Widok

poszukiwanie niani kiedy zacząć???

Łostowice Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Od 1 września wracam do pracy, córeczka będzie miała wtedy skończony rok. Jak myślicie kiedy powinnam zacząć szukać opiekunki??? A i czy mieszkanie na osiedlu przy obwodnicy tj. Nowy Horyzont (Borkowo- Łostowice) może być utrudnieniem żeby ktoś opiekował się córcą w moim domu???
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdy ja szukałam niani a też wracałam do pracy we wrześniu:) rozwiesiłam ogłoszenie w lipcu.Wcześniej podpytywałam znajomych,sąsiadów.

Tylko,że ja potrzebowałam nie na cały etat i nie udało mi się znaleźc bo wszystkie kobiety chciały pracowac w pełnym wymiarze godzin.A i jeszcze godzina na którą miały by przychodzic - 6:00 była zbyt wczesna.
dzięki za podpowiedź
image
image
mi się udało znaleźć w 2 tyg. :)
umieściłam ogłoszenie na darmowym portalu, rozwiesiłam w okolicy i powiedziałam znajomym i rodzinie, ze szukam żeby trzymali rękę na pulsie
były 3 Panie z ogłoszenia a wygrała Pani z polecenia :) dalsza znajoma Teściowej
image
image
zanim pójdziesz do łóżka
ja na początku stycznia znalazłam na kwiecień bo się bałam,że póżniej nie znajde i tez jest to osoba znana mi i czesto ja widziaam z maluchem córki .a odpowiedziła na ogłoszenie w necie.
image

image
Ja szukałam we wrześniu, a praca od połowy grudnia.
Dałam ogłoszenie na niania.pl, kilka rozmów i wybraliśmy nianię.
U nas problemem była też odległość, bo podobnie jak Ty mieszkamy na osiedlu przy obwodnicy.
image
image
ja też wracam do pracy od września i podobnie jak Ty mieszkam niedaleko obwodnicy (Kowale), u mnie jest jeszcze ten problem, że pracuję na dyżurach, więc praca dla niani w różnych godzinach i w niepełnym wymiarze :-(
Mysle ze miejsce w ktorym mieszkasz nie ma wiekszego znaczenia.Zawsze ktos moze dojechac.Oby nie za daleko.
Ja juz zaczelabym szukac wsrod znajomych.Nianie z ogloszenia jak dla mnie odpadaja.Mialam jedna i moj maly przez 4 miesiace ryczal jak ja widzial.
w jakich portalach warto umieścic ogłoszenie?
Ja polecam portal niania.pl. Konto premium jest płatne ( za miesiąc coś ok 30 zł), ale w mojej miejsocwości było bardzo dużo kandydatek i mogłam wybrać tę właściwą.
Udało się, a miałam na znalezienie niani tydzień ( pierwsza niania odmówiła w ostatniej chwili)
Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
Dzięki za podowiedzi pewnie koło maja zacznę poszukiwania
image
image
a praca u ciebie w domu? to moze zamontuj jakas kamerke ja bym tak zrobila tyle sie slyszy a nawet widzi w telewizji jakis koszmar

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ortodonta gdańsk (27 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Czy ktoś miał styczność z hiszpańska mucha?? (38 odpowiedzi)

JW. Działa czy nie działa??

do góry