Widok

poważny problem:-(

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dzis stoczylam z mama duskusje na temat wydatkow na oba sluby... Wczesniej bylo uzgodnione ze placi po polowie z tesciami za sale, fotografa,kamerzyste, ze placi za moje kwiaty oraz moja suknie slubna i fryzjera. Wszystko bylo juz uzgodnione, tesciowie tez maja swoje wydatki a jak wiadomo nikomu sie nie pzrelewa w dzisiejszych czasach wiec sie chcielismy jakos podzielic... Slub cywilny mam juz niedlugo-31 grudnia, a mama dzis nagle wyskoczyla ze nie bede sobie kupowac wiazanki slubnej jaka mi sie podoba bo ja sobie zazycze za ponad sto zlotych ( takie sa ceby wiazanek przeciez-nawet drozsze), a ona mi znajdzie taka zeby zaplacic duzo duzo mniej... Sama bedzie o tym decydowac.Ja sie pytam jakim prawem skoro slub jest moj i to ja sie powinnam czuc w tym dniu wyjatkowo-pieknie. Nie ona.Ona zgodnie z obietnica powinna zaplacic za to, bo w koncu niecodziennie sie wydaje corke za maz... to mnie szantarzuje ze albo taka wiazanka jaka ona chce i zaplaci albo plac sobie sama bo ja sie nie doloze( a ja nie zababiam i logiczne ze nie zaplace, narzeczony ma z kolei stos innych naszych wspolnych wydatkow jak np remont mieszkania).To samo wyszlo z fryzjerem.Mama ma zupelnie inny gust jak ja i ja nuie chce byc uzcesana jak ona chce,tylko dlatego ze ona placi to ona decyduje... Rozmawialam na temat sukni na slub koscielny.Ludzie, mam slub 29 lipca 2006 a mama planuje ze mna chodzic w poszukianiu sukni dopiero w czerwcu lub maju 2006 !!!!!! Przeciez to za pozno.Tym bardziej ze mam nietypowa figure u suknie trzeba bedzie szyc na miare.to trwa.chce wybrac taka w jakiej sie bede czula wyjatkowo a nie pierwsza lepsza bo zcas nas goni.Boje sie ze wszystko wyjdzie do niczego-a oba slubu beda zamiast dla mnie cudownym dniem meka w sukni jaka mi sie nie podoba ,z kwiatami i fruzura ktora mnie meczy... Ja nie rozumiemn.to ona bierze slub czy ja?Dlaczego mnie szantarzuje? wydaje sie ze chce dla mnie dobrze,jest moja matka, a robi wszystko zeby mi spaprac radosc ze slubu i na odczepnego jak najszybciej wyrzucic z domu. Sklocilam sie dzis z nia powaznie,z tata tez... Moj narzeczony stoi po mojej stronie,jego rodzina tez. boje sie ze i oni sie skloca... Nie wiem co robic,boje sie ze nie zdaze z suknia slubna jak mama tak sie bedzie "spieszyc " z kupnem a wiazanka i fruzura mi sie nie spodoba...albo w ogole do slubu koscielnego nie dojdzie bo nam nie zaplaca a nas na razie nie stac dopuki ja nie znajde pracy... Dziewczyny,faceci jelsi tu jestescie,pomozcie mi:-( Nie wiem co zrobic... Marzylam zeby te dni byly dla mnie najszczesliwsze a ja ciagle plazce... wychodze za milosc swojego zycia,nikt mnie nie kocha tak jak on i ja jego, a zamiast sie cieszyc wiecznie placze i to ciagle pzrez rodzicow.Nie potrafie sie z nimi dogadac,za tydz sie wyprowadzam i modle oby ten tydz szybko minal,ale co dalej??.... :-(((((((

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A Eustomka się nie odzywa... :-(

Slonko, zadzwonię jutro rano do Ciebie.
A propos, od środy zaczynamy-przygotuj się.

Pozdrawiam, Eustomka
Co zaczynamy?Prace? :)))))))))))))))))))))))))))) hmm... te slowa daly mi wiele do myslenia,ale z jakim przeogromnym usmiechem na ustach :)

Widzisz, a jednak cos się dzieje i nawet w Gdańsku można znaleźć pracę jako student studiów zaocznych.

Będzie dobrze, rób co lubisz i kochasz, zyczę Ci żeby wszystko się pokukładało - a chyba tak własnie się dzieje.

A to co liudzie gadaja zlej, to mało wazne, dlatego ja jestem szczęśliwa a to co ludzie gadaja...... nawet nie wiem, czy coś gadają, bo sie w to zupełnie nie wsłuchuję.....

pozdrawiam i zyczę udanej pracy.
Słonko Powodzenia!! Trzymaj sie :-)

:-) Jutro moj wielki dzien... zaczynamy :-) Trzymajcie kciuki :-))))))))

Brawo i powodzenia..
i kto by pomyslal ze na forum weselnika mozna znalez prace ;)

Trzymam kciuki za Ciebie!

To juz nistety nieaktualne:-( Wlasnie mi za ta prace podziekowali...:-(

co to znaczy? nie masz jednak tej pracy? :(
No wlasnie nie... 4 dni popracowalam, ulozylam im wszsytko w kwiaiarni,wysprzatalam ja po remoncie, wlozylam w to kupe pracy i zostlam odprawiona z kwitkiem... Dopiero po 4 dniach pracy pani Sylwia postanowila mnie sprawdzic jak robie wiazanki,i stwierdzila ze robie je na poziomie babci na rynku i ona takiej chaly w swojej kwiaciarni nie chce...Moja cala rodzina i znajomi jednak stwierdzili inaczej i bardzo im sie podobaja moje prace,tak jak i uwazam ze mam dobry gust choc moze jej akurat sie nie widzial... Nie znalam jej stylu prac, wiec sie nie dziwie ze nie robilam jak ona chce, bo wystarczyloby zebym miala wzor i w koncu bym sie naumiala...Wkladalam za to swoje sercce w cala dotychczasowa prace, bylam bardzi sumienna, naprawe sie staralam i dostalam po tylku... zreszta powiem wam szczerze ze w takiej atmosferze pracy nie chcialabym pracowac... Nie zgadzam sie z nia ze nie mialam podejscia do klientow bo mialam, tylko ze ona nie byla tego swiadkiem, bo przy niej akurat mialam inne zadania do wykonania i bytlo mi przykro slyszec ze robie chałe skoro uwqazam ze mam jakies zdolnosci manualne i zmysl plastyczny...florystyczny... Jak dla mnie to poczulam sie wykorzystana w pracy do urzadzenia kwiaciarni posprzatania i najgorszej roboty zeby pozniej zostac zwolniona... bo tak to wygladalo.Co z tego ze dostalam kase za te dni,uczucie pozostaje... ja ta kwiaciarnie bede omijac szerokim lukiem.Zreszta ich ceny ktore zreszta sama naklejalam, pozal sie Boze... koszmarne...:-(

a to niaładnie,fe...
przecież nie ukrywałaś, że jesteś florystką raczej z zamiłowania niż z praktyki więc powinni Cię najpierw sprawdzić zanim narobili Ci nadziei, ale cóż, taki dziś świat. Ale nie przejmuj się, jeszcze coś znajdziesz. Może poszukaj czegoś w Gdyni. Ja za 4 miesiące też zaczynam poszukiwania...Pozdrawiam i życzę powodzenia

image
?
TAk czytam sobie twoje listy i zastanawiam się co ci dolega.
Właściwie to jesteś jedyną osobą na forum która tak obszernie opisuje swoje problemy.Powiem ci w tajemnicy:-))) że jestem konkurencją Pani Eustomki.Wielokrotnie miałam okację podziwiać jej pracę i zastanawiające jest dla mnie dlaczego odpadłaś po kilku dniach. Nie sposób jest nie zauważyć nowej kwiaciarni eustomki.Tak tak byłam tam i podziwiałam, cieszę się z jej sukcesów. Nie zazdroszczę choć bardzo chciałabym chociaż przcować w takiej kwiaciarni a właściwie to galerii-kwiaciarni.Piszesz że są tam wysokie ceny, a ja myśle że ty poprostu dałaś odwet za swoje niepowodzenia. Wiem pewnie sobie pomyślisz że trzymam sztamę bo jestem również pracodawczynią.......Nie ....po prostu wyciągnełam wnioski z tego co ty napisałaś. BArdzo chętnie spotkam się z tobą osobiście jeżeli nadal jesteś zainteresowana pracą.Oszywiście chciałabym również porozmawiać z Eystomką.Pozdrawiam wszystkich i życzę wesołych świąt.
Jola HE
Ps.droga Eustomko wypowiedz się na forum odnośnie Słonka.
Słonko!
a może twoja rodzina i nnajomi są nie obiektywni.
Prześlij fotki swoich wiązanek.Ciekawe, że jak masz taki talent to dlaczego sama sobie nie zrobisz wiązanki na ślub, przecież jesteś taka biedna!.
Same ściemy w tych twoich wypowiedziach.
Zgadzam się i popieram. ta dziewczyna to pewnie rozkapryszony pasztet.
Rodzice powiedzieli że jest wspaniała o ona sie na tym opiera.
BEZNADZIEJA.
Żal mi jej przyszłego męża.
Pa pa
Ania
Ja obstawiam, że Slonko to rozpieszczona jedynaczka, której się wydaje że jej się wszystko od życia należy, najlepiej za darmo. To jakies dziwne ze bedąc studentką zaoczną nie znalazła dotąd pracy. Ja pracuje i studiuje dziennie, nie wiem jak to możliwe skoro "wszyscy chcą dyspozycyjnych". Wiele ofert pracy wręcz wymaga od pracownika by studiował zaocznie bo nie musi za niego odpalać ZUSu czy czegoś tam innego. Moi rodzice nie płaciliby za studia zaoczne gdybym nie znalazła sobie pracy, zresztą nie wymagałabym tego od nich bo dla mnie to po prostu wstyd i nic więcej.
hmm no właśnie ja też studiuje dziennie i pracuje ..... więc jakoś mnie nie przekonuje narzekanie, że nie ma pracy :) bo praca jest :) trzeba tylko chcieć pracować ;)

Szykaliśmy z mężem profesjonalnej Kwiiaciarni która zajmie się kwiatową oprawą naszej uroczystości w kwietni przyszłego roku.:-))i mamy nadzieję że znależliśmy.
Wczoraj odwiedzilismy kwiaciarnię Eustomki, była to chyba dziesiata kwiaciarnia.Niestety nie rozmawialismy osobiście z Eustomką i nawet nie wiemy czy ta miła i elegancka Pani to Eustomka.
Jeżeli tak to mieliśmy przez kilka chwil spoglądać na jej pracę i wiemy jak wiele wkłada serca w to co robi, jet to napewno jej pasja.
To naprawdę widać, sprawdzcie sami.
SAma kwiaciarnia robi wielkie wrażenie.Ceny? to nie prawda że są wygórowane.Przeciętnie.
Kwiaciarnia wygląda na ceny z górnych półek a tak nie jest.
Po przeczytaniu wypowiedzi Słonka mamy nadzieję że Eystomka nie pozostawi na niej sychej nitki.
A tak na marginesie to w tej kwiaciarni mozna również stylowo urządzić mieszkanko:-)

Hejka
Iza i Tomek
a gdzie jest ta kwiaciarnia???

Wydaje mi się że Esustomka nie da się wciągnąć w tą dyskusje i odpusci sobie "obsmarowanie" Slonka na forum Jako pracodawca ma prawo zatrudniać kogo chce, rękę wyciągnęła -nie udało się- trudno.
kwiaciarnie jest na Mickiewicza w nowym budynku na parterze koło kościoła we Wrzeszczu

do góry