Widok
poród w wodzie
Cześć dziewczyny!
Czy któraś Was rodziła w wodzie, jakie macie odczucia w tym temacie, czy ktoś może mi coś powiedzieć o szpitalu w Pucku, jakie tam są warunki do rodzenia w wodzie itp.
Mam termin porodu na luty ,a panicznie się go boję bo strasznie przeżyłam pierwszy poród,sama nie wiem co robić, szukać lekarza, który chciałby zrobić cesarkę, wziąć znieczulenie czy może rodzić w wodzie?
Czy któraś Was rodziła w wodzie, jakie macie odczucia w tym temacie, czy ktoś może mi coś powiedzieć o szpitalu w Pucku, jakie tam są warunki do rodzenia w wodzie itp.
Mam termin porodu na luty ,a panicznie się go boję bo strasznie przeżyłam pierwszy poród,sama nie wiem co robić, szukać lekarza, który chciałby zrobić cesarkę, wziąć znieczulenie czy może rodzić w wodzie?
Ja rodzilam w Pucku,no i mialam urodzic w wodzie.Wanna fajna duza,sala do porodu tez,ale tylko jedna,a jak trafisz na inną sale to tam nie ma wanny pozostaje taka zwykla domowa ale w niej sie nie rodzi,do porodu trzeba wyjsc.Ja wchodzilam kilka razy do wody,ale synek nie urodzil sie w wodzie bo w wodzie sie tak rozluzniualam ze zanikaly mi skurcze, więc i tak urodzil sie na lądzie.Ale ogólnie to fajna sprawa w tej wodzie,bardzo polecam,choć niekoniecznie ten szpital bo mialam troche tam przygód ale to juz inna historia.
ja rodziłam w wannie, ale w wojewódzkim w Gdańsku, gorąco polecam, sprawdziła się na 100%, co prawda musiałam w ostatniej fazie wyjść, bo mojej córce spadało tętno, ale za to woda tak przyspieszyła poród, że ostatnia faza porodu trwała 10 minut :) naprawdę polecam :) przynosi niesamowitą ulgę w skurczach :)