że na łóżku 30 min i mały bedzie ze mną oraz że wwodzie potrwa to dłużej. dla mnie wybór stał się jasny. faktycznie miałą racja. choć może jest mo trochę zal , że Malutki nie wykluł sie do wody....

jaszczurka
j achciąłam tak rodzić ale od podania oksytocyny i zadziałania jej było 15 minut (jakies 1/5 kroplówki :) )i od tego czasu po 15 min urodził sie suynek, wiec nie zdazyłam zejsc z łożka porodowego do wanny :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry