Widok

poronienia - szukam lekarza

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mam już jedno dziecko i niestety z drugą ciążą nam nie wychodzi, dwa razy już poroniłam w 6 i 7 tyg.. szukam specjalisty od takich przypadków, który pomoże mi znaleźć przyczynę dlaczego tak się dzieje.. proszę o namiary i z góry dziękuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi pomogł dr piatkowski, drpiatkowski.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ginekolog dr.Piątkowski i Agnieszką Kowalewska Wlas
Hematolog dr.Mital
Immunolog dr.Suchanek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tez polecam dr piątkowskiego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej :) ja również miałam problem z donoszeniem ciąży
pierwsze dziecko bez problemu, zaszłam od razu w ciążę i urodziłam. Problem zaczął się jak staraliśmy się o drugie. Poroniłam w 8 i 9 tyg.
Na własną rękę zaczęłam szukać przyczyny i wyszło, że mam niedoczynność tarczycy i Haschimoto. Zaczęłam się leczyć, unormowałam wyniki TSH i Ft4, po 3 miesiącach zaszłam w ciążę i urodziłam zdrową córeczkę

Robiłaś już jakieś badania? Może pierw zanim zaczniesz latać po specjalistach prób sobie podstawowe badania + TSH, FT3, FT4, Anty TPO

życzę powodzenia i wytrwałości
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dr szczyptańska (Invicta)
mamka zwykle dopiero po 3 poronieniach się zaleca wykonywanie badań, ale właściwie co szkodzi zrobić je na wyrost...wtedy powinniście wykonać z mężem najpierw badania predysponujące czyli cz V Leiden, mutacja protrombiny G20210 i MTHFR - te geny badają właśnie w invikcie Panel poronienia samoistne. Później warto wykonać kariotypy no i hormony tsh. mam nadzieję, że pomogłam. I z badaniami do lekarza najlepiej też do invicty, jeśli badania będziesz robić u nich
gabrysia.. te badania to z krwi czy wymaz? widzę, że akurat mają promocję na ten panel za 199 zł... czy jakoś specjalnie trzeba się przygotować? czyli co zrobić sobie taki panel i potem z wynikami do lekarza u nich - możesz kogos plecić?
to nie jest z krwi tylko ze śliny :) musisz napluć do fiolki :) też byłam zdziwiona, ponoć tylko kilka laboratoriów na świecie wykonuje badania ze śliny. Przywozi Ci zestaw kurier, plujesz i odsyłasz do laboratorium na koszt invicty. Tak zgadza się są teraz po 199 zł, wcześniej były droższe. dostajesz taki raport z badania i tam jest dużo wytłumaczone i wyjaśnione jeśli chodzi o Twój wynik...ale w przypadku poronień najlepiej weź takie badania do lekarza i z nim omów...co dalej...z invicty mogę ci polecić dr Krzysztofa Zielińskiego
czy do dr Mitala długie kolejki.. gdzie przyjmuje, ile za wizytę?
Panel genetyczny na poronienia samoistne jest teraz w promocji w invictcie.
Jeżeli chodzi o dr.Mitala to tak zapisy ma na bardzo odległe.terminy ja w kwietniu zostałam zapisana na grudzień ale odpowiednio pomarudzilam i przyjął mnie w lipcu:)
ja polecam dr. W. Śliwińskiego z Gamety.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja polecam dr Zielińskiego z invicty
dr zielińskiego nie znam ale mnie prowadził profesor Łukaszuk, specyficzny, ale najlepszy w tym fachu, uparłam się na niego i tyle
polecam dr Piątkowskiego. Pracuje w swoim gabinecie nie w dużym ośrodku, ale moim kuzynkom pomógł.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam Invictę, tam jest kilku dobrych specjalistów od poronień, np. Zieliński
Poronienia są takim samo nieprzewidywalnym zjawiskiem jak tsunami czy trzęsienia Ziemi. Wskazywanie specjalisty znającego się na tym przykrym zjawiskiem to jakieś nieporozumienie. Po prostu jeden lekarz znalazł przyczynę, a araczej trafia częsciej w jej sedno bo latami czyta i śledzi doniesienia naukowe, inny mniej. Nie ma specjalistów. Tak jak nie ma 9 na 10 par.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Witam. Widzę tutaj nazwisko p. Zielińskiego z Invicty. Gość konkretny, ale naprawdę życzliwy i otwarty. To on pomógł mi i mojej partnerce i dużo mu zawdzięczamy :)
dr Zieliński jest naprawdę jednym z lepszych lekarzy - pomógł mojej koleżance. Mówiła, że to lekarz z powołania, do każdej pacjentki podchodzi indywidualnie nie tak jak co niektórzysama Jestem  zapisana do niego na wizytę z tym, że z mężem staramy się o dziecko. Mam nadzieje a wręcz jestem bardzo dobrej myśli, że i nam również pomoże. Ma dobre opinie  więc myslę że warto spróbować!
Ja także polecam dr Zielińskiego z Invicty. Świetny fachowiec, rzetelny lekarz, ale przede wszystkim cudowny człowiek. Niczego nie bagatelizuje, ze spokojem wszystko tłumaczy i poświęca tyle czasu ile potrzeba pacjentce. Wcześniej leczyłam się u innych lekarzy, ale dopiero leczenie u dr Zielińskiego przyniosło upragniony efekt :-) Prawdziwy lekarz z powołania.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry