Widok

poród z przeziębieniem.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy któraś z Was była przeziębiona przy porodzie? Mam wyznaczony termin cc na wtorek , ale walczę z przeziębieniem, szczególnie martwię się o kaszel. Będę wdzięczna za ospowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rodziłam naturalnie, więc może i nie na temat.

Ale w dzień porodu miałam gorączkę ,kaszel, zero sił, energii, do tego wdał się katar!!!!!!!!!, którym to zaraziłam Jaśka.

Jak CC to pewnie inaczej, ja nie miałam w ogóle siły na poród, koszmarnie się czułam.
Mialam termin na 22.03, a o 5.00 rano odeszly mi wody 23.03 i pojechalismy do szpitala. 2 dni wczesniej przeziebilam sie i dostalam lekkiej goraczki, bolu lekkiego gardla i katar, ogolni emasakry nie bylo, ale ciekawie tez nie, bo ja na podwyzszona temp reaguje bardzo, bardzo zle sie czuje:( W izbie przyjec mialam 37,4, trafilam na patologie i bla bla i potem na porodowke. Nie udalo sie urodzic normalnie i mialam CC, wszystko dobrze zniosla i bylo ok:) Dzidzia sie nie zarazila ode mnie, karmilam naturalnie, przewijalam i nic jej nie bylo:) Tylko, ze po CC na nastapny dzien jak chcialam odkaszlec... bo juz nie wytrzymywalam to bol byl rany... no nie ukrywam, ze czasem lezka poleciala (bo kaszel meczyl, a tu swieza rana bolaca...) ale wspominam dovrze, wiec nie martw sie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Włąśnie o ten kaszel się boję - wiem jak to jest po cesarce (raz już miałam) i dlatego martwię się, czy mi szwy nie pójdą ;( i czy ogólnie dam radę.
A co mówi lekarz? Nie przepisał żadnych leków na infekcję? Jeśli jest suchy kaszel powinno się podać lek przeciwkaszlowy z kodeiną, od razu kaszel znika, jeśli mokry, to niestety nie można.
jak kaszel nie przejdzie, to popijaj kisiel albo siemie lniane,to łagodzi
no nie ukrywam, kaszel mnie meczyl i to bardzo... probowalam nie kaszlec, ale gdy juz mnie duzilo to sila zeczy musialam i lezka poleciala nie raz... kuruj sie poki mozesz i bedzie dobrze. Ze szwami nic Ci ni ebedzie, nie pojda, ja naprawde kaszlalam (ale znalazlam patent - przykladalam do brzucha poduszke mocniej i wtedy kaszlalam i dawalo to jakas ulge). Szwy ok, a nawet teraz pani chirurg (mialam laparoskopowe wyciecie woreczka) widzac rane powiedziala, ze bardzo ladnie sie zagoila i super jest:) Takze nie martw sie:)
na kaszel polecam nebulizer ( inhalator) i sol fizjologiczna, mi wyleczylo infekcje gardla w 3 dni ( kaszel ustal)
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry