Widok

poterminowe dziecieczki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Do dziewczyn, które urodziły po terminie: Ile dni po terminie urodziłyście??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
4 dni po
3 dni po terminie
14 dni po
Ilka a tobie wywoływali czy samo się zaczęło.
Bo ja już jestem 8 dzięn po.
Wywoływali po 11 dniach od terminu porodu, na trzeci dzień po wywoływaniu (łącznie z kilkakrotnym masażem szyjki) zaczęłam rodzić ale i tak sie skończyło cesarką. Generalnie czułam, ze już nie am na co czekać
No to super, przeraziłaś mnie...
AAAA...Dziecko wyłaź ze mnie!!!!!! heheh
Nie chciałam Ciebie przerazić. Wszystko jest do przejścia i ja wcale nie mam złych wspomnień z porodu. Życzę Tobie aby maluszek w najblizszych dniach sam zdecydował się wyjść i żebyś nie musiała korzystać z tych wszystkich wspomagaczy.
ja bylam 14 dni po terminie wywoływali oksytocyna ale nic nie dalo i poszlam na cesarke:)
pozdrawiam
To się bobas zakorzenił, heheh. :-)

Ale moja ginekolog mówi, że do 14 dni po i przed "terminem" poród jest "w terminie". To Wy piszecie o porodzie po 14 dniach od wyznaczonej daty czy po kilku dniach od wyznaczonej daty?
5 dni po terminie CC
ale zarówno mój dr na ostatniej wizycie oraz dr który przeprowadzał poród mówili, że na poród nie zapowiadało się jeszcze długo
papilio1@op.pl
aha, próbowałam przyśpieszyć poród przez ponad tydzień ... cuda na kiju odstawiałam i żaden ze z zasłyszanych sposobów nie zadziałał :D

(to tak w razie czego piszę, jakbyś chciała wykurzyć dzidziusia :P )
papilio1@op.pl
bigbeat, moja ginekolog to samo mi mowila, ze 2 tygodnie przed i po wyznaczonym terminie, to jest sie w terminie :))
Ja urodzilam 11 dni po wyznaczonym terminie, i byla pelna masakra. Lekarze po porodzie przepraszali mnie i mowili, ze powinnam miec CC, ale zmylil ich moj brzuch, bo byl bardzo maly, a synek jak sie urodzil mial 3960g, do tego po dwoch kroplowkach na rozwarcie, moje rozwarcie wynosila 6cm, zamiast 10cm..., wiec mozecie sobie wyobrazic, co to bylo...;/
20 dni po terminie mialam wywolywany poród
9 dni po terminie, poród nieco przyspieszony
2 dni po
4 dni po wyznaczonym terminie wywoływali poród.
8 dni po wywolywany prepdil żelem:)
Kasia,20 dni po terminie urodzilas?
Chyba bym tych lekarzy do sadu pozwala.
Przeciez to juz niebezpieczne dla dziecka.
Ja urodzilam 5 dni po terminie.
Zaczely mi sie saczyc wody i dostalam 2 kroplowki z oksytocyna a wrezultacie cc.I bardzo dobrze.
tak 20 dni po....14 dni po terninie lezalam na patologi , a 20 dni po podali mi kroplowki :)
Ja 12 dni po terminie, poszłam już do szpitala na wywołanie(spędziłam tam 14 godz) ale w nocy samo się zaczęło i urodziłam rano.Jeśli z dzieckiem jest wszystko ok,to takie wywoływanie może trwać kilka dni,więc też mogłam urodzić np.20 dni po wyznaczonym terminie,ale mój łaskawiec sam się zdecydował i kocham go za to:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
9 dni po
13 dni po porod wywowylany
12 dni po terminie, Julka sama się w końcu zdecydowała wyjść. I mimo, że ważyła 4080 g, to poród był lekki :)
Dziękuję za odpowiedzi, został mi jeszcze jeden dzień, a jak nie to mam już iśc do szpitala na obserwacje. Miałam wczoraj robione badania i wszytsko wyszło ok z dzidzią, wodami i łożyskiem. Miałam rozwarcie na jeden palec i podatną szyjkę, na KTG jakie skurcze się pojawiły, ale dla mnie zupełnie nie odczuwalne.
Tracę powoli nadzieję, że urodzę sama.
13 dni po terminie.bez wywolywania:/
2 dni po terminie ale ja tych 2, 3 ,czy 4 dniowych spoznien nawet nie nazywam "po", bo temin porodu to i tak jedna wielka niewiadoma i to ze ostatnia @ czy USG wskazuje na jakas date to przeciez nic nie znaczy...
A 20 dni po terminie??? Mam same takie kolezanki tutaj...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry