Widok

poszkuje inspiracji - stroj balwana

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej,
wiem, ze jest tu kilka osob z talentem plastycznym i swietnym wyczuciem smaku....
Moj syn 15.11.2010 ma w przedszkolu przedstawienie, bedzie tam balwankiem. Ja poszlabym na latwizne i kupila stroj balwanka, taki mialam plan, ale sie niestety mocno rozczarowalam, poniewaz nigdzie takiego stroju nie znalazlam :(
Potrzebuje wiec inspiracji i pomyslu co moge mu ubrac, jak przystroic, zeby wygladal na balwanka.

Moze zwykle biale przescieradlo, zrobic z niego cos ala kombinezon, poprzyklejac czarne "wegielki" z wycinanek + czarny kapelusz z kartonu i dorobic czerwonego nocha????
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a na allegro szukalas?? jest kilka balwanków :)
image
szukalam wczoraj, nie znalazlam :(
mozesz mi podeslac linka? moze zle szukam.....
image
image
jak umiesz trochę szyć to ja bym uszyła z białego filcu(choć nie wiem ile filc kosztuje i czy takie coś po prostu by nie było drogie) takie coś jak spódnica-bombka-dwie, jedna pod drugą i na to czarne guziczki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może pokombinuj cos na wzór tych lamp okrągłych z papieru ? może jakiś stelaż z drutu i na to jakiś biłay materiał (prześcieradło)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ooo, fajny pomysl z tym drucikiem :-) zobacze czy taki miekki drucik dostane.

filc odpada, bo z szyciem u mnie krucho ;-)
link do balwankow

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=balw*&category=88293
image
a w wypożyczalniach sprawdzałaś?
rozyczka - bardzo dziekuje!!! ja niepotrzebnie wpisywalam "stroj" ;-)

w wypozyczalniach jeszcze nie sprawdzalam, ale dzis rano przeszlo mi to przez mysl :-)
Biały golf wpuszczony w białe spodnie np. od piżamki a pod golf mala podusia albo jakis materiał tak aby uformować brzuszek (może być siatka wypchana watą - będzie ładny okrągły);
Do tego można doszyć lub przyczepić agrafką czarne duże guziki jako węgielki (albo zrobione z kartonika i pomalowane na czarno).
Nos zrobić można z pomalowanej na pomarańczowo kartki zwiniętej w stożek i sklejonej --> do tego cieniutka gumka aby można było załozyć na głowę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry