Widok

potrawy do zamrożenia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałabym zrobić zapas w zamrazarce na cięzkie czasy kiedy nie będzie chciało mi sie gotować

dlatego poszukuje przepisów co by mozna zamrozić chodzi o gotowe dania, wiem ze praktycznie wszystko ale może macie jakies swoje propozycje co zamrażacie

jutro robię kluski slaskie i bach do zamrażarki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmm a czy naleśniki też wchodzą w grę jeśli chodzi o menu karmiącej mamy? Takie smażone praktycznie bez oleju :) Naprodukowałam dzisiaj całą górę i chcę "nadziać" powidłami śliwkowymi i zamrozić. Gdybym mogła je potem jeść po porodzie, to byłoby super - zawsze to jakiś szybki obiad w pogotowiu :)
I klopsiki też dzisiaj chcę zrobić i pomrozić :)
naleśniki to chyba tak ale czy śliwki
czytała gdzies że nalezy unikac owocow z duża pestką, jak brzoskiwnie i sliwki

a tak se pomyslałam o zrobieniu krokietów ze szpinakiem
ale to tez jest potem obsmażone, ale szpinak chyba można
Natkę i koperek też mrożę :)
a..... przypomnialo mi sie że jeszcze mozna zamrozić krokiety z kapusta i pieczarkami :) sa zawijane w cieście nalesnikowym więc powinno byc ok :)
naleśniki to jak najbardziej można :) gorzej ze śliwkami - wzdymają i maleństwo karmione piersią może mieć kłopoty z brzuszkiem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Do leczą dodaję jajkami surowe,moja rodzina to uwielbia.
Ja także robię zapasy w zamrażarce na cały miesiąc różne zupy pierogi kopytka sosy bigos krokiety kotlety już smażone naleśniki gołąbki lub (risotto) .....
Dodam jeszcze fasolkę po bretońsku

Agitka
2009-10-08 20:33:55
chciałabym zrobić zapas w zamrazarce na cięzkie czasy kiedy nie będzie chciało mi sie gotować

dlatego poszukuje przepisów co by mozna zamrozić chodzi o gotowe dania, wiem ze praktycznie wszystko ale może macie jakies swoje propozycje co zamrażacie

jutro robię kluski slaskie i bach do zamrażarki
Wolę kupić już gotowe mrożonki czy gotowe dania, zawsze mam jakiś zapas w zamrażarce i chętnie z nich korzystam. Bardzo lubię gotowce z Frosty, makarony, czy burgery.

aktualnie jest sezon letni, wiec wszelkie owoce jak maliny czy truskawki warto zamrozić na kompot, który zima bardzo chętnie się wypije ;p
https://www.mojniemowlak.pl/jak-mrozic-swieze-maliny/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry