Widok

potrawy do zamrożenia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałabym zrobić zapas w zamrazarce na cięzkie czasy kiedy nie będzie chciało mi sie gotować

dlatego poszukuje przepisów co by mozna zamrozić chodzi o gotowe dania, wiem ze praktycznie wszystko ale może macie jakies swoje propozycje co zamrażacie

jutro robię kluski slaskie i bach do zamrażarki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mielone mrożę już gotowe - usmażone :) i zwykłe(mięsne) i marchewkowe - chociaż te tylko raz udało mi się zamrozić... ;P są zjadane zanim schowam do zamrażarki ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mrożę WSZYSTKO :)

gotowe schabowe, mielone, gulasz, drób, krokiety, gołąbki, nawet kapustę zrobioną na ciepło i zupy ;)

prawie zawsze jak gotuję to robię więcej, bo na jeden obiad mi szkoda czasu ;) i potem drugą porcję mrożę, żeby nie jeść dzień po dniu tego samego :)
no i też dostaję sporo wałówy od Mamy i wszystko mrożę :)

i też jak robię zakupy - bo nie mam czasu codziennie ich robić - to kupuję np. więcej wędlinki i sera żółtego i to też mrożę ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sorki, że nie na temat, ale macie dobry, sprawdzony przepis na leczo? Ta potrawa przewinęła się w tym wątku i nabrałam strasznej ochoty!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja wolę zawsze niesmażone zamrażac, jakoś tak nie wyobrażam sobie "gotowych" w lodzie;(...

Ja ostatnio zamroziłam pilot od wieży na 3 dni, zanim się zorientowałam:)-polecam:)!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny a np mielone czy schabowe mrozicie juz takie usmazone? i ile mozna trzymac w zamrazalniku?
w czasie ciąży takie zamrożone obiadki ratowały mojego Męża przed śmiercią głodową ;P

zabierał sobie do pracy, rano gotował tylko makaron albo ziemniaczki :)

a ja w przypływie natchnienia uzupełniałam zapasy :)

mroziłam:
* pulpety w sosie pomidorowym
* pulpety w sosie koperkowym
* kotlety mielone
* gulasz
* leczo
* kurczaka(udka) po meksykańsku
* udka z kurczaka duszone z cebulką i czosnkiem
* skrzydełka pieczone w przyprawie Kentucky image
* gołąbki (od Mamy)
ja mnóstwo rzeczy zamrazam. Jak robie zwykłe schabowe, to od razu z 12 sztuk i zamrazam, tak samo roladki z indyka, gulasz, młoda kapustke, rosół, zupke rybną, bigosy, sosy do spagetti - praktycznie wszystko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja zamrozilam leczo i sos do plackow po wegiersku, po powrocie ze szpitala maz mial obiadki praktycznie gotowe- tylko do odgzania, poza tym pierogi i golabki.
a mam kolezanke, ktora nawet zupe mrozi :D
Bigos,gołąbki,mielone,pierogi ....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry